ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 02 maaliskuu 2019 20:11

Suomen Cupin jatkopaikat jaetaan huomenna – RoPS kohtaa ratkaisevassa ottelussa Kuopion Palloseuran

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)
Nähdäänkö myös sunnuntaina kahden vanhan seuratoverin Ville Saxmanin ja Juho Hyvärisen yhteenotto? Nähdäänkö myös sunnuntaina kahden vanhan seuratoverin Ville Saxmanin ja Juho Hyvärisen yhteenotto? Oona Sarajärvi

Suomen Cupin alkulohkot saadaan päätökseen huomenna sunnuntaina. Rovaniemen Palloseura kohtaa viimeisessä jatkopaikan ratkaisevassa ottelussa kaimajoukkue Kuopion Palloseuran. Ottelu Kajaanin Pallohallissa alkaa kello 14.00. Pelin näyttää suorana Ruutu+

Uudistunut Suomen Cup sai ennen ensimmäistäkään pelattua ottelua kritiikkiä sieltä täältä. Alkulohkojen myötä Suomen Cupin henki on mennyt, sanottiin, eikä yllätysten mahdollisuutta enää ole.

Kun huomenna sunnuntaina pelataan alkulohkojen viimeiset ottelut, ei yksikään Veikkausliigan viime kauden mitalijoukkueista ole varmistanut jatkopaikkaansa.

A-lohkossa mestari HJK joutuu jännittämään HIFK – Maarianhamina -ottelun tulosta. B-lohkossa viimeisen jatkopaikan ratkaisevat keskinäisessä ottelussaan RoPS ja KuPS. Voitolla jatkoon – perinteisen cup-hengen mukaisesti.

RoPS:n edellisestä ottelusta on ainoastaan kaksi päivää. Torstaina Toni Koskelan miehistö kaatui sarjanousija KPV:lle 0-2.

Joukkue minimoi ylimääräiset matkarasitukset ja vietti välipäivät Kajaanissa. Perjantai oli puhtaasti palauttelua. Lauantaina oli vuorossa kevyet harjoitukset.

- Lyhyt kahden päivän tauko kuluu pääosin fyysiseen palautumiseen. Se mitä pystytään pelin eteen tekemään tapahtuu enemmän teoriatasolla, Toni Koskela kertoo.

- Kävimme torstaista peliä lävitse eilen ja tänään. Ilman muuta meiltä tarvitaan selkeästi yhtenäisempi ja tasapainoisempi esitys.

Viime vuoden pronssijoukkue Kuopion Palloseuran Cup-taival on käynnistynyt nihkeästi. Neljästä ottelusta Jani Honkavaaran luotsaama joukkue on saanut ainoastaan kaksi tasapelipistettä. Maalierokin on rankasti miinuksella.

KuPS:n viime kauden runko on kuitenkin pysynyt hyvin kasassa. Heidän edellisessä ottelussa avauskokoonpanossa oli ainoastaan kaksi uutta pelaajaa – RoPS:sta siirtynyt Cem Felek sekä HIFK:stä kaapattu nuori Tommi Jyry.

RoPS:n edellisen ottelun avauskokoonpanossa taas oli kaksi pelaajaa, jotka tulivat tunnetuksi jo viime kaudella – Lucas Lingman ja Juho Hyvärinen. Kaikki muut pelaajat olivat uusia.

Toki ennen varsinaisen sarjakauden alkua tilanne tulee myös RoPS:n osalta muuttumaan, mutta vielä tällä hetkellä monen pelaajan kohdalla on käynnissä vasta sisäänajovaihe.

- Kaikki paineet on huomenna KuPS:lla. Heillä on ollut joukkue pitkään kasassa, eivätkä he voi tällä kaudella tavoitella mitään muuta kuin suomenmestaruutta, Koskela napauttaa.

- Meillä on käytännössä menossa täysin uusi prosessi, johon tulee koko ajan lisää uusia pelaajia. Meille jokainen minuutti peleissä sekä harjoituksissa vie meidän omaa asiaa eteenpäin. Pelaajat oppivat tuntemaan paitsi toisensa myös sen, mitä me haluamme kentällä tehdä.

Rovaniemen Palloseura vastaan Kuopion Palloseura sunnuntaina 3.3.  Kajaanin Pallohallissa kello 14.00. Liput ovat myynnissä ovelta. Tapahtuman järjestämisestä vastaa Kajaanin Haka.

Luettu 1976 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309