ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 20 lokakuu 2019 17:04

Tunteikkaat jäähyväiset - Kausi paketoitiin HIFK:n vieraana

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Tunteikkaat jäähyväiset - Kausi paketoitiin HIFK:n vieraana Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseuran Veikkausliigan kausi 2019 päättyi Helsingin IFK:n vieraana 2-0 (1-0) tappioon. Ottelun päätyttyä monella pelaajalla ja valmentajalla olivat tunteet pinnassa.

HIFK-ottelun päätyttyä tunnelma RoPS:n pukukopissa oli hiljainen. Haikeus ei noussut niinkään juuri kärsitystä tappiosta, vaan yhteisen matkan päättymisestä.

Kausi 2019 oli RoPS:lle vaikea. Vaikeudet olivat kuitenkin hioneet joukkuetta yhteen. Monen pelaajan oli kannettava suurempaa vastuuta kuin heille oltiin alun perin suunniteltu.

On selvää, että ensi keväänä tämä joukkue ei enää pelaa yhdessä. Valmennus vaihtuu, osa pelaajista jatkaa, mutta suurella osalla ura taas vie jälleen uuteen osoitteeseen.

- Kun jokin asia merkitsee paljon, haikeus päättymisen jälkeen on sitä suurempi. Kyllä me yhdessä vuodatimme muutaman kyyneleen, RoPS:n päävalmentaja Pasi Tuutti paljasti.

- Yksi hyvä jakso meidän elämässämme tuli nyt päätökseen. RoPS on kuitenkin merkinnyt todella paljon ja tuonut suuria muutoksia niin minulle kuin monelle pelaajallekin.

Itse ottelussa HIFK oli selkeästi pirteämpi. Heidän kautensa tulisi jatkumaan vielä ns. europudotuspeleissä, kun RoPS:lla ei käytännössä ollut mitään panosta. Sarjapaikkakin oli jo turvattu.

Avausjaksolla Sakari Tukiainen kuritti entistä seuraansa Torón läpisyötöstä. Toisen jakson alkuun Joel Mattson laukoi RoPS-puolustajan jaloista matalana ohi Antonio Regueron.

RoPS hallitsi päätösjakson jälkimmäistä puolikasta, mutta Kevin Kouassivi-Benissanin murtautumista lukuun ottamatta maalipaikoille oli hankala päästä.

- Yritimme tehdä asioita hiukan eri tavalla, jotta saisimme puristettua pelaajista vielä sen viimeisen rutistuksen. Ei meillä siihen kuitenkaan ollut työkaluja, Tuutti myönsi.

- Vaikka työkaluja olisi ollutkin, olisimme silti olleet vaikeuksissa HIFK:ta vastaan. HIFK oli parempi kuin me. Olemme tällä kaudella olleet vaikeuksissa niitä joukkueita vastaan, jotka pelaavat suoraviivaisesti linjan taakse.

Ottelun päätyttyä RoPS lensi Helsingistä suoraan takaisin Rovaniemelle. Joukkueella on vielä viikonloppu aikaa nauttia toistensa seurasta.

Päävalmentajakin antaa itselleen lyhyen lepohetken ennen seuraavia haasteita.

- Ensin nautitaan näistä viimeisistä yhteisistä hetkistä, Tuutti lupaa.

- Juuri nyt olo on tyhjä, enkä edes osaisi jäsennellä asioita. Mutta ajan kanssa pystyn varmasti lokeroimaan tarkemmin, mitkä asiat menivät heikosti ja missä asioissa onnistuimme. Kauan siihen menee, niin sitä en osaa sanoa. Nyt kuitenkin me kaikki varmasti tarvitsemme hiukan happea.

Rovaniemen Palloseuran Veikkausliigan kausi 2019 päättyi 10. sijaan. Ensi kauteen – joka on samalla 70-vuotis juhlakausi – RoPS lähtee uuden päävalmentaja Vesa Tauriaisen johdolla. Muu valmennustiimi tullaan julkaisemaan aivan lähiaikoina.

Luettu 2305 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309