ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 06 lokakuu 2019 21:35

Veikkausliigaa myös kaudella 2020 – Sarjapaikka varmistui voitolla SJK:sta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(5 ääntä)
Veikkausliigaa myös kaudella 2020 – Sarjapaikka varmistui voitolla SJK:sta Oona Sarajärvi

Voitto Seinäjoen Jalkapallokerhosta varmisti Rovaniemen Palloseuran pelaavan Veikkausliigaa myös ensi kaudella. SJK kaatui Keskuskentälle Juho Hyvärisen maalilla 1-0 (1-0).

Varma on aina varmaa. RoPS ei ole koko kauden aikana ollut todellisen putoamisuhan alla, mutta pieni helpotuksen huokaisu luonnollisestikin irtosi, kun sarjapaikka varmistui lopullisesti.

RoPS juhlii 70-vuotisjuhlakauttaan pelaamalla Veikkausliigaa. HJK:n jälkeen RoPS:lla on toiseksi eniten kausia Veikkausliigassa, ja se on erinomainen suoritus pieneltä pohjoisen seuralta.

- Pelaajien suoritus oli jälleen kiitettävä, RoPS:n päävalmentaja Pasi Tuutti pystyi sanomaan ottelun jälkeen.

- Tänään lopputulos merkitsi enemmän meille kuin vastustajalle. Sitä olimme teroittaneet, ja siitä iso kiitos pelaajille, että sitoutuivat tarvittavaan työmäärän.

Ottelu ei alkanut RoPS:n kannalta suosiollisesti. Jo reilun viiden minuutin jälkeen äärimmäisen pettynyt Aleksandr Kokko joutui poistumaan kentältä. Vielä lauantaina oli epävarmaa pystyisikö Kokko pelaamaan lainkaan.

RoPS:n pelastajaksi nousi Juho Hyvärinen. SJK epäonnistui purkaessaan vasemmalta Taye Taiwon keskityksen. Hyvärinen otti pallon haltuun oikealla jalalla ja laukoi yläkulmaan vasemmalla. Maali oli yksi kauden hienoimmista.

Valitettavasti Hyvärinenkin joutui poistumaan myöhemmin kentällä törmättyään yhteen SJK:n Joonas Sundmanin kanssa. Hyvärisen kohdalla toivotaan, että kyse olisi vain ns. puujalasta.

RoPS:n johtomaalia seurasi ankara SJK:n paine. SJK pakotti RoPS:n matalalle, mutta maalipaikoille he eivät päässeet.

- Peli oli siinäkin vaiheessa aika paljon meidän muodon ulkopuolella, Pasi Tuutti näki.

- Harva joukkue tässä maassa pystyy murtamaan matalan blokin. Tietenkin meidät myös pakotettiin siihen, mutta hoidimme tilanteen myös äärimmäisen hyvin. Olimme kärsivällisiä ja meillä oli keinot tilanteen selvittämiseksi.

Kaikkiaan RoPS sai nimivahvan SJK:n aseettomaksi. Brian Pagen alaisuudessa SJK on tehnyt seitsemässä ottelussa vain kaksi maalia, eikä onnistunut Rovaniemen Palloseuraakaan vastaan.

Ennen ottelua Pasi Tuutti kertoi seinäjokisten olevan yksi vaikeimmin analysoitavista joukkueista. SJK lähestyy lähes jokaista ottelua hiukan eri tavalla riippuen pitkälti käytössä olevista pelaajista.

Siitä huolimatta SJK:n tärkeimmät pelilliset vaaramomentit onnistuttiin löytämään.

- Tällä kaudella olemme onnistuneet muutamaa ottelua lukuun ottamatta vastustajan scouttaamisessa, ja siitä iso kiitos Mikko Lignelille, päävalmentaja Tuutti jakoi tunnustusta.

- Tiesimme esimerkiksi helpoimman reitin pois SJK:n viiden pelaajan prässin alta. Se oli ulkokautta Agnaldon tai Hyvärisen kautta, jonka jälkeen löytyi isot tilat ja pääsimme hyökkäämään käytännössä ylivoimalla.

SJK:n paineen laannuttua RoPS olisi hyvinkin voinut viimeistellä loppunumerot 2-0 tai 3-0. Agnaldo Moraes laukoi ristikkoon ja sai erinomaisen keskityksen vapaalle paikalle maalin eteen. Lucas Lingmanin potku kahdesta metristä karkasi maalin yli. Eetu Muinonenkin pääsi laukomaan boksin sisältä pariinkin otteeseen.

Tärkein kuitenkin säilyi eli puhdas oma maali. Joukkue suoriutui kuitenkin paineita sisältäneestä ottelusta puhtain paperein.

Ennen Veikkausliigan viimeistä kierrosta kaikilla joukkueilla on edessään parin viikon maaottelutauko. Pasi Tuutti ottaa tauon ilolla vastaan. Joukkueella on jälleen kolhuja ja poissaoloja.

- Juuri nyt ei ole lainkaan sellainen fiilis, että pääsisipä pian taas pelaamaan, Tuutti naurahti.

- Nyt nautimme tästä voitosta pari päivää ja vasta keskiviikkona kokoonnumme jälleen yhteen. Ja tietenkin osa pelaajista lähtee nyt maajoukkueiden matkaan.

RoPS:n kauden viimeinen ottelu on Helsingin IFK:ta vastaan lauantaina 19.10. kello 15.00. Ottelu pelataan Helsingissä Telia 5G Areenalla. Voitto pitäisi RoPS:n varmuudella SJK:n edellä lopullisessa sarjataulukossa.

RoPS – SJK 1-0 (1-0)

11’ 1-0 Juho Hyvärinen

RoPS Kokoonpano

3  Taye TAIWO
4  Jagoba BEOBIDE
6  Atte SIHVONEN
7  Youness RAHIMI (90’ Kevin KOUASSIVI-BENISSAN)
10  Lucas LINGMAN
11  Aleksandr KOKKO (6’ Matias TAMMINEN)
14  Eetu MUINONEN
20  Juho HYVÄRINEN (72’ Henrik ÖLANDER)
25  Antonio REGUERO
33  Agnaldo MORAES JR
88  Mohamadou SISSOKO

2  Henrik ÖLANDER
12  Mikko RANTALA
15  Kevin KOUASSIVI-BENISSAN
21  Matias TAMMINEN
24  Tommi JÄNTTI
27  Samuel OLABISI
34  Tarik KADA

Luettu 2481 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309