ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 31 touko 2019 23:09

RoPSille kirvelevä tappio viime hetkien maalilla - "Näistä pitää vain oppia"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)

Rovaniemen Palloseura koki karvaan tappion, kun Helsingin Jalkapalloklubi vei kolme pistettä 0-1-lukemin. Ottelun ainoan maalin iski Riku Riski noin kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

RoPS hävisi kotikentällään HJK:lle Veikkausliigassa 0-1-lukemin. Vierailijoiden voittomaalista vastasi Riku Riski 87. peliminuutilla.

Rovaniemeläisten tuore päävalmentaja Pasi Tuutti oli luonnollisesti pettynyt tappioon. Tasapeli oli vain minuuttien päässä, mutta se karkasi lopussa ja pisteet matkasivat Helsinkiin.

- Kyllä se tietenkin harmittaa. Taistelumme toi melkein pisteen, Tuutti kertasi ottelun jälkeen.

- Se meidän hylätty osuma ja HJK:n voittomaali ihan lopussa, niin kyllähän tunteiden kirjo oli melko iso. Harmittaa, mutta näistä pitää vain oppia. Olisi ollut hienoa saada edes se tasapeli, mutta ei tällä kertaa.

Tuutti korosti, että kirvelevää tappiota ei voi jäädä harmittelemaan liikaa. Sen sijaan tulee oppia ja suunnata katseet eteenpäin.

- Virheitä tulee ja niitä saa tehdä, mutta niistä tulee joka kerta oppia. Jos tekee saman virheen useasti, se on typeryyttä.

- Meillä on tässä isoja oppimisen mahdollisuuksia, joten ei auta murehtia. Pitää vain miettiä, mitä tulee tehdä ensi kerralla toisin. Kovat oppirahat jouduimme nyt maksamaan.

Ottelun ainoa maali syntyi siis Riskin jalasta. Peliväline oli suhteellisen pitkään kotijoukkueen rangaistusalueen sisällä, josta sitä ei saatu purettua. Lopulta pallo tuli huippupaikkaan lähietäisyydelle ja hyvän ottelun pelannut RoPS-torjuja Antonio Reguero oli vailla mahdollisuuksia.

- Siinä oli pitkä puolustusjakso, jonka aikana meillä oli mahdollisuus purkaa pallo vähän reippaammin pois. Näin ei tapahtunut ja sitten HJK:n kombinaation jälkeen peliväline olikin viiden metrin viivalla ja emme voineet enää mitään.

Vaikka pistesaldo ei ottelun seurauksena kasvanut, löysi Tuutti ottelusta positiivisiakin asioita. Varsinkin ensimmäisen puoliajan pelaaminen, oli ajoittain valmentajan mieleen.

- Kyllä HJK:kin oli välillä vaikeuksissa. Varsinkin kun saimme pidettyä palloa Taiwo-Lingman-Agnaldo-akselilla tai kun saimme pelattua Sergio Llamasille painottomaan taskuun. Siitä eteneminen jäi kuitenkin vielä niin sanotusti piippuun.

- Puolustuksellisesti halusimme antaa vähän reilummin painetta, mutta kun vastassa on noin laadukas joukkue kuin HJK, niin siellä tulee niitä hetkiä, kun juoksemme tilanteista hieman ohi.

- Toisella jaksolla olimme hieman purjeessa, mutta olen kuitenkin tyytyväinen joukkueen ilmeeseen.

Seuraavaksi edessä on maajoukkuetauko. Osalle tämä tarkoittaa mahdollisuutta ladata akkuja, kun osalla on puolestaan edessä edustustehtäviä maalleen.

- Perjantaina palataan joukkueena sorvin ääreen ja viimeisetkin tulevat mukaan sunnuntaina. He, jotka eivät ole päässeet pelaamaan tai harjoittelemaan paljon, tekevät töitä. Osa on puolestaan maajoukkueen mukana ja osa käy kotimaassaan.

RoPSin seuraava peli on 18. kesäkuuta, kun se kohtaa vieraskentällä FC Lahden. Kotikentällään joukkue nähdään seuraavan kerran 29. kesäkuuta, kun se kohtaa KPV:n yöttömän yön ottelussa.

RoPS-HJK 0-1 (0-0)

0-1 Riku Riski 87'

RoPSin kokoonpano

Avauskokoonpano: 
3 Taye Taiwo
6 Atte Sihvonen
7 Youness Rahimi
8 Sergio Llamas <-> Jäntti 66'
10 Lucas Lingman
14 Eetu Muinonen
20 Juho Hyvärinen
23 Niklas Jokelainen <-> Ala 77'
25 Antonio Reguero (C)
33 Agnaldo Moraes <-> Ölander 81'
88 Mohamadou Sissoko

Vaihtopelaajat: 
1 Damjan Siskovski
2 Henrik Ölander -> Agnaldo 81'
11 Aleksandr Kokko
17 Samp Ala -> Jokelainen 77'
22 Rasmus Degerman
24 Tommi Jäntti -> Llamas 66'
27 Samuel Olabisi

Luettu 1589 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309