ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 24 touko 2019 14:26

Sergio Llamas - Napapiirin seuraava supersankari?

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)
Kannattajien ja Sergio Llamasin pitkä odotus on pian ohitse Kannattajien ja Sergio Llamasin pitkä odotus on pian ohitse Pasi Pikkupeura

Pelipäivä lähenee ja Sergio Llamasta jo kutkuttaa. Hän saapui Napapiirille suurin toivein viime helmikuussa, mutta on toistaiseksi päässyt pelaamaan vain kourallisessa otteluita. Nyt alkukauden ongelmat alkavat olemaan jo takana.

Nouseeko Sergio Llamas vielä RoPS:n seuraavaksi supersankariksi? Odotusarvot ainakin ovat kohtalaisen korkealla.

Llamas ennätti ennen loukkaantumistaan pelata Suomen Cupissa sekä kolmessa Veikkausliigan ottelussa ja teki niissä välittömästi vaikutuksen niin RoPS:n kannattajiin kuin kotimaiseen mediaankin.

Hän on taitava pelaaja, joka ymmärtää syvällisesti jalkapalloa. Erikoistilanteita on hän usein juonimassa yhdessä Lucas Lingmanin kanssa. Kaikesta näkee, että hän on käynyt erittäin hyvän jalkapallokoulun.

Sergion kasvattajaseura on Deportivo Alavés, yksi Espanjan pääsarja La Ligan joukkueista. Alavés itsessään kuuluu Baskimaahan, joka on koko Espanjan jalkapallon ydinmaita. Pinta-alaltaan Rovaniemeä pienemmältä alueelta tulee peräti neljä pääsarjajoukkuetta.

Llamasin paluu pelikentille olisi saattanut tapahtua jo pari kierrosta aikaisemmin, mutta valmennuksessa ei haluttu ottaa pienintäkään riskiä vamman uusiutumisen pelossa.

Tauko on ainoastaan kasvattanut Llamaksen pelinälkää.

- Olen ollut poissa jo liian pitkään, Llamas huokaisee.

- Haluan takaisin kentälle auttamaan joukkuetta ja näyttämään osaamistani. Nämä ovat pelaajalle niitä vuosia, kun rakennetaan myös omaa uraa jalkapalloilijana.

Kotimaassaan Llamas pelasi kovatasoisessa Segunda Divisiónissa. Ensikosketus Veikkausliigaan nosti esille mielenkiintoisia eroja espanjalaisen ja suomalaisen sarjajalkapallon välillä.

- Suomessa on vähemmän aikaa ja kovempi tempo, Llamas yllättää.

- Veikkausliigassa ei ole niin paljon aikaa miettiä. Täällä haetaan välittömästi kontaktia ja joukkueet pelaavat muutenkin tiiviimmin. Espanjassa on enemmän tilaa.

Sergio kuitenkin sanoo tottuneensa nopeasti niin suomalaiseen jalkapalloon kuin elämään Napapiirillä. Erityisesti häntä miellyttää RoPS:n filosofia, jossa korostuu pallollinen pelaaminen.

Jotain hän silti haluaisi tuoda kotimaastaan Espanjasta tänne kaukaiseen pohjolaan.

Lauki2- Ensimmäisenä tietenkin rakkaan koirani Laukin, Sergio hymyilee.

- Seuraavaksi tulevat espanjalaiset herkut kuten serranon kinkku, tortillat eli espanjalaiset munakkaat, sekä tapakset. Ja näiden lisäksi myös ruokailuajat. Eihän päivällistä syödä
viiden-kuuden aikaan vaan se syödään siinä yhdeksän ja kymmenen välillä!

Sergio Llamas nähtäneen RoPS:n kokoonpanossa jo lauantaisessa ottelussa Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan. Ottelu Keskuskentällä alkaa kello 17.00. Portit avautuvat jo kello 16.00.

Luettu 1715 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309