ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 11 touko 2019 19:18

Lapin Arvokiinteistöt otteluennakko: Veikkausliigan kuumin joukkue Tampereen Ilves saapuu Napapiirille

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)
Lapin Arvokiinteistöt otteluennakko: Veikkausliigan kuumin joukkue Tampereen Ilves saapuu Napapiirille Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura kohtaa huomenna sunnuntaina Veikkausliigan tämän hetken kärkijoukkue Tampereen Ilveksen. Ottelu Keskuskentällä alkaa kello 18.30. Otteluisäntä Lapin Arvokiinteistöt tarjoaa sisäänpääsyn kaikille futisäideille. Oriflamen edustaja Norht Flames lahjoittaa 200 ensimmäiselle naiselle laadukkaan Tender Care hoitovoiteen. Veikkauksen kertoimet molemmille joukkueille löytyvät osoitteesta: www.rops.fi/veikkaus

Suomen Cup mukaan laskien RoPS:n huomisella vastustajalla Tampereen Ilveksellä on takanaan jo 13 ottelun tappioton putki. Noissa kolmessatoista ottelussa Ilves on päästänyt omiin ainoastaan kuusi maalia.

Veikkausliigan kuuden ensimmäisen kierroksen jälkeen Ilveksen kenttäpäätyyn on tehty yksi ainokainen osuma. Keskimäärin Ilveksen vastustajat ovat onnistuneet laukomaan Ilveksen maalia kohden vain kaksi kertaa ottelua kohden.

Siinä lienevät ne tärkeimmät tilastot, joiden takaa on kaivettavissa syyt Ilveksen tämän hetken sijoitukselle Veikkausliigan kärjessä.

Kun yksi Ilveksen tärkeimmistä pelaajista on vieläpä kokenut maalivahti Mika Hilander, on mielleyhtymiä Rovaniemen Palloseuran kauteen 2018 liki mahdoton välttää.

Jarkko Wissin Ilves herättää myös mielleyhtymiä erityisen nuoresta joukkueesta, mutta sitä mielikuvaa eivät tilastot enää kaudella 2019 tue.

Ilves on kasvanut miehen ikään. Jos Naatan Skyttän SJK-ottelussa saamia loppuhetken minuutteja ei lasketa, on Ilves toistaiseksi peluuttanut ainoastaan yhtä 18-vuotiasta pelaajaa. Hän oli Tariq Kazi heidän edellisessä ottelussaan Espoon Honkaa vastaan.

- Ilveksellä on myös kokemusta. Heillä on sopiva sekoitus heidän pelitapaansa sopivia tyyppejä, fyysisiä ja suhteellisen nopeita pelaajia sekä hyviä tilanteenvaihtopelaajia, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela kuvailee.

- He puolustavat hyvin, kuten Wissin joukkueet ovat aina tehneet. He ovat myös erinomaisia löytämään ja eliminoimaan vastustajan vahvuudet.

Tiivis puolustamaan, mutta Ilves on myös terävä tilanteenvaihdoissa sekä vaarallinen erikoistilanteissa. Tämän Veikkausliigakauden maaleista Ilves on tehnyt ainoastaan kaksi puhtaasti avoimesta pelistä.

- Meidän täytyy olla erityisen huolellisia pallonmenetyksissä, jotta saamme juurikin estettyä heidän tilanteenvaihdot, Koskela kertoo.

- Ilveksellä on suhteellisen yksinkertainen mutta toimiva tapa hyökätä ja he toteuttavat sitä tällä hetkellä erittäin hyvin. Meidän täytyy ymmärtää, mitkä tilat meidän täytyy puolustaa tarkasti.

Kuudessa pelatussa ottelussa ainoastaan FC Honka on onnistunut toimittamaan pallon Ilves-vahti Mikko Hilanderin selän taakse. Toni Koskela luottaa, että pallon mentäviä reikiä Ilves-puolustuksesta löytyy myös huomenna sunnuntaina.

- Ilves on puolustanut viimeisissä Honka- ja HJK-otteluissa eri tavalla kuin esimerkiksi meitä vastaan viime kauden otteluissa, Koskela sanoo.

- Meidän täytyy mukautua molempiin vaihtoehtoihin. Heidän puolustussuunnitelmansa vaikuttaa vahvasti siihen, kuinka heitä vastaan kannattaa hyökätä. Kaikkein oleellisinta huomenna kuitenkin on, että olemme mentaalipuolella valmiita heti, kun ottelu alkaa.

Huomisesta RoPS:n kokoonpanosta puuttuvat edelleen Tarik Kada sekä Sergio Llamas. Molemmille miehille halutaan antaa ehjä harjoitusviikko ennen pelikentille palaamista. Aleksandr Kokko on jalkavammansa johdosta sivussa arviolta 3-4 viikkoa.

Luettu 1854 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309