ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 31 tammikuu 2020 14:13

RoPS kohtaa lauantaina hallitsevan cup-mestarin Tampereen Ilveksen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)

Jalkapallon Suomen Cup jatkuu tulevana viikonloppuna täydellä kierroksella. RoPS kohtaa vierasottelussa viime kauden cup-mestarin Tampereen Ilveksen. Ottelun näyttävät suorana Ruutu+ sekä Hattrick Sports Bar.

Viime vuoden Suomen Cupin mestari Tampereen Ilves on vahva ehdokas cup-voittajaksi myös tällä kaudella. Pitkään jopa Suomen Mestaruudesta taistellut Ilves on muuttunut talven aikana huomattavan vähän.

Toistaiseksi Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss on hankkinut ainoastaan kaksi uutta pelaajaa – puolustaja Tuure Mäntysen sekä keskikenttäpelaaja Joona Vetelin.

Ilves voitti cupin avausottelussaan FC Lahden vieraissa 1-2. Ilveksen avauskokoonpano olisi voinut olla toisinto mistä tahansa viime kauden Veikkausliigan ottelusta. Mukana oli ainoastaan yksi täysin uusi pelaaja, Tuure Mäntynen, ja hänenkin pelinsä päättyi loukkaantumiseen jo 12. minuutilla.

Tampereelta tulleiden tietojen mukaan Mäntynen on onneksi huomenna pelikuntoinen, mutta muutoin tupsukorvien sairaslista on pitkä. Sivussa ovat mm. Joona Veteli, Janne Saksela, Tatu Miettunen, Jair, Yusif, Ilari Mettälä jne.

RoPS:lta puuttuvat Juho Hyvärinen ja Youness Rahimi.

Vaikka Jarkko Wissillä riittää pohdittavaa, uskoo RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen silti tiukkaan kamppailuun. Valmentajakaksikko tuntee toisensa jo taannoisista Jaro-ajoista lähtien.

- Ilves on tyypillisesti vahva ja stabiili joukkue. Meidän tapaan hekin haluaisivat mielellään hallita palloa, joten oletettavasti huomenna nähdään tiivistä pelaamista, Tauriainen ennakoi.

- Aika sen kuitenkin näyttää. Varmasti Ilveskin haluaa näissä talven peleissä vielä kokeilla ja vaihtaa pelaajia, mutta hyvä joukkue tulee joka tapauksessa vastaan. Varmasti tällä hetkellä yksi valmiimpia joukkueita tässä maassa.

Viime vuoden Suomen Cupissa RoPS oli ainoa joukkue, joka onnistui nappaamaan Ilvekseltä tasapelipisteen.

Tänä vuonna RoPS aloitti Suomen Cupin samoin tasapelillä Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan. Ottelun ikimuistoisin hetki oli Eetu Muinosen maaginen 1-0 osuma toisen jakson alkupuoliskolla.

Seinäjokisten tasoituksesta huolimatta RoPS:n esitys oli pirteä. RoPS on muuttunut vuoden takaisesta paljonkin, mutta uudet hankinnat istuvat paikoilleen ja kaikesta huokuu, että joukkue nauttii Vesa Tauriaisen alaisuudessa pelaamisesta.

Huomenna on luonnollisestikin tarkoitus parantaa siitä, mihin SJK:ta vastaan päädyttiin.

- Odottava on olo, ja joukkue on ollut hyvällä ilmeellä harjoituksissa, Tauriainen kertoo.

- Lauantaina olisi tarkoitus saada pidettyä palloa paremmin kuin SJK-ottelussa, mutta sittenhän sen vasta näkee, kun kiskaistaan pelipaita päälle.

Tällä kertaa joukkueen valmistaviin rutiineihin jouduttiin kuitenkin tekemään muutoksia. Kiivaan talvisesongin vuoksi viikonlopun junat etelästä Rovaniemelle ovat täyteen myytyjä. Joukkue matkustaa Tampereelle linja-autolla.

Edessä oleva kymmenen tunnin bussimatka ei hetkauttanut Pohjoisessa karaistunutta päävalmentajaa. Jos pelaa jalkapalloa Napapiirillä, on pakko tottua matkustamaan.

- Eihän tuo näillä leveysasteilla ole kuin lähteä, Tauriainen hymähti.

- On sitä ennenkin käyty hakemassa linja-autolla pisteitä etelästä. Putsataan perjantaina pölyt jaloista, lauantaina hyvä aamiainen, pieni reippailu ja sittenhän se peli jo alkaakin.

Suomen Cupin ottelu Ilves – RoPS alkaa lauantaina 1.2.2020 kello 14.30. Pelin näyttävät suorana Ruutu+ sekä Rovaniemellä Hattrick Sports Bar.

Luettu 2029 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309