ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 29 syyskuu 2019 00:10

RoPS tarrasi entistä tiukemmin kiinni sarjapaikasta – VPS kaatui toistamiseen Keskuskentälle

Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)
RoPS tarrasi entistä tiukemmin kiinni sarjapaikasta – VPS kaatui toistamiseen Keskuskentälle Oona Sarajärvi

Veikkausliigan päätöskierrokset ovat tarjonneet Napapiirillä poikkeuksellista jännitystä. RoPS on joutunut tosissaan taistelemaan sarjapaikkansa eteen. Lauantaina helpotusta toi 2-1 (0-0) voitto Vaasan Palloseurasta. RoPS:n maaleista vastasivat Youness Rahimi sekä Aleksandr Kokko.

Tämän kauden Veikkausliiga on ennätyksellisen tasainen.

Mediassa suurin huomio on luonnollisestikin mestaruustaistossa, mutta suurimmilla panoksilla pelataan sarjan häntäpäässä. Karsintaviivan tuntumassa käydään monessakin mielessä eloonjäämiskamppailua. Paineet ovat kovat, kun kyseessä ovat työpaikat ja oma tulevaisuus.

Nämä paineet konkretisoituivat RoPS – VPS -ottelun päätyttyä. Vaasalaisten oli vaikea niellä ottelun loppunumeroita. Päätuomari Oskari Hämäläinen oli myöntänyt minuutin sisään RoPS:lle kaksi rangaistuspotkua, jotka VPS-silmin vaikuttivat erittäin epäoikeudenmukaisilta.

RoPS:n päädyssä oli itsestään selvää, että Kevin Kouassivi-Benissania rikottiin rangaistusalueella. Ei ollut myöskään kahta sanaa siitä, etteikö pallo olisi osunut Jonas Häkkisen käteen.

Martin Kompalla torjui vielä Agnaldo Moraesin rangaistuspotkun, mutta Youness Rahimin itsevarma sijoitus oli jo liikaa.

Vielä avausjakson VPS piti RoPS:aa ahtaalla. Christian Sund oli määrännyt miehistönsä prässäämään korkealta ja kuvaa, kuten heillä on viime otteluissa ollut tapana.

Minuuttien kuluessa prässi mureni pala palalta. Toisella jaksolla RoPS sai entistä enemmän otetta, josta seurauksena oli myöskin kaksi rangaistuspotkua.

RoPS:n johto-osuman jälkeen Vaasalaistenkin peli avautui. Siihen RoPS iski. Aleksandr Kokko pääsi kahteen otteeseen kaksitusten Marin Kompallan kanssa, joista jälkimmäisellä yrityksellä Kokko myöskin onnistui.

Loppuminuuteilla Steven Morrisey rikkoi vaasalaisten kuparisen RoPS:n epäonnistuttua syötön katkossa, mutta Rovaniemen Palloseura on tarpeeksi kypsä joukkue, ettei varsinaista uhkaa pisteiden menetyksestä päässyt syntymään.

Voitto oli RoPS:lle erittäin tärkeä. Sarjapaikan eteen on edelleen taisteltava, mutta eroa karsijan paikalla oleviin Kokkolan Pallo-Veikkoihin on jo viisi pistettä, kun kierroksia on jäljellä enää kaksi.

Onneksi olkoon, RoPS:n päävalmentaja Pasi Tuutti. Oliko ottelun lopputulos helpotus?

"Toki voitto on aina jonkinlainen helpotus. Enemmän näen tämän siten, että meidän suoritus paranee. Jos toiminta kentällä paranee, silloin en ole huolissani tuloksesta."

Kysytään samaa asiaa hiukan toisella tavalla. Millainen tunne on päävalmentajalla tällä hetkellä?

"Päätä särkee. Minulla on huono tapa jännittäessä saada kova päänsärky.

Tietenkin meillä jäi parannettavaa. Pelin jälkeen käynnistyy aina välitön analysointi ja sitä odottaa, että pääsee katsomaan tilanteita uudelleen ja kirjaamaan muistiin asioita.

Mutta se varsinainen tunne on vähän mietiskelevä. Miksi ensimmäinen jakso oli sellainen kuin se oli. Oliko se enemmän valmistautumisesta kiinni, oliko meillä jotain epäselvää vai mitä."

Ensimmäisellä jaksolla olimme hiukan ahtaalla. Yllättikö VPS?

"Ei yllättänyt, vaan VPS tekee aina noin. He tulevat yltiöpäisellä prässillä ja yrittävät saada riistoja. Olimme sitä harjoitelleet, mutta emme jostain syystä saaneet purettua VPS:n prässiä. Jäimme prässin alle. Meidän olisi pitänyt hyödyntää tiloja paremmin varsinkin heidän vasemman pakkinsa selustassa. Sillä puolen heillä oli myös uusi toppari.

Avausjaksolla VPS:n prässi oli todella kollektiivinen, mutta sitten kävi kuten on jo kaksi kertaa meitä vastaan käynyt. Prässi alkaa hajoilemaan. Joku ei enää jaksa juosta, ei muista tai ei vain ehdi. VPS:n kollektiivista prässiä vastaan on hankala pelata, mutta kun prässi hajoaa, silloin pääsemme isoihin tiloihin."

Toisella jaksolla saimmekin laidoista hyviä nousuja.

"Heidän puolustuksen selustoissa oli hyviä tiloja, ja sitä me olimme harjoitelleetkin. Vepsua vastaan on aika luonnollista, että ne tilanteet tulevat laidasta."

Muistiinpanoissa lukee, että voitimme tänään kärsivällisyydellä. Oliko näin myös päävalmentajan silmin?

"Termi on oikea, jos kärsivällisyydellä tarkoitetaan sitä, että jaksoimme odottaa niin kauan, että VPS kollektiivinen prässi hajoaa. Minun mielestäni me voitimme kuitenkin sen vuoksi, että löysimme yhä useammin tilat prässäävän pelaajan takaa.

VPS ei ollut pelin edetessä enää niin kollektiivinen. He tulivat aluksi viidellä pelaajalla, sitten kolmella, jolloin kaksi oli unohtunut, ja lopulta enää yhdellä. Silloin on paljon helpompi pelata prässin alta pois."

Tällä kaudella Veikkausliigassa on pitkästä aikaa tilanne, ettei putoava joukkue ole heittopussi. Onhan tämä putoamistaistelu tietyllä tavalla aika julmaakin.

"En ole tuolta kantilta asiaa miettinytkään, mutta onhan VPS hyvä joukkue. Siitä ei pääse mihinkään.

Ja eihän se ole vielä saletissaan, että VPS tippuisi. Valitettavasti joku joutuu kuitenkin lähtemään. Ja kyllähän mekin olemme edelleen liipaisimella. Emme todellakaan ole vielä kuivilla."

RoPS:n seuraava kotiottelu on ensi viikon sunnuntaina 6.10. klo 16.00. Vastaan asettuu Seinäjoen Jalkapallokerho. Kyseinen ottelu on samalla Lasten Juhlaottelu! Kaikki urheilevat juniorit on kutsuttu mukaan, ja junioreiden matkassa vanhemmilla on tietenkin vapaa pääsy.

Luettu 2255 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309