ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 12 huhtikuu 2019 14:26

RoPS tavoittelemaan avausvoittoa KPV:n vieraaksi - cup-peleistä jäänyt hampaankoloon

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(7 ääntä)
RoPSin Juho Hyvärisellä on jo kokemusta maalinteosta kokkolalaisia vastaan. RoPSin Juho Hyvärisellä on jo kokemusta maalinteosta kokkolalaisia vastaan. Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura matkustaa lauantaiksi Seinäjoelle, jossa se kohtaa kotiottelunsa vielä evakossa pelaavan Kokkolan Pallo-Veikot. Alkuvihellys kajahtaa ilmoille klo 15:00 ja kamppailun näyttää Ruutu+. Pelipäivän vetokohteet löytyvät totutusti osoitteesta www.rops.fi/veikkaus.

RoPSin pistetili tämän sarjakauden osalta aukesi heti ensimmäisessä ottelussa, mutta kahden tasaisen pelin jälkeen avausvoitto on vielä saavuttamatta. Joukkueen tavoitteena on muuttaa tämä asia, kun se kohtaa lauantaina KPV:n Seinäjoella.

Vaikka vastassa on nousijajoukkue, jonka kanssa rovaniemeläiset ovat olleet samassa sarjassa viimeksi vuonna 2010, ovat joukkueet tulleet jo toisilleen tutuiksi. Ne ovat kohdanneet kahdesti tämän kauden Suomen Cupissa ja Toni Koskelan ryhmä lähtee vuoden kolmanteen kohtaamiseen kalavelkojen maksu mielessä. KPV pudotti RoPSin cupista jännittävien vaiheiden jälkeen puolivälierissä ja tästä on jäänyt hieman hampaankoloon.

Tappioista huolimatta aiemmista kohtaamisista on saatu paljon hyvääkin, sillä valmennusryhmä on saanut lisää työkaluja KPV:n kukistamiseen Veikkausliigassa.

- KPV on aika isokokoinen ja fyysinen joukkue, joka puolustaa suhteellisen hyvin, Koskela kuvaili lauantain vastustajaa.

- Varsinkin viimeisimmästä pelistä on hyvä tehdä päätelmiä. Saimme selkeästi enemmän lisäinformaatioita siitä, miten he haluavat puolustaa, hyökätä ja mitä tehtäviä kenelläkin pelaajista on. Siitä on hyötyä meille.

Sen lisäksi, että KPV:sta on saatu tietoa cup-otteluiden avulla, on joukkueen hyökkäyksessä pelaajia, jotka ovat entuudestaan jo erittäin tuttuja. Simo Roiha ja tuore hankinta Filip Ivanovski pelasivat vielä viime kaudella Rovaniemellä, joten heistä tietoa on jo runsaasti. Muita tuttuja pelaajia Veikkausliigaa seuranneille ovat ainakin Ville KoskimaaSebastian Mannström, Patrik Poutiainen ja Hendrik Helmke, joilla on yhteensä yli 700 veikkausliigaottelua. 

Joukkueena KPV:n vahvuudet ovat Koskelan sanojen mukaisesti puolustuspelaamisessa ja sen organisointi kuuluukin seuran päävalmentaja Jarmo Korhosen vahvuuksiin. RoPSin tärkeimpiä tehtäviä lauantaina onkin löytää avaimet tiiviin puolustuksen aukaisemiseen. Kaikkea ei kuitenkaan voi panostaa pelkästään hyökkäämiseen, sillä KPV pyrkii tilaisuuden tullessa iskemään nopeasti vastaan.

Koskelalla on käytössään hyvin pitkälle sama kokoonpano kuin kauden aikaisemmissa sarjaotteluissa. Uutena tapauksena on tullut ainoastaan Sergio Llamas, jonka pelaaminen on hieman epävarmaa.

Aleksandr KokkoAntonio Reguero ja tietysti Timo Stavitski ovat yhä loukkaantuneina. Llamas sai ruhjevamman Honka-pelissä, joten hän on vielä kysymysmerkki, Koskela kertoi.

Luettu 2301 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309