ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 27 syyskuu 2019 16:18

Matias Tammisen katseet ensi kauden läpimurrossa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(4 ääntä)
Matias Tammisen katseet ensi kauden läpimurrossa Juha Tamminen

Nuori 17-vuotias hyökkääjälupaus Matias Tamminen siirtyi FC KTP:sta Napapiirille vuoden alussa. Vastuuta hän on saanut Suomen Cupissa, Kakkosessa ja Veikkausliigassa, mutta lopullinen läpimurto on tähdätty ensi kauteen.

Matias Tammisen RoPS-ura käynnistyi näyttävästi. Heti ensimmäisessä talven Suomen Cupin ottelussa Tamminen vastasi RoPS:n tasoitusmaalista Tampereen Ilvestä vastaan. Ottelu päättyi 1-1.

Joukkueen lopullisen kokoonpano pikkuhiljaa muotoutuessa ja Veikkausliigakauden lähestyessä, myös Tammisen rooli luonnollisesti pienentyi.

Tamminen on vasta 17-vuotias tulevaisuuden pelaaja, mutta hänellä on niitä ominaisuuksia, joita hyökkääjältä tarvitaan. Hän on nopea, raamikas, hyvä liikkumaan ja pystyy pelaamaan selkä maaliin päin.

Paikan saatuaan Tamminen on tehokas viimeistelijä. Sen hän osoitti Kakkosen ottelussa Oulun Luistinseraa vastaan, jossa hän upotti peräti neljä osumaa.

- Kauden alku oli hyvä. Sain Cupissa vastuuta ja tuntui, että pääsin kehittymään, Tamminen itse kertaa kulunutta vuottaan.

- Veikkausliigakauden alku ei sitten sujunutkaan yhtä hyvin. Tuli pieni loukkaantuminenkin, mutta nyt olen taas päässyt peliin mukaan.

Nuorelle pelaajalle Veikkausliigaan tottuminen ottaa aikansa. Vauhti on kovempaa ja vastustajat voimakkaampia.

Tamminen haki minuutteja Kakkosesta ja on heinäkuun lopun jälkeen ollut jälleen mukana RoPS:n edustuksen kokoonpanossa. Veikkausliigauran avausmaalitkin on tehtynä VPS:aa ja Ilvestä vastaan.

- Fyysisyydessä on kehitettävää, samoin pitkien pallojen voitossa sekä tietenkin viimeistelyjen nopeudessa ja tehokkuudessa, Tamminen arvioi omaa tekemistään.

- Ne ominaisuudet tulevat treenikenttien kautta. Olemme istuneet Mikko Lignellin kanssa useissa palavereissa ja käyneet läpi kehityskohteita. Myös Jari Alamäki vetää nuorille todella tehokkaita fysiikkatreenejä.

Loppukauden tavoitteet ovat selkeät sekä joukkueelle että Matias Tammiselle.

- Loput ottelut lähdetään voittamaan. Tällä hetkellä kaikki haluavat näyttää, että kuuluvat kentälle, Tamminen sanoo.

- Ensi kaudella itselläni on tavoitteena päästä etenemään uralla, ottaa jo se avauksen paikka sekä tehdä läpimurto Veikkausliigassa. Sekä tietenkin myös tehdä enemmän maaleja ja saada enemmän onnistumisia.

RoPS ja Matias Tamminen kohtaavat seuraavassa ottelussaan Vaasan Palloseuran. Ottelu Rovaniemen Keskuskentällä alkaa lauantaina 27.9. klo 17.00.

Luettu 2057 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309