ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 11 elokuu 2019 23:41

Rönkä otteluraportti: RoPS taisteli huipputärkeän kotivoiton

Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)
Rönkä otteluraportti: RoPS taisteli huipputärkeän kotivoiton Pasi Pikkupeura

Rovaniemen Palloseura laittoi kaikkensa likoon kotiottelussa Vaasan Palloseuraa vastaan. Lopputuloksena VPS kaatui Keskuskentälle Youness Rahimin ja Matias Tammisen maaleilla 2-1 (1-1).

Ennen ottelua RoPS oli tukalassa tilanteessa. Karsijan viiva oli lähempänä kuin paikka syksyn play offseissa. Yllättäen Vaasan Palloseurasta oli tullut puhtaasti sarjataulukkoa katsoen yksi RoPS:n päävastustajista.

Sunnuntaisen ottelun merkitys oli siis poikkeuksellisen suuri. Kaiken kukkuraksi joukkue joutui marssimaan Vaasan Palloseuran eteen repaleisempana kuin kertaakaan tällä kaudella. Kun mukaan lasketaan vielä loppuviikon sairastelut, monen pelaajan pelaaminen selvisi käytännössä vasta sunnuntaina.

Kenties hermoilu ottelun alla oli siltikin suurempaa joukkueen ympärillä kuin joukkueen sisällä – näin ainakin RoPS:n päävalmentaja Pasi Tuutin mukaan.

- Olin jopa hämmentynyt siitä, että tunne ei ollut yhtään erilainen kuin missään muussakaan pelissä. Eikä kopissakaan ollut fiilistä, että pelaajilla olisi ollut ylimääräisiä paineita, Tuutti paljastaa.

- Olemme viime aikoina muuttaneet tapamme harjoitella, ja se tapa näyttää toimivan tälle meidän porukalle. Se on tuonut erilaisen fiiliksen myös itse peliin.

RoPS osoitti taisteluilmettä heti alkuminuuteilla. Keskialueen pallonriistosta käynnistyi RoPS:n nopea vastahyökkäys Lucas Lingmanin ja Youness Rahimin toimesta. Pallon ujutti VPS-vahti Martin Kompallan ohitse lopulta Rahimi. Osuma oli Rahimille kauden kolmas.

Kymmenen minuuttia myöhemmin VPS nousi otteluun mukaan. Timi Lahti tuikkasi maaliviivalta Sebastian Strandvallin vapaapotkun RoPS-maalin perukoille.

Tasoitus ei nostattanut suurta painetta RoPS-päätyyn, vaan VPS paremminkin vetäytyi. Vierasmaalin jälkeiset hetket mietityttivät jonkin verran myös Pasi Tuuttia.

- Ehkä niissä hetkissä olisi täytynyt olla huolellisempia ja pelata järkevämmin, Tuutti pohdiskeli.

Vierasjoukkue VPS:n paras mahdollisuus täyteen pistepottiin osui heti toisen jakson alkuun. Veikkausliigan parhaaksi maalivahdiksi valittu Antonio Reguero kuitenkin venyi Sebastian Strandvallin vapaapotkun eteen.

Lähes seuraavasta hyökkäyksestä ratkaisijaksi nousi RoPS:n Matias Tamminen. Mohamadou Sissoko jatkoi Lucas Lingmanin kulmapotkun Tammiselle, joka tykitti viidestä metristä ohi Kompallan.

RoPS oli lähellä saada kylmää vettä niskaan välittömästi Tammisen maalin jälkeen, mutta Alain Ebwelle ei onnistunut ohittamaan Antonio Regueroa.

Ottelun jälkeen lehdistön eteen asteli erittäin helpottuneen ja tyytyväisen oloinen päävalmentaja Pasi Tuutti. RoPS on pelannut tällä kaudella useaan otteeseen parempaa jalkapalloa, mutta nyt kentällä nähtiin jälleen tuttu taisteleva ja jätkämäinen Rovaniemen Palloseura.

- Pelaajille suuri kiitos. Vaikka välillä on ollut vaikeaa ja motivaatiota on täytynyt hakea, koko ajan on silti säilynyt luotto, että paistaa se päivä tähänkin risukasaan, Tuutti hymyili.

- He eivät ole jättäneet mitään tekemättä, vaan ovat uskoneet omaan tekemiseen. Nämä kauden viimeiset ratkaisupelit ovat pääsääntöisesti mentaalipuolen asioita. Kumpi haluaa enemmän voittaa yksittäisen tilanteen, se yleensä sen myös voittaa.

Rovaniemen Palloseuran kausi jatkuu reilun viikon kuluttua maanantaina 19. elokuuta. RoPS matkustaa Seinäjoen Jalkapallokerhon vieraaksi. Ottelu alkaa kello 18.30.

RoPS – VPS 2-1 (1-1)

5' 1-0 Youness Rahimi
17' 1-1 Timi Lahti
59' 2-1 Matias Tamminen

RoPS Kokoonpano

3    Taiwo Taye
4    Beobide Jagoba
5    Katz Kalle
6    Sihvonen Atte
7    Rahimi Youness (89’ Ölander Henrik)
10    Lingman Lucas
20    Hyvärinen Juho
21    Tamminen Matias (75’ Kokko Aleksandr)
23    Jokelainen Niklas (69’ Haarala Santeri)
25    Reguero Antonio
88    Sissoko Mohamadou

2    Ölander Henrik
11    Kokko Aleksandr
12    Rantala Mikko
17    Ala Sampo
22    Degerman Rasmus
26    Kantola Eerik
29    Haarala Santeri

Luettu 2271 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309