ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 18 heinäkuu 2019 22:16

Unohtumaton euroilta: RoPS taisteli upeasti ja laittoi Aberdeenin ahtaalle - "Niin ylpeä tästä joukkueesta"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(4 ääntä)
Unohtumaton euroilta: RoPS taisteli upeasti ja laittoi Aberdeenin ahtaalle - "Niin ylpeä tästä joukkueesta" Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura hävisi kotikentällään skotlantilaiselle Aberdeenille 1-2-lukemin ja putosi Eurooppa-liigan karsinnoista. Tappiosta huolimatta esitys oli hieno ja ottelupari ratkesi lopulta pieniin asioihin.

RoPS putosi perinteikkäälle skottiseura Aberdeenille Eurooppa-liigan karsinnoissa yhteismaalein 4-2. Loppuunmyydyllä Keskuskentällä pelattu kamppailu päättyi 1-2-tappioon, mutta jatkopaikka karkasi lopullisesti vasta ottelun lisäajalla. Jos lopun maali olisi tullut toiseen suuntaan, olisi edessä ollut jatko-ottelu ja mahdollisesti jopa rangaistuspotkukilpailu.

- Kyllä tämä harmittaa ihan älyttömästi. Ei oikein löydy sanoja kuvaamaan, RoPSin päävalmentaja Pasi Tuutti kommentoi ottelun jälkeen.

- Olen niin ylpeä tästä joukkueesta ja siitä, että saan valmentaa näin hienoa ryhmää. Tuntuu jopa hämmentävältä, kuinka sitoutuneita pelaajamme olivat pelisuunnitelmaan. He luottavat täysin siihen, että meidän tapa pelata on oikea. Ei löydy sanoja siihen, kuinka tyytyväinen tähän ryhmään olen.

Rovaniemeläisyleisö oli juuri ehtinyt istumaan paikoilleen, kun se sai aihetta hypätä penkeiltään. Ottelua oli takana vain reilu minuutti, kun RoPS siirtyi salamamaalilla 1-0-johtoon. Aleksandr Kokko pudotti pelivälineen Tarik Kadalle, joka laukoi noin 20 metristä pelivälineen pienen kimmokkeen kautta maaliin. Osuman myötä Tuutin ryhmä oli vierasmaalisäännön myötä kiinni jatkopaikassa.

27. minuutilla Aberdeen tuli kuitenkin tasoihin Sam Cosgroven osumalla. Hyökkääjä pääsi laittamaan pallon verkon perukoille rangaistuspotkusta. Tauolle mentiin näissä 1-1-lukemissa.

- Kyllä siinä jää aina jossittelun paikkoja. En ole nähnyt tilannetta vielä videolta, mutta ilmeisesti rangaistuspotku oli aiheellinen. Ensimmäisessä osaottelussa meiltä jäi kuitenkin viheltämättä rangaistuspotku, joka oli mielestäni ihan yhtä selvä, Tuutti viittasi ensimmäisen osan tilanteeseen, jossa Eetu Muinonen kaadettiin.

Pelillisesti ensimmäinen jakso oli selvästi parempaa kuin Skotlannissa pelatussa avausosassa. Sama meininki jatkui myös toisella puoliajalla, jonka aikana RoPS sai luotua useita tilanteita tarvittavaa maalia varten, mutta palkinto jäi vain saamatta. Peli toimi myös puolustussuuntaan, sillä jälleen hyvän ottelun pelannut Antonio Reguero selvisi selvästi vähemmällä työmäärällä kuin viikkoa aikaisemmin.

Ottelu ratkesi lopullisesti lisäajan viimeisillä sekunneilla. RoPS nosti riskillä pelaajiaan ylös ja tavoitteli vimmatusti 2-1-maalia. Sisukas takaa-ajo päättyi kuitenkin Aberdeenin vastahyökkäykseen ja lopulliseen ratkaisuun Lewis Fergusonin osuman myötä.

Tappiosta huolimatta ilta oli ikimuistoinen. RoPS-pelaajat taistelivat todella upeasti ja rovaniemeläisyleisö antoi joukkueelleen hienosti kaiken tukensa. Hyvä esitys päättyi pettymykseen, mutta kun kuunteli yleisön rytmikkäitä RoPS-huutoja loppuvihellyksen jälkeen, tuli selväksi, että ryhmästä oltiin ylpeitä.

Myös Tuutti vaikutti tyytyväiseltä joukkueensa pelilliseen esitykseen. Syitä tasonnostoon löytyi useita.

- Pystyimme löytämään vapaan pelaajan paremmin. Esimerkiksi maalipotkuissa he ottivat korkealta kiinni, mutta olimme löytäneet siihen uuden jutun, jonka seurauksena joku oli toistuvasti vapaana.

- Kun meillä on hyökkääjä, joka pystyy noin vahvasti kamppailemaan ja pitämään palloa, niin voimme toteuttaa hyökkäyksiä myös erillä tavalla. Ei siis aina tarvitse mennä linjaa kerrallaan vaan voidaan ohittaa vaikka kaksi linjaa kerrallaan. Se tuo pelaamiseemme lisämaustetta.

Lähtökohtia toiseen osaan helpotti myös se, että RoPSin valmennusryhmällä oli nyt selvästi enemmän tietoa Aberdeenin pelaamisesta. Skotlantilaisjoukkueen sarjakausi ei ole vielä alkanut tämän kauden osalta, joten ensimmäisen osaottelun analysointi mahdollisti paremman valmistautumisen jälkimmäiseen kamppailuun.

- Meidän pelimme liittyy todella paljon analytiikkaan. Kun voimme analysoida vastustajan kunnolla, pelaamme todella paljon paremmin. Se on nyt toistuvasti mennyt nappiin.

Kuten aiemmista kommenteista on käynyt ilmi, Tuutti oli tyytyväinen joukkueensa tekemiseen. Hän kertoi myös uskovan, että tämä esitys tulee antamaan joukkueelle lisää uskoa kauden tuleviin koitoksiin.

- Saimme skotlantilaista huippujoukkuetta vastaan paljon laadukkaita maalintekopaikkoja. Se kertoo, että pelaajiemme laatu on erittäin korkea.

- Pelaajien tekemää työtä ei voi tarpeeksi alleviivata. He olivat pelin jälkeen todella pettyneitä, mutta se usko on selvästi olemassa, että tämä kantaa meitä jatkossa paljon.

RoPS - Aberdeen 1-2 (1-1)

1-0 Tarik Kada 1'
1-1 Sam Cosgrove 27'
1-2 Lewis Ferguson 90+4'

RoPSin kokoonpano

3 Taye Taiwo
5 Kalle Katz
6 Atte Sihvonen
10 Lucas Lingman
11 Aleksandr Kokko <-> Jokelainen 66'
14 Eetu Muinonen <-> Jäntti 81'
20 Juho Hyvärinen
25 Antonio Reguero (C)
33 Agnaldo Moraes <-> Rahimi 68'
34 Tarik Kada
88 Mohamadou Sissoko

Vaihtopelaajat
1 Damjan Siskovski
2 Henrik Ölander
7 Youness Rahimi -> Agnaldo 68'
8 Sergio Llamas
21 Matias Tamminen
23 Niklas Jokelainen -> Kokko 66'
24 Tommi Jäntti -> Muinonen 81'

Luettu 2159 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309