ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 07 elokuu 2019 13:58

Ilveksen Santeri Haarala siirtyy Rovaniemen Palloseuraan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(9 ääntä)
Ilveksen Santeri Haarala siirtyy Rovaniemen Palloseuraan Pasi Pikkupeura

RoPS sai lisää vaihtoehtoja keskikentälle. Tampereen Ilveksen 19-vuotias laituri Santeri Haarala siirtyy Rovaniemen Palloseuraan. Haaralan sopimus kattaa loppukauden.

Santeri Haarala on erittäin tuttu pelaaja RoPS:n päävalmentaja Pasi Tuutille. Tuutti valmensi Haaralaa neljän vuoden ajan toimiessaan mm. Ilveksen talenttivalmentajana.

- Santeri on yksi työteliäimmistä pelaajista, jonka olen urani aikana tavannut. Intohimo jalkapalloon on ollut aina läsnä, Tuutti kehuu RoPS:n uutta pelaajaa.

Nuori molemmissa laidoissa viihtyvä laitapelaaja oli jo viime kaudella erittäin lähellä Veikkausliigan lopullista läpimurtoa. Haarala pelasi 19 ottelussa ja oli Ilveksen avauksessa 9 kertaa.

Tämän kauden Ilveksestä Haaralalle ei enää löytynyt sopivaa roolia. Hyvän talvikauden jälkeen varinaista kauden alkua sotkivat loukkaantumiset. Ilveksen menestyttyä pelikentillä erinomaisesti, murtautuminen joukkueeseen kesken kauden oli hankalaa.

Haarala kuitenkin pelasi Ilveksen Eurooppaliigan karsinnoissa Slavia Sofiaa vastaan. Muuten otteluita on kertynyt Miesten Kakkosesta sekä Suomen Cupista.

Napapiirille Haaralan ajoi mahdollisuus palata takaisin Veikkausliigaan. Aloite siirrosta tuli pelaajalta itseltään.

- Ratkaisevaa oli juurikin pelaajan oma halu siirtyä sekä se, että hän itse soittaa meille ja pyytää mahdollisuutta. Se kertoo pelaajan luonteesta paljon, Tuutti sanoo.

- Santeri tuo meidän joukkueeseen jälleen lisää variaatioita ja vaihtoehtoja. Pelaaja, jolla jo on kokemusta Veikkausliigasta, on iso apu meidän kapeaan rinkiin sekä arkiharjoitteluun.

Santeri Haaralan sopimus kattaa ainoastaan loppukauden. Siinä ajassa hänen on tarkoitus antaa tarvittavat näytöt myös mahdollista jatkoa ajatellen.

- Tämän hetken tavoitteina on murtautua avauskokoonpanoon, päästä pelaamaan Veikkausliigaa sekä auttaa joukkuetta omilla otteilla, Haarala itse kertoo.

Siirtymistä Rovaniemen Palloseuraan avitti osittain tuttu ympäristö. Pasi Tuutin lisäksi myös Niklas Jokelainen oli Haarlaan kanssa samaan aikaan Ilveksessä.

- RoPS:ssa on paljon nuoria pelaajia, ja tunsin Pasin entuudestaan, joten ratkaisu tulla tänne oli helppo, Haarala sanoo.

- Pelaajana olen periksiantamaton, ja minulla on kova työmoraali sekä ihan hyvä peliäly. Olen kohtalaisen taitava ja hyvä viimeistelijä. Tykkään pelata ahtaissa väleissä sekä pelin ytimessä.

Rovaniemen Palloseuran seuraava kotiottelu on sunnuntaina 11.8. klo 17.00. Rovaniemen Keskuskentälle vieraaksi saapuu Vaasan Palloseura.

Luettu 3765 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309