ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 03 elokuu 2019 20:09

RoPS haastaa sarjajohtaja Tampereen Ilveksen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)
RoPS haastaa sarjajohtaja Tampereen Ilveksen Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura kohtaa huomenna sunnuntaina Veikkausliigan tämän hetken kärkijoukkue Tampereen Ilveksen. Ottelu alkaa kello 17.00. Rovaniemen kisastudiot löytyvät Hattrick Sports Barista sekä Feel Vegasista.

Tampereen Ilves on ollut Veikkausliigan tämän kauden vakuuttavin joukkue. Vastikään kolmivuotisen jatkosopimuksen saanut Jarkko Wiss on nostanut ryhmänsä kotimaisen seurajalkapallon kärkinimeksi.

Tämän kauden Ilves ei ole enää se nuorten pelaajien hautomo, josta vielä viime kaudella puhuttiin. Alle parikymppisistä pelaajista käytännössä vain norsunluurannikkolainen hyökkääjä Tiemoko Fofana on saanut säännöllisesti vastuuta. 

Ilveksestä voisi kuvailla, että se on tällä hetkellä parhaassa peli-iässään. Ainoastaan maalivahtikapteeni Mika Hilander on ennättänyt jo täyttämään 30 ikävuotta.

- Ilveksellä on valtava määrä kokemusta Veikkausliigasta ja jalkapallosta ylipäätään, RoPS:n Ilves-taustainen päävalmentaja Pasi Tuutti sanoo.

- Kun katsoo kokoonpanoja, joilla Ilves on päässyt pelaamaan, ne ovat olleet todella vakuuttavia. Sitä kautta heidän tämän kauden tuloskaan ei yllätä.

RoPS ja Ilves ovat kohdanneet tälle kaudelle kahteen otteeseen, ja molemmat ottelut ovat olleet erittäin tasaisia. Talven Suomen Cupissa joukkueet pelasivat tasan 1-1. Toukokuussa Rovaniemellä Ilves oli maalin verran vahvempi 0-1.

- Jos verrataan vuoden takaiseen Ilveksen tapa pelata on tällä kaudella selkeämpi. Nyt heillä on erilaisiin tilanteisiin tapa toimia, ja sitä kautta heidän tuloskin on parempi, Tuutti kuvailee.

- Eikä kokemuksen merkitystäkään voi sivuuttaa. Kun kentällä on kokemusta erilaisista tilanteista, niin Veikkausliigapeleistä ja uusien rekrytointien myötä myös A-maajoukkueesta, toistomäärä on niin korkea, että se jo sinällään tuottaa tulosta.

Kuluneella viikolla molemmat joukkueet vahvistuivat kahdella pelaajahankinnalla. Ilves värväsi kamerunilaishyökkääjä Jacques Hamanin sekä Rovaniemelläkin hyvin tunnetun laitapelaaja Janne Sakselan.

RoPS puolestaan vahvisti keskikenttäänsä espanjalaisella Jagoba Beobidellä sekä HJK:sta lainatulla Kevin Kouassivi-Benissanilla. Molemmat uudet pelaajat matkustivat joukkueen mukana Tampereelle.

- Uudet pelaajat tuovat harjoituksiin ja kaikkeen muuhunkin tekemiseen aina muutoksen, RoPS-valmentaja Pasi Tuutti kertoo.

- Tällä viikolla harjoituksissa on ollut positiivinen ja itsensä likoon laittava ryhmä. Se on varmasti yksi niistä aseista, joilla Ilveskin tullaan lyömään. Kaikki ovat valmiita tekemään töitä yhteisen päämäärän eteen.

Huomenna RoPS:n kokoonpanosta puuttuvat pelikiellossa oleva Tarik Kada sekä edellisessä ottelussa ennenaikaisesti vaihtoon otettu Eetu Muinonen.

Myös Sergio Llamas ja Aleksandr Kokko puuttuvat. Molempien kohdalla ensi viikon harjoitukset kertovat paljon, ja pelaaminen VPS:aa vastaan on molemmilla mahdollisuuksien rajoissa. Llamas kärsii edelleen samasta vaivasta kuin ennen Aberdeen-kotiottelua. Kokon kohdalla viime kaudella saatu vamma on aiheuttanut jälkioireita.

Videoita katsomalla tukea RoPS junioreille

Veikkauksen Rakkaudesta Lajiin sarjassa Sebastian Sorsa tustuttaa katsojat suomalaisen jalkapallon faneihin, kannattajiin ja kannattajakulttuuriin. Klikkaa itsesi videoihin alla olevan linkin kautta, ja tuet samalla pienellä teolla RoPS:n junioritoimintaa.

 

Luettu 2184 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309