ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 21 marraskuu 2019 14:53

Aleksandr Kokko jatkaa Rovaniemen Palloseurassa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(12 ääntä)
Aleksandr Kokko yöttömän yön ottelussa RoPS - KPV Aleksandr Kokko yöttömän yön ottelussa RoPS - KPV Juha Tamminen

Veikkausliigan kaksinkertainen maalikuningas Aleksandr Kokko jatkaa Rovaniemen Palloseurassa. Uusin sopimus kattaa kauden 2020.

Rovaniemeläisten rakastama hyökkääjä Aleksandr Kokko on edelleen pohjoisen poikia. Tuoreimman sopimuksen myötä Kokko aloittaa jo kahdeksannen kautensa Rovaniemen Palloseurassa.

Kokko kuuluu Veikkausliigan eliittihyökkääjien harvaan kastiin. Maalivainunsa lisäksi hänellä on iso rooli koko joukkueen pelaamisessa.

Päättynyt kausi 2019 oli Kokolle vaikea. Suoritusta varjosti loukkaantumisten sarja, josta kierteestä oli hankala päästä irti pelien ollessa samaan aikaan käynnissä.

Tällä hetkellä Kokko pystyy keskittymään tehokkaaseen harjoitteluun. Edelliskausi jätti palavan halun palata entistä kovempana takaisin.

- Nyt vedetään salia ja lenkkiä eikä kosketa palloon ennen tammikuuta, Kokko kertoo.

- Kaikki tuntuu hyvältä. Teimme nopeasti tarkat suunnitelmat siitä, mitä näiden kahden omatoimisen kuukauden aikana tapahtuu.

Kunnossa ollessaan Kokon rooli tulee olemaan suuri kentällä ja sen ulkopuolella.

Samalla Vesa Tauriainen tulee olemaan jo viides eri päävalmentaja, jonka alaisuudessa Kokko on RoPS:ssa pelannut. Miehet tosin tuntevat toisensa jo kaudelta 2012 Tauriaisen toimittua Kari Virtasen apuvalmentajana.

- Vesse on asennejätkä. Hän tuntee minut persoonana ja pelaajana, Kokko kehuu.

- Olemme puhuneet paljonkin siitä, millaista futista Vesse haluaa pelata. Kenties eniten olemme kuitenkin puhuneet siitä, että asenne- ja vaatimustaso tulee olemaan kova.

RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen halusi Kokon joukkueeseensa. Hän on Tauriaisen näköinen pelaaja, jossa on mukana myös annos särmää sekä jätkämäisyyttä.

- Boris tuo vahvuutta meidän pelaamiseen, Tauriainen kuvailee.

- Hänen kauttaan pystymme hyökkäämään, pitämään palloa paremmin ylhäällä sekä myös päättämään hyökkäykset. Lisäksi hän tuo kokemusta ja eloa pukukoppiin. Merkittäviä seikkoja kaikki.

Tauriainen toistaa Kokon sanat siitä, että alkava harjoituskausi on tärkeä. Tauriaisella ja Kokolla on kuitenkin selkeä yhteinen näkemys tulevasta.

- Boris tietää, mitä häneltä vaaditaan ja tekee töitä sen eteen. Hän tiedostaa oman tilanteensa, ja se oli tässä se tärkein asia, RoPS-valmentaja sanoo.

- Samaan aikaan haemme Boriksen rinnalle myös toista hyökkääjää. Emme hae samanlaista pelaajaa vaan pelaajatyyppiä, joka tulisi täydentämään Borista.

Rovaniemen Palloseuran edustusjoukkueen yhteiset harjoitukset alkavat tammikuussa. Kilpailullinen kausi käynnistyy jo 25.1.2020 ensimmäisellä Suomen Cupin ottelulla Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan.

Juhlavuoden kausikortit

RoPS:n juhlavuoden kausikortit ovat myynnissä RoPS:n verkkokaupassa www.ropskauppa.fi

 

Luettu 3973 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309