ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 31 elokuu 2019 22:52

RoPS hyvässä liidossa runkosarjan päätöskierrokselle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(4 ääntä)
RoPS hyvässä liidossa runkosarjan päätöskierrokselle Oona Sarajärvi

Helsingin Jalkapalloklubi ja Rovaniemen Palloseura kohtaavat sunnuntaina Telia 5G Areenalla klo 18.30. RoPS:n kannattajatapaaminen järjestetään Ravintola Hookissa klo 16.30. Rovaniemen kisakatsomo löytyy kävelykadulta, Hattrick Sports Barista.

Veikkausliigan runkosarja päättyy sunnuntaina komeasti perinteikkäiden Helsingin Jalkapalloklubin ja Rovaniemen Palloseuran kohtaamiseen. Pohjoisen ja etelän pääkaupunkien mittelöissä on ollut aina ylimääräistä jännitettä.

Viime vuosina HJK on ollut RoPS:lle kohtelias isäntä. Kahdeksasta edellisestä vieraskohtaamisesta RoPS on voittanut neljä ja kahteen kertaan on Helsingissä pelattu tasan.

HJK on erikoisessa tilanteessa. He ovat myöntäneet toimitusjohtajan suulla kauden olleen heille valtava pettymys. Klubi tippui Suomen Cupista jo talvella, ja europelitkin päättyivät aikaisemmin kuin Töölössä toivottiin.

Tänä vuonna HJK:n täytyy voittaa Suomen Mestaruus. Tällä hetkellä he ovat sarjassa viidentenä seitsemän pistettä mitaleilta ja yhdeksän pistettä sarjakärki FC Interiä perässä.

Jos HJK olisi pelannut koko kauden samalla pistekeskiarvolla, jolla he ovat pelanneet viimeiset 11 kierrosta Toni Koskelan alaisuudessa, he todennäköisesti johtaisivat sarjaa. Nyt he ovat kuitenkin todellisen pakkovoiton edessä. Edellisen kerran HJK on ollut ulkona Veikkausligan mitaleilta kaudella 2008.

. Meillä on huomenna haastajan asema ja ainoastaan voitettavaa, tiivistää ottelun lähtökohdat RoPS:n päävalmentaja Pasi Tuutti.

- Me emme lähde peruuttelemaan, mutta miten HJK tulee huomenna meitä vastaan tällaisessa tilanteessa, sen näkee pelissä.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran toukokuussa Rovaniemellä, jolloin Klubi oli niukasti vahvempi maalein 0-1. Ottelun voittomaali syntyi aivan peliajan viimeisillä minuuteilla.

Sitten toukokuun HJK on laittanut tuulemaan pelaajamarkkinoilla. Joukkueeseen saapui peräti kuusi vahvistusta Erfan Zeneli, William Parra, Tim Väyrynen, Victor Luiz, Sekou Camara sekä viimeisimpänä Petteri Forsell. Heistä Parra, Luiz, Camara sekä Forsell ainoastaan lainasopimuksilla.

HJK:n hakiessa apua pelaajalainoilla, RoPS on keskittynyt viimeiset viikot omaan tekemiseen. Se on näkynyt myös tulostaululla. Elokuun saldona oli kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä.

Pitkään tökkinyt hyökkäyspeli on jälleen alkanut toimimaan, ja päästettyjen maalien suhdekin oli viime kuulta alle yksi maali per ottelu.

Huomiseen runkosarjan päätösotteluun ladataan jälleen kaikki peliin. RoPS:lla on edelleen teoreettinen mahdollisuus nousta runkosarjan päätteeksi kahdeksanneksi, joka takaisi alempaan loppusarjaan yhden kotiottelun lisää.

- Vietimme hiukan erilaisen viikon kuin tavallisesti, jotta saisimme pelaajien huomion pysymään itse asiassa, Tuutti paljastaa.

- Tulee olemaan mielenkiintoista seurata, kuinka lähestyminen toimii. Olemme rakentaneet omat erikoisuutemme, ja pelissä sen näkee, pystyykö HJK siihen reagoimaan.

HJK on silti huomisen ennakkosuosikki, ja materiaaliltaan sarjan ylivoimaisin joukkue. Vaikka europelit päättyivätkin karsintoihin, on Toni Koskela tehnyt Veikkausliigassa erinomaista tulosta.

- Tonin perusajatus näkyy vahvasti siinä, kuinka hän organisoi joukkueensa esimerkiksi erilaisia prässejä ja puolustusmuotoja vastaan, Tuutti arvioi.

- Aiempaan verrattuna Toni on tuonut myös uuden vaaraelementin vastahyökkäysten kautta. Kun hyökkää vauhdikkaasti, eikä vain pallokontrollin kautta, saa myös enemmän erikoistilanteita. Niissä HJK on ollut viime peleissä vahva.

RoPS:n huomisesta kokoonpanosta puuttuvat luonnollisesti lainapelaajat Kalle Katz sekä Kevin Kouassivi-Benissan. Pienten loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat Niklas Jokelainen, Juho Hyvärinen ja Eerik Kantola. Alkuviikon perusteella myös Mohamadou Sissokon pelaaminen on epävarmaa.

Videoita katsomalla tukea RoPS junioreille

Veikkauksen Rakkaudesta Lajiin sarjassa Sebastian Sorsa tustuttaa katsojat suomalaisen jalkapallon faneihin, kannattajiin ja kannattajakulttuuriin. Klikkaa itsesi videoihin alla olevan linkin kautta, ja tuet samalla pienellä teolla RoPS:n junioritoimintaa.

 

Luettu 2676 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309