ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 10 elokuu 2019 20:30

Rönkä otteluennakko: RoPS kohtaa Vaasan Palloseuran huipputärkeässä ottelussa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)
Rönkä otteluennakko: RoPS kohtaa Vaasan Palloseuran huipputärkeässä ottelussa Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura kohtaa sunnuntaina kotikentällään kaimaseura Vaasan Palloseuran. Ottelu alkaa kello 17.00. Portit tapahtumaan avautuvat jo kello 16.00. Ennakkoliput ovat myynnissä RoPS Bingolla, Rovaniemen Prismassa sekä Ticketmasterin netissä. Otteluisäntänä toimii Veljekset Rönkä Oy.

Huomisen ottelun tärkeyttä on hankala olla korostamatta. Molemmat joukkueet RoPS ja VPS janoavat pisteitä.

Vaasalaisten silmissä siintää neljän pisteen päässä oleva KPV. RoPS puolestaan haluaa kuroa eroa karsijan paikkaan ja tavoitella edelleen paikkaa Veikkausliigan lopputurnaukseen eli ns. europlayoffseihin.

Sarjaa on pelaamatta tasan kolmannes, joten pisteitä on jaossa runsaasti. Lisäksi runkosarjan jälkeisen jatkosarjan vaikutusta on hankala edes yrittää ennustaa.

Tästä eteenpäin jokainen ottelu on huomattavan merkityksellinen. Huomisesta RoPS:n ja VPS:n kohtaamisesta on puhuttu jopa yhdeksän pisteen otteluna.

- Samat kolme pistettä siitä saa, vaikka miten yrittäisi laskea, RoPS:n päävalmentaja Pasi Tuutti naurahtaa.

- Mutta tietenkin se on meille tärkeä peli. Olemme kuitenkin lähestyneet huomista kuten mitä tahansa muutakin ottelua. Olemme harjoittelun kautta pyrkineet muuttamaan toimintaamme, ja olen täysin varma, että sunnuntaina pelaajat ovat valmiina taistelemaan tuloksen eteen.

Edellisellä kierroksella RoPS osoitti erinomaista taisteluilmettä sarjakärki Tampereen Ilvestä vastaan. RoPS johti vieraskentällä Tammelassa jo 0-2, mutta Ilves nousi tasoihin ottelun viimeisen minuutin maalilla.

Tasapeli maistui karvaalta, mutta hetken pureskelun jälkeen Ilves-ottelusta otettiin mukaan se tärkein ja positiivisin.

- Siitä ottelusta meille jäi tahtotila sekä usko siihen, että voimme voittaa kenet tahansa, Pasi Tuutti sanoo.

- Jossain vaiheessa kautta oli havaittavissa uskon puutettakin, mutta Ilves-ottelun jälkeen olin todella tyytyväinen siitä tunnetilasta, mikä joukkueen kanssa saavutettiin.

RoPS:n huomisen vastustajan Vaasan Palloseuran kausi on ollut huomattavan vaikea. Joukkue on toistaiseksi pelannut tasaisia otteluita, mutta ei ole voittanut vielä kertaakaan.

Heinäkuun alussa vaasalaisia pitkään luotsannut päävalmentaja Petri Vuorinen sai lähteä. Hänen tilalleen nousi jo aiemmin samassa valmennustiimissä mukana ollut Christian Sund.

Vaasassa valmentajan vaihdos on tuonut ainakin pelillisen muutoksen.

- Vepsu on muuttunut jopa yllättävän paljon. Christian on tuonut lisää tunnetta, ja analytiikka on kenties jäänyt vähemmälle, RoPS-luotsi Tuutti arvioi.

- Meitä vastaan tulee joukkue, joka varmasti prässää ylhäältä. Sund on peliajatuksineen aktiivisen ja jopa yliaggressiivisen jalkapallon puolella, jossa tilaa ja aikaa pienennetään pienellä riskilläkin.

Aggressiivisempi VPS on Sundin alaisuudessa napannut tasapelipisteet sekä FC Lahdelta että Helsingin Jalkapalloklubilta.

VPS oli myös pitkään johdossa sekä FC Lahtea, HJK:ta että edellisessä pelissä Espoon Honkaa vastaan. Johtoasema ei kuitenkaan ole pitänyt loppuu saakka.

- Aggressiivinen prässipeli ylhäältä antaa kyllä tilaa ja mahdollisuuksia, Tuutti arvioi.

- VPS luottaa siihen, että sillä tavalla he luovat parempia tilanteita. Mutta siinä on vaaransa, jos prässää ylhäältä ja on aggressiivinen koko pelin ajan, että väsykin iskee jossain vaiheessa.

VPS:n huomisesta kokoonpanosta tiedetään, että heiltä puuttuvat ainakin pielikiellossa olevat Eero-Matti Auvinen sekä Jerry Voutilainen. Joukkuetta piinaavat myös loukkaantumiset. Edelliseen Honka-otteluun Christian Sund oli saanut vain kolme vaihtopelaajaa, ja ennakkotietojen mukaan kovin montaa enempää ei ole Sundin käytössä myöskään sunnuntaina.

Rovaniemen Palloseuran kokoonpanosta puuttuvat pelikiellossa oleva Tarik Kada sekä loukkaantuneet Eetu Muinonen, Tommi Jäntti ja Sergio Llamas. Myös Agnaldo Moraes Jr on pois kokoonpanosta perhesyiden vuoksi. Llamasin kohdalla puhutaan noin 2-4 viikon tauosta. Muinosen ja Jäntin kohdalla tilanne arvioidaan päivä kerrallaan.

Luettu 1826 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309