ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 17 kesäkuu 2019 23:24

Lomat on vietetty – RoPS kohtaa tiistaina FC Lahden

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(6 ääntä)
Lomat on vietetty – RoPS kohtaa tiistaina FC Lahden Oona Sarajärvi

Veikkausliiga jatkuu tiistaina liki kolmen viikon maaottelutauon jälkeen. RoPS kohtaa vieraissa FC Lahden. Ottelu alkaa kello 18.30. Kisastudiot Rovaniemellä löytyvät Feel Vegasista sekä Hattrickistä. Kaikki kertoimet yhdestä tutusta osoitteesta www.rops.fi/veikkaus

Liki ennätyksellisen pitkä maaottelutauko on vihdoinkin takana. Veikkausliigaa oli jo kova ikävä, vaikka tässä välissä Huuhkajien erinomaiset otteet toki lievensivät pahinta eroahdistusta.

Lähihistoriassa ainoastaan kaudella 2008 vietettiin pidempää kesätaukoa. Tuolloin Veikkausliiga pötkötteli EM-kisojen ajan eli kokonaisen kuukauden.

Vielä noissa kisoissa ei Suomen jalkapallomaajoukkue ollut mukana, mutta kisojen karsinnoista jäi sentään muistoksi ikoninen Bubi-huuhkaja.

Joukkueelle poikkeuksellisen pitkä 18 päivän tauko oli tervetullut.

- Nämä ovat niitä tärkeitä ekstrapäiviä, joita meillä ei normaalisti kauden aikana ole, RoPS:n päävalmentaja Pasi Tuutti kuvaili.

- Olemme voineet käyttää aikaa oman pelin kehittämiseen. Otteluissahan sen vasta näkee, mutta uskon ja tiedän, että meidän ymmärrys omasta pelistämme on lisääntynyt näiden päivien aikana.

Huomenna pelataan jälleen luonnonnurmella. Maanantaina RoPS suoritti viimeiset harjoitukset jo perinteisesti Susivoudissa tuleviin olosuhteisiin totutellen.

Tauon aikana edustuksen matkassa on näkynyt runsaasti myös farmijoukkueen pelaajia. RoPS/2 on tällä hetkellä omassa Kakkosen lohkossaan hienosti toisena.

- Harjoitteiden siirtovaikutus on paljon todennäköisempää, jos paikallaan tönöttävien mannekiinien sijaan saamme treenata oikeita vastustajia vastaa, Tuutti kiittelee reservin panosta.

RoPS on huomenna kohtalaisen kovan mittarin edessä. FC Lahti ei ole tällä kaudella hävinnyt kotonaan vielä kertaakaan.

Toisaalta kotivoittojakaan ei Kuhnureilla ole kuin yksi, mutta se yksi ainokainen on sitäkin makeampi. HJK kaatui Lahden Stadionille peräti 3-0. Sen tappion jälkeen Klubi lähti päävalmentajaostoksille Napapiirin suuntaan.

Lahden kokoonpanosta puuttuvat varmuudella pelikiellossa oleva puolustaja Christophe Coubronne sekä edelleen kuntoutuva Drilon Shala. Muutoin molemmat joukkueet jatkavat kokolailla samoista lähtökohdista kuin lähtivät maaottelutauolle.

- Tosin kaikkea on vaikea täysin ennustaakaan. Molemmat joukkueet ovat myös päässeet harjoittelemaan sekä saaneet pelaajia takaisin, Tuutti huomauttaa.

- Mutta olemme omasta mielestämme löytäneet ne tavat, joilla Lahti on ollut alkukauden aikana vaarallinen. Myös Coubronnen puuttuminen muuttaa varmasti heidän puolustuksensa perussapluunaa.

Tarik Kada tekee huomenna odotetun paluun RoPS:n kokoonpanoon. Varmuudella joukkueesta puuttuu valmentaja Mikko Lignell, joka on tällä hetkellä U21 EM-kisoissa suorittamassa UEFA PRO-tutkintoon liittyvää pelianalytiikkaa. Lignellin paikalla RoPS:n penkillä nähdään Jari Alamäki.

Videoita katsomalla tukea RoPS junioreille

Veikkauksen Rakkaudesta Lajiin sarjassa Sebastian Sorsa tustuttaa katsojat suomalaisen jalkapallon faneihin, kannattajiin ja kannattajakulttuuriin. Klikkaa itsesi videoihin alla olevan linkin kautta, ja tuet samalla pienellä teolla RoPS:n junioritoimintaa.

 

Luettu 2276 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309