ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 20 syyskuu 2019 19:00

Tiedossa suurten panosten peli - RoPS:lla on edessä kova kamppailu Kokkolassa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)
Oona Sarajärvi Oona Sarajärvi Entiset seuratoverukset Juho Hyvärinen ja Simo Roiha Yöttömän Yön ottelussa

Veikkausliigan alempi loppusarja – viralliselta nimeltä haastajasarja – jatkuu RoPS:n osalta huomenna Kokkolassa. Vastaan asettuu sarjapaikastaan taisteleva KPV. Ottelu alkaa kello 15.00. Pelin näyttävät suorana Ruutu Urheilu sekä Rovaniemellä RoPS-kannattajien oma Hattrick Sports Bar.

RoPS:n huominen vastustaja KPV on yllättäen valahtanut Veikkausliigan häntäpaikalle ja on siten suoran putoamisuhan alla. Tosin karsijan paikalla oleva VPS on KPV:ta edellä vain maalieron turvin.

RoPS ja KPV kohtasivat edellisen kerran keskikesällä ikimuistoisessa Yöttömän Yön ottelussa. Ottelu päättyi maalittomaan tasatulokseen, mutta pelillisesti suurin puheenaihe oli Taye Taiwon aiheeton ulosajo jo puolen tunnin kohdalla.

Sitten kesäkuun KPV on muuttunut melkoisesti. Joukkue on hankkinut pelaajarintamalle peräti neljä uutta vahvistusta, joista erityisesti kokenut laitahyökkääjä Ishmael Yartey on kiinnittänyt RoPS:n päävalmentaja Pasi Tuutin huomion. Yartey on pelannut pitkällä urallaan mm. Ranskan ja Sveitsin pääsarjaa.

- Yartey on KPV:n uusista hankinnoista ylivoimaisesti vaarallisin. Hän on KPV:n pelin sielu, Pasi Tuutti näkee.

- Yarteyn ratkaisut hyökkäyssuuntaan ovat tähän sarjaan erittäin hyviä. Yksittäisenä pelaajana hän on noussut isoon osaan KPV:n pelaamista.

Myös muut KPV:n hankinnat ovat olleet ilmeisen onnistuneita Puolustusta vahvistavat nyt italialainen pakki Hysen Memolla sekä raamikas itävaltalaistoppari Stefan Umjenovic. Kaikkiaan kokkolalaisten puolustuslinjasta löytyy pituutta sekä fyysisyyttä.

Hyökkäykseen KPV hankki Ykkösen MuSa:sta japanilaisen Taiki Kagayaman. Toistaiseksi Kagayama on jäänyt kolmessa pelaamassaan Veikkausliigan ottelussa ilman tehoja, mutta KPV:n kokoonpanossa hän on jo syrjäyttänyt Simo Roihan avaavana keskushyökkääjänä.

Kenties se kaikkein suurin muutos KPV:n pelaamisessa on tapahtunut vaihtopenkin puolella. Heinäkuun lopulla Jani Uotinen siirtyi SJK:n organisaatiosta kokkolalaisten päävalmentajaksi.

Uotisen saldo seitsemässä ottelussa on ainoastaan kaksi voittoa, mutta päänahat ovat olleet KuPS ja HJK. Loput ottelut ovat olleet pääsääntöisesti maalin pelejä – lukuun ottamatta edellistä 3-1 tappiota Helsingin IFK:lle.

Jani Uotinen on Pasi Tuutille erittäin tuttu sekä valmentajana että henkilönä. Kaksikko on käynyt samoja valmentajakursseja, ja ovat valmentaneet toisiaan vastaan juniorijoukkueista lähtien. Ystävyys ja tiivis yhteydenpito on säilynyt näihin päiviin saakka.

- Olemme puhuneet Janin kanssa jalkapallosta paljon. Minulla on käsitys siitä, miten hän peliä lähestyy, Tuutti kertoo.

- Mutta uusien hankintojen myötä Jani on nyt saanut käyttöönsä erittäin laadukkaita pelaajia. Tämän johdosta variaatioiden mahdollisuus on suurempi, eikä ennustettavuus ole yhtä hyvä kuin esimerkiksi meidän edellisessä kohtaamisessa. Heidän vaaramomenttinsa on kuitenkin huomioitu.

RoPS kärsi edellisessä ottelussaan murheellisen 3-0 vierastappion FC Lahdelle. Pelissä oli mukana epäonneakin, mutta Pasi Tuutti ei tulosta selitellyt. Pettymys käsiteltiin välittömästi ottelun päätteeksi, ja tällä viikolla on keskitytty omiin kehityskohteisiin.

- Olemme laittaneet kuosiin niitä asioita, joissa epäonnistuimme leveällä rintamalla niin valmennuksessa kuin pelaajien osalta, Tuutti sanoo rehellisesti.

- Huomenna haluan nähdä niitä asioita, joissa viimeksi jäimme telineisiin. Haluamme olla edelleen se joukkue, jolla on korkeampi tunnetaso, ja joka on valmiimpi puolustamaan sekä riistämään palloja. Peruutteluvaihdetta emme ole harjoitelleet yhtään.

Kuluvalla viikolla RoPS on valmistautunut Kokkolan jo todennäköisesti hiukan syyskuntoiseen luonnonnurmeen harjoittelemalla Susivoudin kentällä. RoPS:n kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Kalle Katz, Sergio Llamas sekä pelikiellossa oleva Samuel Olabisi. Vielä perjantain perusteella Aleksandr Kokon pelaaminen on epävarmaa.

Videoita katsomalla tukea RoPS junioreille

Veikkauksen Rakkaudesta Lajiin sarjassa Sebastian Sorsa tustuttaa katsojat suomalaisen jalkapallon faneihin, kannattajiin ja kannattajakulttuuriin. Klikkaa itsesi videoihin alla olevan linkin kautta, ja tuet samalla pienellä teolla RoPS:n junioritoimintaa.

 

Luettu 2179 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309