ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 18 elokuu 2019 22:11

RoPS kohtaa valmentajaa vaihtaneen Seinäjoen Jalkapallokerhon

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)
RoPS kohtaa valmentajaa vaihtaneen Seinäjoen Jalkapallokerhon Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura kohtaa huomenna maanantaina päävalmentajaa vaihtaneen Seinäjoen Jalkapallokerhon. Ottelu OmaSP Stadionilla käynnistyy kello 18.30. Pelin näyttää suorana Ruutu Urheilu. Rovaniemen Kisastudio löytyy Hattrick Sports Barista.

 

Kuluneella viikolla kotimainen jalkapalloyleisö ei yllättänyt. Seinäjoen Jalkapallokerho ilmoitti perjantaina vaihtavansa päävalmentajaa.

Viime vuoden toukokuusta SJK:n edustusjoukkuetta luotsannut Alexei Eremonko sai lähteä. Kyseessä oli SJK:n kuudes päävalmentajanvaihdos viimeisen vajaan kolmen kauden sisään.

Eremenkon tilalle vetovastuuseen astui tuttu mies SJK:n organisaation sisältä - skotlantilainen Brian Page. Page toimi SJK:n edustuksen pätkävalmentajana jo syksyllä 2017 Manuel Rocan työsopimuksen päätyttyä ennakoitua aiemmin.

Vielä kesäkuussa Brian Page toimi SJK-junioreiden talenttivalmentajana. Heinäkuussa hänestä tuli SJK:n Kakkosessa pelaavan akatemiajoukkueen vastuuvalmentaja akatemiaa aiemmin vetäneen Jani Uotisen siirryttyä Kokkolan Pallo-Veikkojen päävalmentajaksi.

On paljon mahdollista, että SJK:n valmentajaruletti pyörii syksyn päälle vielä uudelleen - ainakin nimellisesti. Brian Pagelta nimittäin puuttuu liigalisenssimääräysten edellyttämä UEFA Pro -valmentajalisenssi.

Juuri valmentajaa vaihtanut joukkue on vastustajilleen aina pieni kysymysmerkkiä. RoPS:n päävalmentaja Pasi Tuutti tosin ei usko, että SJK olisi ennättänyt viikonlopun aikana muuttumaan kovinkaan radikaalisti ainakaan pelillisesti.

- Yksittäiset pelaajat eivät muutu. Vasta kun valmentaja on ollut mukana viikon tai pari, ennättäisi tekemään muutoksia myös joukkuetaktisella tasolla, Tuutti näkee.

- Mutta mitä pystyy muuttamaan on joukkueen tunnetila. Brian Pagen edellisellä kerralla syksyllä 2017 hän nosti joukkueensa energiatasoja jopa yliaktiiviseen, kaikki-peliin-meillä-ei-ole-mitään-hävittävää -jalkapallon suuntaan.

Tälle kaudelle RoPS ja SJK ovat kohdanneet jo kertaalleen toukokuussa Rovaniemellä. Räntäsateessa ja purevassa viimassa pelatussa ottelussa pisteet jaettiin 1-1.

Edellisellä kierroksella SJK hävisi kotonaan IFK Mariehamnille 0-2. RoPS puolestaan voitti Vaasan Palloseuran Youness Rahimin ja Matias Tammisen maaleilla 2-1.

Syksyn edetessä RoPS:n peli on jälleen loksahdellut kohdilleen tulostenkin muodossa. Hiukan kadoksissa ollut maalijyväkin on löytynyt. Pasi Tuutin mukaan muutos on näkynyt konkreettisesti myös harjoituksissa. Joukkue on valmis ja halukas taistelemaan.

- Tuloksilla on tietenkin ollut piristävä vaikutus. Harjoituksissa on vauhdikkaampi meininki, tulee taklauksia ja mukaan on saatu pelillistä tunnetilaa, RoPS-luotsi kuvailee.

- Osittain se on myös valmennuksen valinta. Olemme viimeisen parin viikon aikana käyneet vähemmän lävitse strategiaa ja ottaneet enemmän sellaisia harjoitteita, joissa tällaisia pelillisiä tilanteita tulee.

RoPS:n huomisesta kokoonpanosta puuttuvat edelleen Sergio Llamas, Aleksandr Kokko ja Agnaldo Moraes jr. Saamapuolella joukkueen mukana seinäjoelle matkasivat Kevin Kouassivi-Benissan, Eetu Muinonen sekä Tommi Jäntti.

Voit VIP-liput RoPS - Lahti -otteluun

Vielä ennätät voittamaan VIP-liput itsellesi ja yhdeksälle kaverillesi RoPS - FC Lahti -otteluun. Kilpailu on käynnissä 19.8. saakka. Osallistu tästä linkistä!

Luettu 2565 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309