ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 19 marraskuu 2019 15:38

Obed Malolo siirtyy Rovaniemen Palloseuraan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(12 ääntä)

Viime kaudella Seinäjoen Jalkapallokerhoa edustanut keskikenttäpelaaja Obed Malolo, 22, siirtyy Rovaniemen Palloseuraan. Sopimuksen pituus on 1+1 vuotta.

Rovaniemen Palloseuran keskikenttä vahvistuu nuorella, mutta Veikkausliigassa jo kohtalaisen kokeneella pelaajalla.

Obed Malolo esiintyi ensimmäisen kerran Veikkausliigassa Helsingin Jalkapalloklubin paidassa jo keväällä 2014. Kaudelle 2017 hän siirtyi Seinäjoen Jalkapallokerhoon edustaen seuraa kolmen vuoden ajan.

Malolo on ikäluokkansa lahjakkaimpia kotimaisia pelaajia. Hän on pelannut Suomen kaikissa nuorisomaajoukkueissa U15 Pojista alkaen. Kausi 2018 jäi häneltä väliin loukkaantumisen vuoksi, mutta jo seuraavana talvena hän teki täyden paluun Suomen Cupin otteluissa.

RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen kertoo Malolon olevan palanen, jollaista hän on tulevaan joukkueeseensa etsinytkin.

- Obed tulee palvelemaan ajatustamme siitä, kuinka haluamme pelata jalkapalloa, Tauriainen kuvailee.

- Haluamme hallita palloa, ja hallinta on helpompaa, jos keskellä on taitava pelaaja. Samalla pelkkä pallon siirtely ei riitä, vaan hallinnan täytyy aina johtaa johonkin. Odotamme pelaajiltamme myös tehokkuutta pelin sisällä.

Malolo itse kuvailee itseään taitavaksi ja aggressiiviseksi keskikenttämieheksi, mutta ennen kaikkea joukkuepelaajaksi. Hän on vasenjalkainen ja pystyy pelaamaan useaa keskikentän roolia, mutta mieluiten hän näkisi itsensä box-to-box -pelaajana.

- Kävimme Vesan kanssa hyvät keskustelut ennen sopimuksen tekoa. Ymmärrämme molemmat, mikä on meidän yhteinen ensi kauden tavoite, Malolo kertoo.

- Kun RoPS:sta soitettiin, oli lähes välittömästi selvää, että tulisin siirtymään tänne. Fiilis on hyvä. Omalla kohdallani nyt on aika ottaa uralla se seuraava isompi askel.

Obed Malolo aloitti jalkapalloilemisen kahdeksanvuotiaana AC Alliansissa, josta hän siirtyi pian HJK:n ikäkausijoukkueisiin. Malolon Veikkausliigauran avausmaali on juurikin Rovaniemen Palloseuraa vastaan ottelussa RoPS – SJK heinäkuulta 2017.

Arinse Uade RoPS:n toinen tuore hankinta

Rovaniemen Palloseuran toinen tuore sopimuspelaaja on englantilainen vasen laitapuolustaja Arinse Uade.

Uade, 23, on nimenä tuntemattomampi, mutta pelaajana tuttu Hollannissa pelaajatarkkailijana toimineelle RoPS:n apuvalmentaja Mika Pulkkiselle. Pulkkisen mukaan Uadessa on potentiaalia, ja lopullinen läpimurto odottaa ainoastaan oikeaa ympäristöä.

- Arinse on moderni englantilaistyylinen pelaaja. Hän on voimakas, juoksu- ja kamppailuvoimainen kaveri, jolla on hyvä vasen jalka sekä ammattimainen asenne, testeissä Uadea tarkkaillut Pulkkinen kuvailee.

Lontoossa syntynyt Arinse Uade on Arsenalin junioriakatemian kasvatti. Hän kävi 19-vuotiaana SJK:ssa, mutta palasi pian takaisin kotimaahansa. Sen jälkeen hän on esiintynyt mm. Norwichin akatemiajoukkueessa.

Luettu 6318 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309