ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 19 huhtikuu 2019 20:06

RoPS matkustaa Ahvenanmaalle – lauantaina vastassa IFK Mariehamn

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(6 ääntä)
Maarianhaminan Simon Silverholt ja RoPS:n Agnaldo Moraes jr. otattivat yhteen jo viime elokuussa Rovaniemellä Maarianhaminan Simon Silverholt ja RoPS:n Agnaldo Moraes jr. otattivat yhteen jo viime elokuussa Rovaniemellä Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura matkustaa lauantaiksi Ahvenanmaalle IFK Mariehamnin vieraaksi. Ottelu Wiklöf Holding Arenalla alkaa kello 17.00. Pelin näyttää suorana Ruutu Urheilu. Rovaniemen kisastudio löytyy Feel Vegasista kävelykadulta. Kaikki vetokohteet osoitteesta www.rops.fi/veikkaus

Kevään saapuminen tuoksuu jo Napapiirilläkin. Muutaman viime päivän ajan Rovaniemen Palloseura on saanut harjoitella liki täydellisissä olosuhteissa. Poissa ovat lumisade ja luihin pureutuva tuuli.

Talven taittuminen näkyy myös yleisessä ilmapiirissä. Harjoitusten päätteeksi pelaajatkaan eivät luiki suorinta tietä takaisin pukukoppiin ja saunaan, vaan jäävät yhdessä ulos potkiskelemaan ja veryttelemään.

- On valoa ja lämpöä, niin piristäähän sellainen mieltä. Meidän lämpimimmistä maista tulevat kaveritkin uskaltavat jo kulkea ilman pipoa ja hanskoja, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela naurahtaa.

Veikkausliigalle kevät tuo mukanaan tutut ongelmansakin. Merkittävä osa joukkueista pelaa edelleen luonnonnurmella, joiden saattaminen pelikuntoon kauden avauskierroksille on haasteellista.

Yksi esimerkki nähtiin viime maanantaina Espoossa, kun RoPS:n huominen vastustaja IFK Mariehamn pelasi FC Hongan vieraana. Tapiolan urheilupuiston nurmi oli kauniisti kuvaillen kehnossa kunnossa.

Kovin priimassa kunnossa ei tule olemaan myöskään huominen alusta. Paitsi pehmeä ja epätasainen, Wiklöf Holding Arenan kenttä on myös kapeampi kuin muilla Veikkausliigan paikkakunnilla.

RoPS ei itse pääse vielä muutamaan viikkoon Susivoudin luonnonnurmelle, mutta harjoituksissa on haettu ärsykkeitä muilla keinon. Poikkeavat olosuhteet tulevat väistämättä näkymään itse pelissäkin.

- Jos menisimme puhtaasti meidän oman peli-ideologiamme mukaan, häviäisimme varmasti, Koskela sanoo suoraan.

- Tuollaisella alustalla ei juurikaan pysty syöttelemään vastustajan muodon sisään eikä vastustajaa voi houkutella lyhyillä syötöillä. On pystyttävä hakemaan kauempana olevia pelaajia.

Pelkäksi räiskimiseksi peli tuskin kuitenkaan muuttuu.

- Jotta voisimme voittaa kakkospallot, joukkueen on pysyttävä riittävän tiiviinä ja organisoituna. On oltava suoraviivaisempi, mutta samalla ymmärrettävä, koska laitetaan pidempää syöttöä ja koska ei, Koskela painottaa.

Tämän kauden IFK Mariehamn on vielä pieni mysteeri. Heidän miehistöään tuuletettiin talven aikana kovalla kädellä, ja moni vanha runkopelaaja sai lähteä. Moni myös lopetti, kuten maalitykki Aleksei Kangaskolkka.

Tilalle he saivat mielenkiintoisia uusia nimiä, joista esille nousevat mm. Kangaskolkan paikalle hankittu hyökkääjä Aristote Mboma sekä kovaluinen hollantilainen topparikaksikko Rick Ketting ja Robin Buwalda.

Kauden 2016 mestarijoukkueesta on jäljellä enää rippeet. IFK Mariehamnin päävalmentaja Peter Lundberg on viimeinkin saanut aloittaa joukkueensa kanssa liki puhtaalta pöydältä.

Maanantaina Lundbergin miehistö olit erittäin vakuuttava FC Hongan vieraana. Tuloksena oli selkeä 1-3 voitto yhdestä mitalikandidaatista.

- IFK Mariehamnin yleisilme on selkeästä urheilullisempi ja dynaamisempi kuin viime kaudella, RoPS:n luotsi Toni Koskela varoittaa.

RoPS:n kokoonpanosta puuttuvat Aleksandr Kokko sekä Timo Stavitski. Sergio Llamas on vielä tämän ottelun varuilta sivussa. Sen sijaan Eetu Muinonen ja Antonio Reguero matkustavat jo joukkueen mukana Maarianhaminaan.

Luettu 2585 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309