ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 30 maaliskuu 2019 19:27

RoPSin cup-juna saapui päätepysäkille - väsymys näkyi toisella puoliajalla

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)
Tarik Kada väläytteli potentiaaliaan KPV:tä vastaan. Tarik Kada väläytteli potentiaaliaan KPV:tä vastaan. Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura hävisi kotikentällään Kokkolan Pallo-Veikoille 1-2-lukemin. Puolivälierät pelataan kerrasta poikki -menetelmällä eli Suomen Cup 2019 tuli joukkueen osalta päätökseen. Isäntien ainokaisen iski oma kasvatti Juho Hyvärinen.

RoPS aloitti ottelun erittäin väkevästi ja tästä esimerkkinä toimii muun muassa Agnaldo Moraesin ylärimaan osunut laukaus vain viiden minuutin pelin jälkeen. Ensimmäinen puoliaika oli muutenkin hyvää peliä Toni Koskelan ryhmältä, mutta jakson ainoan osuman teki KPV:n Joni Mäkelä 13 minuutin kohdalla. RoPS-valmentaja harmitteli tilanteen heikkoa puolustamista, mutta tauolle mentäessä huoli ei vielä ollut suuri.

- Olimme aika varmoja siitä, että pystymme ottelun kääntämään toisella puoliajalla. Niin paljon parempia olimme, Koskela kertoi ottelun jälkeen.

- Toisella jaksolla emme kuitenkaan onnistuneet enää säännöllisesti etenemään tiloihin yhtä hyvin kuin ensimmäisellä jaksolla.

KPV oli jälkimmäisellä puoliskolla ottelussa paremmin mukana, mutta RoPS onnistui kuitenkin tulemaan tasoihin. Maali syntyi isäntien viime aikojen trendin mukaisesti erikoistilanteesta, kun lyhyen kulmapotkun jälkeen Agnaldon keskitys löysi Juho Hyvärisen. 19-vuotias nuorukainen ei erehtynyt vaan puski pelivälineen verkon perukoille.

Reilut kymmenen minuuttia myöhemmin KPV kuitenkin kaatoi kylmää vettä rovaniemeläisten niskaan. Huono puolustaminen rangaistusalueella johti jälleen vierailjoiden maaliin, josta tällä kertaa vastasi Sebastian Mannström

RoPS sai aikaan kohtalaisen loppukirin, mutta huomattavissa oli, että joukkueen jalat eivät olleet enää terävimmillään. Useilla isoja minuutteja tahkonneilla pelaajilla oli takanaan joko raskas maajoukkuerupeama tai hieman rikkonainen pre-season.

Lähimmäksi tasoitusta RoPS pääsi vaihtopelaaja Tommi Jäntin ylärimalaukauksella, mutta rinnalle joukkue ei toistamiseen tullut, vaan KPV haki vierasvoiton. Koskela oli pettynyt jatkopaikan karkaamiseen, mutta suuntasi jo katseensa kohti torstaina odottavaa veikkausliiga-avausta.

- Huonoon puolustamiseen peli hävittiin ja se pitää panna kuntoon, jos haluaa sarjassa saada pisteitä. Hyvää tänään oli muun muassa se, että saimme palloa paljon niille alueille, joista jalkapallossa tulee usein vaarallisia maalintekopaikkoja. Viimeiset ratkaisut eivät vain olleet tarpeeksi laadukkaita.

RoPS pelasi talven otteluista tutulla kolmen topparin alakerralla. Koskela korosti, että puolustuspään virheet eivät johtuneet kyseisestä formaatiosta vaan syitä pitää hakea muista asioista.

- Muodostelmallamme ei ollut väliä maaliin johtaneiden asioiden kanssa, vaan kyse oli tilanteista, jotka toistuvat jalkapallossa siitä riippumatta. Niihin ei olisi tuonut muutosta esimerkiksi neljän linjalla pelaaminen.  

- Taktiikkaamme vaikuttaa aina se, ketä pelaajia käytössämme on, ja mitä vahvuuksia heillä on. Meillä on nyt aika paljon poissaoloja laituriosastolla ja keskikentällä meillä oli kolme pelaajaa, jotka olisivat voineet aloittaa, joten muun muassa se meidän täytyi huomioida tehdessämme valintoja tähän peliin.

RoPSin kausi jatkuu jo keskiviikkona, kun joukkue matkustaa Kuopion Palloseuran vieraaksi Veikkausliigan avaus"kierroksella". Ensimmäinen kotiottelu on luvassa sunnuntaina 7.4. ja tuolloin vastassa on Honka.

RoPS - KPV 1-2 (0-1)

13’  0-1 Joni Mäkelä
67'  1-1 Juho Hyvärinen
79'  1-2 Sebastian Mannström

 

RoPSin kokoonpano

1 Damjan Siskovski
2 Henrik Ölander (Sampo Ala 85')
3 Taye Taiwo (C)
5 Kalle Katz
8 Sergio Llamas
10 Lucas Lingman
20 Juho Hyvärinen
21 Matias Tamminen
33 Agnaldo Moraes
34 Tarik Kada (Tommi Jäntti 65')
88 Mohamadou Sissoko

Vaihtopelaajat
6 Atte Sihvonen
14 Eetu Muinonen
17 Sampo Ala -> Ölander 85'
22 Rasmus Degerman
24 Tommi Jäntti -> Kada 65'
26 Eerik Kantola
30 Tino Korhonen

Luettu 3100 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309