ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 08 helmikuu 2020 21:22

RoPS kohtaa Suomen Cupissa Teemu Tainion FC Hakan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)
Obed Malolo ja Matias Tamminen pelaavat huomenna samoissa väreissä Obed Malolo ja Matias Tamminen pelaavat huomenna samoissa väreissä Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura ja Valkeakosken Haka kohtaavat sunnuntaina Suomen Cupin alkusarjan kolmannen kierroksen ottelussa. Ottelun näyttävät suorana Ruutu+ sekä Rovaniemellä Hattrick Sports Bar. Peli Oulun Heinäpään jalkapallohallissa alkaa kello 18.00.

Suomen toiseksi menestynein jalkapalloseura FC Haka on palannut takaisin Veikkausliigaan, ja se on hieno uutinen koko kotimaiselle jalkapalloväelle.

Vaikka FC Haka ei ole enää se paperitehtaan hajuinen suurseura, joka dominoi Veikkausliigaa vuosituhanteen vaihteessa, on Haka edelleen nimi, joka herättää kunnioitusta. Yhdeksän Suomen mestaruutta. Kaksitoista Suomen Cupin voittoa.

Nykyinen Haka on kuitenkin hiukan haastajan asemassa. Silti se on onnistunut kaappaamaan isoja nimiä kuten päävalmentaja Teemu Tainion ja viimeisimpänä hankintana ex-RoPS-hyökkääjä Eero Markkasen.

Muutoin FC Hakan joukkue on Veikkausliigasta katsoen melko tuntematon. Heidän pelaajistaan ainoastaan neljällä on aiempaa kokemusta Suomen pääsarjasta.

Toisaalta FC Haka on joukkue, joka on pelannut pitkään yhdessä, ja niillä avuin he myös nousuivat Veikkausliigaan. Teemu Tainion joukkue pelaa hyvää jalkapalloa.

- Meitä vastaan tulee hyvin organisoitu joukkue, RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen arvioi.

- Heidän tekemisessään näkyy selkeys. Siinä mielessä he muistuttavat meidän edellistä vastustajaa Tampereen ilvestä, vaikka heidän pelitapansa onkin hiukan erilainen.

FC Haka on aloittanut Cup-taipaleensa tehokkaasti. Avausottelussa he pelasivat tasan Suomen mestari Kuopion Palloseuran kanssa ja toisella kierroksella kaatoivat SJK:n vieraissa 1-3.

RoPS puolestaan kärsi edellisellä kierroksella 3-1 vierastappion Tampereen Ilvekselle. Tuossa ottelussa RoPS oli avausjakson alakynnessä, mutta teki huomattavan ryhtiliikkeen toiselle jaksolle.

Tauriaisen tavoite sunnuntaille on selkeä.

- Tarkoitus on ottaa askelia kohti levollisempaa pelaamista, ja sitä kautta saada parempi ote itse pelistä, Tauriainen sanoo.

- Pelasimme Tampereella epäkypsästi, mutta sellaista se välillä on. Vielä tässä vaiheessa kautta täytyy välillä harjoittaa myös kärsivällisyyttä.

RoPS:n kokoonpanosta puuttuvat huomenna eri kolhujen vuoksi Tuomas Kaukua, Youness Rahimi, Juho Hyvärinen sekä Aleksandr Kokko.

Poissaolot aiheuttavat Vesa Tauriaiselle muutaman ylimääräisen ongelman. Tässä vaiheessa kautta RoPS ei voi ottaa täydennyksiä akatemiajoukkue RFA:stakaan, sillä he pelaavat samaa Suomen Cupia. B-pojat puolestaan pelasivat tänään lauantaina Jyväskylässä JJK:n vieraana.

Huomiseen otteluun on luonnollisestikin vapaa pääsy RoPS:n kausikortilla. Irtoliput 15 € / 10 € / 5 € ovat myynnissä Heinäpään hallilla.

Joukkueiden edelliset kohtaamiset

Suomen Cup 16.3.2019  FC Haka – RoPS  0 – 1
Suomen Cup 20.4.2016  FC Haka – RoPS 4 – 1
Veikkausliiga 13.10.2011  FC Haka – RoPS 0 – 1
Veikkausliiga 7.8.2011  RoPS – FC Haka 1 – 2
Veikkausliiga 30.5.2011  FC Haka – RoPS 2 – 0

Luettu 2922 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309