ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 24 elokuu 2019 21:05

Sunnuntaina runkosarjan viimeinen kotiottelu. Kellistääkö RoPS FC Lahden jo toistamiseen?

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(4 ääntä)
Sunnuntaina runkosarjan viimeinen kotiottelu. Kellistääkö RoPS FC Lahden jo toistamiseen? Oona Sarajärvi

Veikkausliigan runkosarjaa on pelaamatta enää kaksi kierrosta. Sunnuntaina RoPS kohtaa runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan FC Lahden. Ottelu Keskuskentällä alkaa kello 18.30. Portit tapahtumaan avautuvat jo kello 17.30.

Sami Ristilän luotsaamalla FC Lahdella on huomenna taatusti ylimääräisiä näyttöhaluja. Lahti hävisi RoPS:lle kesäkuussa kotikentällään 1-2. Toinen vastaava tappio saattaisi olla kohtalokas, mikäli lahtelaiset haaveilevat paikasta ylemmässä loppusarjassa.

Ristilä astui FC Lahden peräsimeen viime kauden lopulla ja pisti saman tien tuulemaan. Jos hiukan kärjistetään, FC Lahden viime kauden joukkueesta ovat jäljellä enää ikinuori Mikko Hauhia sekä muutama juniori.

Alkukausi saattoikin olla Ristilän joukkueelta vielä osittain opettelua. Tällä hetkellä he kuitenkin keikkuvat kuntopuntarin kärjessä yhdessä FC Interin kanssa.

Vaikka Lahti vahvistui siirtoikkunan aikana ainoastaan yhdellä hankinnalla, virolaisella keskikenttämies Brent Lepistulla, varoittaa RoPS:n päävalmentaja Pasi Tuutti kyseessä olevan lähes täysin eri joukkue kuin kesäkuussa.

- Tällä hetkellä heidän tapansa lähestyä jalkapalloa on eri, Pasi Tuutti tiivistää.

- He muuttivat jo Ilvestä vastaan tapaansa puolustaa, joka luonnollisesti vaikuttaa myös heidän tapaansa hyökätä. Alkukaudesta heidän puolustamisensa ei ollut tiivistä eikä organisoitua.

Sami Ristilän tekemä muutos ei rajoitu pelkästään siihen, että puolustusmuoto muutettiin viiden linjaan. Myös muuta tekemistä on tarkennettu.

- Heidän prässäämisensä on muuttunut todella paljon aggressiivisemmaksi sekä ylhäältä että keskikorkealta, Tuutti kertoo yhtenä esimerkkinä.

Myös Rovaniemen Palloseura osoittaa tällä hetkellä hyvää tuloskuntoa.

RoPS:n alkukautta rikkoivat lukuisat loukkaantumiset, valmentajan vaihdokset, pelikiellot ja monet muut joukkueesta riippumattomat seikat. Nyt tilanne Napapiirillä on ollut stabiili jo muutaman viikon ajan. Se on näkynyt kentälläkin.

Uudet pelaajat ovat ottaneet paikkansa joukkueessa ja tuoneet sen lisän, mitä heiltä toivottiinkin. Sairastupa on tyhjenemässä. Jopa pitkäaikaispotilaat Jussi Niska ja Veka Pyyny voidaan nähdä joukkueen mukana hyvinkin pian.

- Joukkueessa on hyvä fiilis. Tämä viikko on ollut harjoituksellisesti varmasti paras viikko tähän mennessä, tyytyväinen Pasi Tuutti kertoo.

- Nyt meillä on ollut harjoituksissa koko ajan yli 20 kenttäpelaajaa, ja kaikki ovat pystyneet treenaamaan alusta loppuun. Tätä kautta sen laadukkaan arjen tekeminen siirtyy myös itse peliin.

Joukkueiden huomisista kokoonpanoista FC Lahdelta puuttuu pelikiellossa oleva keskikenttämies Josu. RoPS:lta Tarik Kada on pelikiellossa vielä tämän ottelun. Sairastuvalla on edelleen Sergio Llamas, mutta hänkin palannee piakkoin joukkueen harjoituksiin. Agnaldo Moraes Jr palasi alkuviikosta takaisin Suomeen sekä harjoitusrinkiin.

Videoita katsomalla tukea RoPS junioreille

Veikkauksen Rakkaudesta Lajiin sarjassa Sebastian Sorsa tustuttaa katsojat suomalaisen jalkapallon faneihin, kannattajiin ja kannattajakulttuuriin. Klikkaa itsesi videoihin alla olevan linkin kautta, ja tuet samalla pienellä teolla RoPS:n junioritoimintaa.

 

Luettu 2003 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309