ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 24 tammikuu 2020 22:36

Suomen Cup käynnistyy toden teolla viikonloppuna - RoPS kohtaa avausottelussa SJK:n

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)

Jalkapallon Suomen Cup käynnistyy Veikkausliigan ja Suomen Cupin otteluiden osalta tulevana viikonloppuna. RoPS kohtaa avausottelussaan SJK:n. Peli Heinäpään jalkapallohallissa Oulussa käynnistyy lauantaina 25.1. kello 14.00. Pelin näyttävät suorana Ruutu+ sekä Rovaniemellä Hattrick Sports Bar.

Ensin pelataan alkulohkot, josta parhaat etenevät jatkoon varsinaisiin pudotuspeleihin. Suomen Cupissa siirryttiin pelaamaan alkulohkoja talvella 2017, ja formaatti vaikuttaa jääneen pysyväksi.

Hyvä puoli nykyformaatissa on, että joukkueet saavat hyvätasoisia otteluita jo harjoituskaudella. Se myös lyhentää Suomen armottoman pitkää pre-seasonia. Kolmen kuukauden tauon jälkeen kannattajatkin haluavat jo nähdä oman joukkueensa tositoimissa.

RoPS on pelannut toistaiseksi yhden harjoitusottelun AC Oulua vastaan. RoPS voitti vieraissa 1-2 Sampo Alan ja Matias Tammisen maaleilla.

SJK on pelannut tämän vuoden puolella kahdesti voittaen Ykkösdivisioonasta VPS:n 4-1 sekä Jaron 5-2.

Molemmat joukkueet RoPS ja SJK ovat vaihtuneet pelaajistoltaan viime kaudesta melkoisesti. Suurin muutos on kuitenkin tapahtunut valmentajapuolella Vesa Tauriaisen ottaessa RoPS:n ja Jani Honkavaaran SJK:n vetovastuun.

Honkavaara johdatti syksyllä Kuopion Palloseuran Suomen Mestaruuteen, joten seuravaihdos yllätti monet. Juurikaan sen enempää ei RoPS:n päävalmentaja Tauriainen kuitenkaan ole tulevan vastustajan tekemisiä seurannut.

- Huomennahan me sitä infoa Seinäjoesta saamme, Tauriainen naurahtaa.

- Toistaiseksi meillä riittää riittävästi tekemistä omienkin kanssa. On toki kiva verrata, missä me tällä hetkellä menemme, mutta paino on oman pelin kehittämisessä. Uskoisin kuitenkin, että Seinäjoki on tällä hetkellä hiukan meitä valmiimpi.

Talvella pelattavana turnauksena Suomen Cupilla on hiukan harjoitusturnauksen maine. RoPS:n tapaan moni muukin joukkue on vielä rakennusvaiheessa huhtikuussa alkavaa Veikkausliigaa varten.

Tauriainen kuitenkin korostaa Cup-pelien tärkeyttä nimenomaan joukkueen kannalta.

- Meillä harjoituksissa kolmas yhteinen viikko takana, ja olen todella tyytyväinen pelaajien asennoitumiseen. Virinä on hyvä, Tauriainen kehuu.

- Tietenkin me lähdemme voittamaan. Voittamisen takiahan me harjoitellaan ja valmistaudumme Veikkausliigaan. Me haluamme myös jatkoon Cupista, jotta saamme täytettyä kevättä kovilla peleillä ennen Veikkausliigan alkua.

RoPS:n kokoonpanosta puuttuu huomenna varmuudella Tuomas Kaukua, mutta hänkin on palaamassa pian joukkueen harjoituksiin. Juho Hyvärinen oli loppuviikosta jo joukkueen mukana, mutta pelaaminen on epävarmaa. Harjoitusottelussa AC Oulua vastaan säikäyttänyt Aleksandr Kokko on pelikunnossa.

Esiotteluna RoPS - SJK -kohtaamiselle pelataan samassa hallissa klo 11.30 ratkaiseva karsintaottelu Tervarit YJ - RoPS P05. Siinä pelissä ratkaistaan, kumpi pääsee pelaamaan Pohjois-Suomen liigaan.

Luettu 2212 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309