ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 21 heinäkuu 2019 22:39

RoPS joutui taipumaan Helsingin IFK:lle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS joutui taipumaan Helsingin IFK:lle Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura ei onnistunut kasvattamaan pistesaldoaan Helsingin IFK:n vieraana. Erittäin tasaisessa ottelussa HIFK nipisti täydet sarjapisteet avausjakson maalilla 1-0 (1-0).

RoPS joutui matkustamaan Helsinkiin käytännössä suoraan Europpaliigan karsintaotteluista. Intensiivinen Aberdeen-ottelu pelattiin torstai-iltana ja jo lauantaina joukkue hyppäsi yöjunaan kohden seuraavaa kamppailua.

Lisäksi RoPS:n kokoonpanoa rasittivat Mohamadou Sissokon ja Atte Sihvosen pelikiellot sekä jalkaansa loukanneen Sergio Llamaksen poissaolo.

Siitä huolimatta RoPS:n aloitus oli terävä. Jo kolmannella minuutilla Juho Hyvärinen kolisutteli HIFK-maalin ylärimaa Tarik Kadan erinomaisesta keskityksestä. Hetkeä myöhemmin myös Youness Rahimi pääsi lähentelemään HIFK-vahti Daniel Kollaria.

Ottelun ratkaisu nähtiin vajaan puolen tunnin kohdalla. Sakari Tukiainen onnistui katkaisemaan RoPS:n avauksen.

Ensimmäisen yrityksen Antonio Reguero vielä peitti, mutta pallo pomppi laitaan Luis Henriquelle, joka siirsi takaisin vapaana olleelle Tukiaiselle. Rovaniemelläkin tutuksi tullut hyökkääjä sai tuulettaa villisti Veikkausliigauransa neljättä ja HIFK-uransa ensimmäistä maalia.

RoPS-pelaajien kehonkielestä paistoi uupumus, jota paahteinen Telia 5G Areena ei lainkaan helpottanut.

- Olimmehan me väsyneitä, se on selvä, RoPS:n päävalmentaja Pasi Tuutti myönsi pelin jälkeen.

- Meillä ei ole rotaatiomahdollisuutta ja kun päälle sattuivat pelikiellot, olimme vähän sen armoilla, mitä kukin jaksaa. Olimme tänään henkisesti ja fyysisesti aika äärirajoilla.

Itse ottelu oli tasainen ja käytännössä parhaat maalipaikat rakensi RoPS. Lucas Lingman oli lähellä nostaa vieraat tasoihin avausjakson lopun komealla vapaapotkulla. Myös ottelun viimeiset 15 minuuttia paine saatiin luotua selkeästi HIFK:n päätyyn.

Kuparinen jäi kuitenkin rikkomatta.

- Tulosta on kunnioitettava. HIFK puolusti hyvin ja kurinalaisesti, Pasi Tuutti antoi tunnustusta.

- Jokaiselle joukkueelle on vaikeaa, jos toinen puolustaa kurinalaisesti sekä monella pelaajalla. Tänään me jouduimme luomaan maalipaikkoja paljon keskityksillä, eikä se ole meille se optimaalisin vaihtoehto.

Ottelu jätti RoPS:n valmennusjohdolle mietittävää, mutta erityisen raskas tulos oli pelaajille. Se oli myös Pasi Tuutin huolena.

- Onneksi on pitkä junamatka aikaa kelata ottelua uudelleen ja etsiä sieltä syy-seuraus-suhteita, RoPS-luotsi sanoi.

- Yritetään saada pelaajille sellainen olo, että jossain onnistuttiinkin. Ei jäisi pelkästään huono maku tästä ottelusta. Vahvistetaan onnistumisia ja karsitaan epäonnistumisia.

Rovaniemen Palloseuran seuraava ottelu on ensi viikon sunnuntaina 28.7. Rovaniemelle vieraaksi saapuu FC Inter Turku. Ottelu Keskuskentällä alkaa kello 17.00.

Luettu 1777 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309