perjantai, 26 huhtikuu 2019 22:44

Maalin peli - KuPS vei pisteet Karjalaisen osumalla

(1 ääni)
Maalin peli - KuPS vei pisteet Karjalaisen osumalla Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura ja Kuopion Palloseura pelasivat pitkään maalittomassa tasatilanteessa. Käytännössä ottelun ainoa kunnollinen maalipaikka ratkaisi pisteet. KuPS haki vierasvoiton Rasmus Karjalaisen maalilla 0-1 (0-0).

Ottelun lähtökohdat näkyivät myös pelin isossa kuvassa. RoPS:n ja KuPS:n kohtaaminen oli tarkkaa puolustamista täydet 90 minuuttia.

KuPS:lla oli takanaan jo yhdeksän kilpailullista ottelua ilman voittoa. RoPS:lla taas oli poissaoloja hyökkäyspäässä. Paha lovi rovaniemeläisten kannalta oli myös Sergio Llamaksen loukkaantuminen avausjaksolla.

Puolustus toimii, mutta maalinteko on vaikeaa, summasi RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela.

- Kehityskohteet ovat selkeät. Meidän täytyy aiheuttaa vastustajalle enemmän ongelmia hyökkäyksen jokaisessa vaiheessa, Koskela myönsi.

- Mutta positiivista oli meidän puolustaminen. KuPS:lla on hyvin laadukas joukkue, eivätkä he avoimesta pelistä luoneet juurikaan maalipaikkoja.

Vieraiden maalipaikat jäivät käytännössä kahteen, joissa molemmissa loppuunsaattajana toimi Rasmus Karjalainen.

Toista jaksoa oli pelattu vartin verran, kun Lucas Ragnel tarjoili Karjalaiselle kuudentoista rajalle. Sen kudin Damjan Siskovski vielä torjui. Kymmenen minuuttia myöhemmin tarjoilijana toimi Ilmari Niskanen, ja sen paikan Karjalainen hyödynsi.

RoPS pystyi ottelun loppua kohden luomaan painetta vieraspäätyyn, mutta Otso Virtanen joutui venymään ainoastaan Taye Taiwon yllättävän laukauksen edessä.

Voitto oli kuopiolaisille silmin nähden helpotus. Veikkausliiga suuri mitalikandidaatti todisti ainakin itselleen pystyvänsä edelleen taistelemaan voitoista.

RoPS-leirissä tunnelmat olivat selkeästi vaisummat. Tasainen ottelu, joka kääntyi maalin tappioksi, tuntui katkeralta. Vain kolmisen viikkoa aiemmin vierasottelussa Kuopiossa tunnelmat olivat olleet liki katossa Sampo Alan viime hetken tasoituksen ansiosta.

- Tällaista tämä urheilun arki on. Kun tulosta ei tule, se pohdituttaa jokaista osallista, Koskela tuumasi.

- Mutta me emme voi tehdä oikein muuta kuin jatkaa työntekoa, uskoa itseemme ja suunnata kohti ensi viikkoa. Edelleenkin meidän alku tähän sarjaan on ollut aika kova. Kohdatuista joukkueista Honka ja IFK Mariehamn ovat sarjakärjessä, ja sitä kohden tulee kipuamaan myös KuPS.

Rovaniemen Palloseuran seuraava kotiottelu on jo ensi viikon perjantaina. Rovaniemelle saapuu todennäköisesti innokkaiden vieraskannattajien saattelemana Helsingin IFK. Ottelu alkaa tuttuun tapaan kello 18.30.

RoPS - KuPS 0-1 (0-0)

73' 0-1 Rasmus Karjalainen