ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 03 touko 2019 21:39

RoPS palasi voittojen tielle - HIFK kaatui Tommi Jäntin osumalla

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(4 ääntä)
RoPS palasi voittojen tielle - HIFK kaatui Tommi Jäntin osumalla Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura voitti perjantai-iltana Veikkausliigassa Helsingin IFK:n 1-0-lukemin. Ottelun ainoan maalin iski Tommi Jäntti, jolle osuma oli veikkausliigauran ensimmäinen.

RoPSin kauden toinen sarjavoitto irtosi arktisissa olosuhteissa pelatun tiukan kamppailun jälkeen. Vierailija HIFK:n saldo viime otteluista oli voitto Hongasta ja tasapeli Stadin derbystä, joten tiedossa oli, että sarjanousijaa ei tule aliarvioida.

Ensimmäisellä puoliajalla RoPS oli kuskin paikalla, ja palkinto hyvästä pelaamisesta tuli 33. peliminuutilla. Muutamasta aikaisemmasta vastahyökkäyksestä viimeinen silaus jäi puuttumaan, mutta tällä kertaa kaikki oli kohdallaan. Laidalla kuljettanut Agnaldo Moraes löysi toisesta aallosta Jäntin, joka pelasi itselleen laukaisupaikan hyvästä sektorista ja sijoitti pelivälineen oikeaan alakulmaan.

- Se oli todella hyvin pelattu vastahyökkäys, RoPSin päävalmentaja Toni Koskela aloitti maalista puhuttaessa.

- Se taisi lähteä vastustajan sivurajaheitosta, josta saimme pallonriiston. Sen jälkeen pelasimme 3-4 syöttöä, jotka olivat kaikki sellaisille pelaajille, joilla oli naama kohti maalia ja he olivat menossa tilaan, joka oli sillä hetkellä kentällä kaikista isoin. Siihen vielä hieno suoritus Tommilta. Hän meni ensimmäisellä kosketuksella vastustajan ohi, jonka jälkeen tuli hyvä viimeistely.

Jäntin osuma riitti voittoon, kun loukkaantumisen jälkeen paluun avauskokoonpanoon tehneen Antonio Regueron selän taakse ei tehty maaleja. Puolustuspelaaminen oli siis onnistunutta ja siltä osin joukkueen taktiset valinnat menivät nappiin.

- HIFK on ollut vaarallisimmillaan, kun he ovat päässeet kakkospalloista kuljettamaan isoon tilaan tai kun he ovat pelanneet palloa muutamalle nopealle pelaajalle vastustajan laitapakin ja topparin väliin. Halusimme siis tarkoituksella pitää kaksi alinta linjaamme lähellä toisiaan. Emme halunneet jättää isoa tilaa selustaan tai laitapakin ja topparin väliin. Tänään se toimi hyvin, Koskela kertoi.

- Puolustimme myös omaa boksia hyvin. HIFK:lla oli ekalla jaksolla yksi puolittainen paikka, jonka lisäksi muistelen, että toisella jaksolla Reguero joutui torjumaan kerran pienestä kulmasta tulleen yllättävän ja vaikean laukauksen. Muuten hoidimme ne tilanteet hyvin. Ei voi sanoa, että heillä olisi ollut maalintekopaikkoja.

Puolustaminen siis tyydytti Koskelaa. Pallolliseen pelaamiseen hän toivoi hieman lisää laatua, jotta maalintekopaikkoja ja sitä kautta tehoja saataisiin jatkossa lisää.

- Ensimmäisellä jaksolla saimme luotua sen yhden huippupaikan maalin lisäksi. Pelit ovat aina erilaisia ja tilat, joita pitää pystyä käyttämään, ovat erilaisia. Tietyllä tavalla aina kun me saimme purettua HIFK:n prässin, olimme aika hyvässä tilanteessa. Niistä olisi pitänyt vähän paremmalla tekemisellä luoda lisää maalintekopaikkoja. Toisaalta, kun hetki hetki hyökätä nopeasti oli mennyt, meillä olisi pitänyt olla lisää kärsivällisyyttä luoda parempi tilanne murtautumiseen.

- Toisella jaksolla meillä oli muutama todella hyvin pelattu tilanne, joissa oli erittäin pienestä kiinni, että olisimme saaneet lisää paikkoja. Lopussa tietenkin avautui se 2-3 hyvää maalipaikkaa, kun HIFK nosti pelaajiaan ylös, ja me pääsimme vastahyökkäyksiin, joista olisimme voineet naulata pelin lopullisesti.

Jo mainitun Regueron paluun lisäksi kentällä nähtiin myös toinen sairastuvalta palannut avainpelaaja, kun Aleksandr Kokko päästettiin lopussa irti. RoPSin alkukauden loukkaantumishuolet ovat siis osittain helpottuneet, mutta uusia huolenaiheita nähtiin, kun Lucas Lingman joutui tulemaan kolhun jälkeen vaihtoon 82. minuutin kohdalla.

- Katsomme huomenna Lucasin tilannetta hieman tarkemmin. Tohtorit ja fysiot katselivat sitä pelin jälkeen, mutta huomenna näemme, mihin suuntaan se menee. Ymmärtääkseni kyseessä oli isku.

RoPSin veikkausliigapelit jatkuvat tiistaina 7. toukokuuta, kun se kohtaa vierasottelussa Turun Interin.

RoPS - HIFK 1-0 (1-0)

1-0 33' Tommi Jäntti

RoPSin kokoonpano

3 Taye Taiwo
5 Kalle Katz
7 Youness Rahimi
10 Lucas Lingman <-> Sihvonen 82'
14 Eetu Muinonen
19 Tuomas Kaukua <-> Jokelainen 73'
20 Juho Hyvärinen
24 Tommi Jäntti <-> Kokko 86'
25 Antonio Reguero (C)
33 Agnaldo Moraes
88 Mohamadou Sissoko

Vaihtopelaajat
1 Damjan Siskovski
2 Henrik Ölander
6 Atte Sihvonen -> Lingman 82'
11 Aleksandr Kokko -> Jäntti 86'
21 Matias Tamminen
22 Rasmus Degerman
23 Niklas Jokelainen -> Kaukua 73'

Luettu 2170 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309