ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 11 heinäkuu 2019 03:04

Kirjoitetaanko torstaina uutta Eurohistoriaa? RoPS kohtaa Aberdeen FC:n

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(4 ääntä)

Rovaniemen Palloseura ja Aberdeen Football Club kohtaavat huomenna Eurooppaliigan ensimmäisen karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa. Ottelu historiallisella Pittodrie Stadionilla alkaa kello 19.45 paikallista aikaa ja kello 21.45 Suomen aikaa.

Pitkä historia huokuu Pittodrie Stadonilla. Pittodrie on seisonut samoilla sijoillaan vuodesta 1899 saakka, ja sen aistii. Toki stadionia on laajennettu useaan otteeseen, mutta vuosikymmenien saatossa se on sulautunut täydellisesti ympäristöönsä.

Valitettavasti tämä kesä saattaa olla yksi viimeisiä, jolloin Pittodriella pelataan kansainvälisiä otteluita. Pittodrie ei ole missään nimessä nuhjuinen tai ränsistynyt, siitä on pidetty erinomaista huolta, mutta nykyajan kaupallisiin tarpeisiin se on käymässä auttamatta ahtaaksi.

Aberdeen FC:n uusi stadion on suunnitteilla noin 20 kilometrin päähän Kingswellin kaupunginosaan. Pienenä yksityiskohtana se on sama kaupunginosa, jossa RoPS:n pelaajien hotelli sijaitsee.

Huominen on kahden hyvin erilaisen joukkueen kohtaaminen. Ennakkosuosikkia ei tarvinne erikseen nimetä, mutta RoPS:lla on vahva yllätyksen mahdollisuus. Historiastaan huolimatta Aberdeen ei ole viime vuosina juurikaan Eurokentillä juhlinut.

Myös Aberdeenin kausi on vasta aluillaan. Joukkue on pelannut ainoastaan kolme harjoituspeliä vaihtelevalla kokoonpanolla. Lisäksi joukkue muuttui viime kaudesta huomattavasti.

RoPS:n on kuitenkin annettava torstaina 100% parastaan. Erityisesti Aberdeenin hyökkäysosasto – laidoissa Niall McGinn ja Manchester Unitedista hankittu James Wilson sekä kärjessä Sam Cosgrove - on pelottavan kova ja taitava kolmikko.

Toisaalta McGinnin pelaaminen on huomenna on epävarmaa. Samoin voivat olla sivussa tuoreet hankinnat puolustaja Greg Leigh sekä keskikentän Craig Bryson. Varmuudella sivussa on TPV-lähtöinen Miko Virtanen.

RoPS:n osalta kokoonpanon puolesta on pelkkiä hyviä uutisia. Kaikki mukana olevat 20 pelaajaa ovat torstaina käytettävissä, mikäli kutsu kokoonpanoon käy. Joukkueen matkassa Skotlantiin matkasivat luonnollisesti myös Agnaldo Moraes Jr sekä Aleksandr Kokko.

Päävalmentaja Pasi Tuutin mukaan RoPS lähestyy torstaista ottelua omilla aseillaan. RoPS osaa puolustaa tarvittaessa myös syvältä, ja viime peleissä myös nopeat tilanteenvaihdot ovat toimineet.

RoPS-kannattajien lipunmyynti tapahtuu torstaina kello 13.00 – 15.00 Hotelli Doulble Tree by Hilton City Centerissä. Liput ovat 23 £ / 12 £, käteismaksu. RoPS:n kannattajille on varattu pääkatsomon lohko A.

Ennakkohaastattelut RoPS:n Youtube-kanavalla

Videoita katsomalla tukea RoPS junioreille

Veikkauksen Rakkaudesta Lajiin sarjassa Sebastian Sorsa tustuttaa katsojat suomalaisen jalkapallon faneihin, kannattajiin ja kannattajakulttuuriin. Klikkaa itsesi videoihin alla olevan linkin kautta, ja tuet samalla pienellä teolla RoPS:n junioritoimintaa.

 

Luettu 2458 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309