ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 28 heinäkuu 2019 14:05

Antonio Reguero uskoo intensiiviseen loppukauteen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Antonio Reguero uskoo intensiiviseen loppukauteen Juha Tamminen

Rovaniemen Palloseuran kapteeni Antonio Reguero katsoo luottavaisena joukkueensa loppukauteen. Kokeneen espanjalaisen mukaan huomio on käännetty tulevaan, eikä vanhoja tuloksia enää edes muistella.

RoPS:n kapteeni Antonio Reguero on erinomainen esimerkki siitä, millaista kurinalaisuutta pitkä ammattilaisura vaatii. Reguero on urheilijan ruumiillistuma.

Hiljattain 37 vuotta täyttänyt maalivahti jättää nuoremmat edelleen taakseen. Hän on joskus sanonut, että maalivahdin on oltava joukkueen kovakuntoisin pelaaja, ja se myös näkyy Regueron olemuksessa.

Tässä vaiheessa kautta, kun tulokset ovat ailahdelleet eikä sarjasijoituskaan ole ennakkotavoitteiden mukainen, Regueron merkitys joukkueelle korostuu entisestään.

- Nyt meidän kokeneiden pelaajien on otettava vastuuta. Me olemme olleet vastaavissa tilanteissa ennenkin, joten meidän on osoitettava myös johtajuutta, Reguero painottaa.

- Tietenkin tarvitsemme jokaista pelaajaa, myös nuorten tuomaa energiaa, mutta tämä on se hetki, jolloin meidän on pystyttävä keskittyneinä ja kurinalaisina. Silti ilo on pidettävä tekemisessä.

Reguero ei aseta joukkueelleen loppukauden tulostavoitteita, mutta on silti luottavainen tulevaisuuden suhteen. Erityisesti Aberdeen-ottelupari oli hyvä osoitus siitä, että RoPS pystyy pelaamaan korkealla tasolla.

Toistaiseksi kausi on silti ollut monien sattumustenkin vuoksi hankala. Kaikki ei ole aina ollut edes joukkueen itsensä käsissä.

RoPS:n valmennusjohto Pasi Tuutti ja Mikko Lignell ovat kuitenkin luoneet joukkueeseen avoimen ja keskustelevan ympäristön. Sekin auttaa osaltaan tulosten käsittelyssä. Valmennusjohtoa kiittää myös Antonio Reguero.

- He tekevät oikeita valintoja. Pelaajat ovat 100% heidän takanaan, Reguero korostaa.

- Mutta kentällä on 11 pelaajaa, joiden on myös suoritettava. Tämä on siten kuin teatteria. Jos näyttelijät eivät suorita lavalla, ei ohjaaja pysty silloin tekemään paljoakaan.

Juuri Eurooppaliigan karsinnoista Reguero uskoo löytyvän yksi tämän kauden kääntävä tekijä. RoPS toki hävisi otteluparin, mutta pystyi suorittamaan korkealla tasolla jopa tasaväkisesti suurseuraa vastaan.

Reguero huomauttaa, ettei suoritus syntynyt sattumalta. Joukkue oli myös valmistautunut hyvin. Lisäksi nyt moni nuorempikin pelaaja näki konkreettisesti, millaista suoritustasoa Euroopan kentillä vaaditaan – eikä vain yksittäisissä otteluissa vaan läpi kauden.

- Tämän viikon harjoituksissa huomasi, että pelaajat ovat syttyneet, Reguero sanoo.

- Meidän on pidettävä sama intensiteetti joka päivä. Tehtävä oikeita asioita joka päivä. Jos löysäilet treeneissä, et mene tilanteisiin täysillä, se heijastuu peliinkin. Jokaisen pitäisi olla siitä nyt tietoisia.

Seuraavan kerran RoPS ja Antonio Reguero ovat testissä tänään sunnuntaina. RoPS kohtaa kotikentällään FC Inter Turun kello 17.00. Portit tapahtumaan ovat auki jo kello 16.00.

Videoita katsomalla tukea RoPS junioreille

Veikkauksen Rakkaudesta Lajiin sarjassa Sebastian Sorsa tustuttaa katsojat suomalaisen jalkapallon faneihin, kannattajiin ja kannattajakulttuuriin. Klikkaa itsesi videoihin alla olevan linkin kautta, ja tuet samalla pienellä teolla RoPS:n junioritoimintaa.

 

Luettu 2026 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309