ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 05 lokakuu 2019 21:36

Vielä on näytettävää! RoPS kohtaa sunnuntaina Seinäjoen Jalkapallokerhon

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)
Vielä on näytettävää! RoPS kohtaa sunnuntaina Seinäjoen Jalkapallokerhon Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura kohtaa todennäköisesti kauden viimeisessä kotipelissään Seinäjoen Jalkapallokerhon. Ottelu keskuskentällä alkaa sunnuntaina 6.10. klo 16.00. Kyseessä on samalla Lasten Juhlapeli ja kaikki juniorit – lajiin katsomatta – on kutsuttu vanhempineen mukaan.

Matemaattisesti RoPS:n kausi voisi jatkua vielä loppusarjan päätyttyäkin. Helsingin IFK on Rovaniemen Palloseuraa kuusi pistettä edellä. HIFK:n loppuohjelma ei ole kaikkein helpoimmasta päästä, mutta maaliero on helsinkiläisten eduksi 11 osuman verran.

Kenties euro-play-offseja enemmän Rovaniemellä katsotaan karsijan paikalla olevaa KPV:ta, joka vaanii viiden pisteen takamatkalla.

Voitto SJK:sta tietäisi 100% varmuudella sarjapaikan säilymistä, ja samalla RoPS nousisi sarjataulukossa kauden 2015 Suomen mestareiden edelle sijalle yhdeksän.

RoPS ja SJK ovat tällä kaudella kohdanneet kahdesti ja pelanneet molemmilla kerroilla tasan. Rovaniemellä päädyttiin tasalukemiin 1-1 ja elokuussa Seinäjoella maalittomaan tasapeliin.

Seinäjoen ottelu olisi samalla SJK:n tämänkertaisen päävalmentaja Brian Pagen ensimmäinen ottelu Alexei Eremenkon potkujen jälkeen.

Seinäjoella päävalmentajan paikka on tututusti tuulinen, mutta todennäköisesti Page on SJK:n käskyttäjänä myös huomenna sunnuntaina.

- Itse asiassa meidän molemmissa aiemmissa kohtaamisissa on ollut tilanne, että se on ollut jommankumman päävalmentajan ensimmäinen ottelu, RoPS-luotsi Pasi Tuutti muistuttaa.

- Toukokuussa se oli minun ensimmäinen ottelu ja elokuussa tosiaan Brianin.

Brian Pagen alaisuudessa SJK:n tuloskunto ei vielä ole kääntynyt nousuun. Ennen päävalmentajan vaihdosta SJK oli sarjassa kuudentena, mutta on nyt tipahtanut sijalle yhdeksän. Kuudesta viimeisestä ottelusta he ovat ottaneet kaksi pistettä.

Paria poikkeusta lukuun ottamatta SJK:n ottelut ovat olleet hyvin tasaisia – niin sanotusti maalin pelejä. Koko sarjassa SJK:n otteluissa on tehty ylivoimaisesti vähiten maaleja.

SJK lähestyy otteluita hyvin vahvasti materiaalinsa kautta. Heidän pelaamisensa riippuu pitkälti siitä, ketä heillä on käytettävissä.

Seinäjoelta tulleiden tietojen mukaan Mihkel Aksalu loukkaantui harjoituksissa eikä Billy Ions ole vieläkään pelikunnossa. Vastikään uutisoitiin myös Rovaniemelläkin hyvin muistetun Moshtagh Yaghoubin jättäneen joukkueen.

- SJK on todella hankala analysoitava vastajoukkueen valmentajalle, Pasi Tuutti kertoo.

- Tietenkin kaikki joukkueet pelaavat materiaalinsa kautta, mutta erityisesti se näkyy SJK:n kohdalla. On mielenkiintoista nähdä, miten Brian lähestyy tätä ottelua. Tähän saakka heidän lähestymiskulmansa on ollut joka pelissä hiukan eri.

RoPS:lla on sen sijaan alla riemastuttava kotivoitto Vaasan Palloseurasta. Parin heikohkon vierasottelun jälkeen joukkue otti tärkeän 2-1 kotivoiton kohtalaisen ehjällä pelillä.

- Siinä pelissä meidän toiminnot olivat jo parempia, mutta ei aivan sitä mitä olisin odottanut. Sitä on tarkoitus parantaa, Tuutti huomauttaa.

- Huomiselle meillä on tietenkin pelisuunnitelma, jolla haluamme yllättää SJK:n, mutta erityisesti haluamme näyttää toisillemme, seuralle sekä yleisölle, että emme ole virkamiesjoukkue, vaan olemme joukkue isolla Sinisellä Sydämellä.

RoPS:n kokoonpanossa ei ole tällä hetkellä pelikieltoja eikä isoja loukkaantumisia, mutta muutaman pelaajan kunto sunnuntaita ajatellen oli vielä lauantaina iltapäivällä epävarma.

Videoita katsomalla tukea RoPS junioreille

Veikkauksen Rakkaudesta Lajiin sarjassa Sebastian Sorsa tustuttaa katsojat suomalaisen jalkapallon faneihin, kannattajiin ja kannattajakulttuuriin. Klikkaa itsesi videoihin alla olevan linkin kautta, ja tuet samalla pienellä teolla RoPS:n junioritoimintaa.

 

Luettu 2077 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309