ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 28 helmikuu 2019 22:57

RoPS taipui KPV:lle – Cupin jatkopaikka ratkeaa sunnuntaina

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Toni Koskela näki joukkueensa pelin sekavana ja epäorganisoituna Toni Koskela näki joukkueensa pelin sekavana ja epäorganisoituna Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura taipui Suomen Cupin toiseksi viimeisessä alkulohkon ottelussa Kokkolan Pallo-Veikoille 0-2 (0-1). Voiton myötä KPV varmisti jatkopaikkansa. RoPS:n jatko Suomen Cupissa ratkeaa sunnuntaina ottelussa Kuopion Palloseuraa vastaan.

Torstai-ilta oli RoPS:lle vaikea. Sarjanousija KPV on talvikauden aikana kiusannut kaikkia kohtaamiaan joukkueita, ja tänään sen koki Napapiirin oma joukkue. Ainoastaan B-lohkon ylivoimainen voittaja Ilves on onnistunut viemään kokkolalaisilta täydet pisteet.

 Ottelun jälkeen RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela ei peitellyt näkemystään pelin kulusta.

 - Sopivin adjektiivi meidän pelin kuvaamiseksi lienee erittäin sekava, Koskela luonnehti.

 - Emme missään vaiheessa onnistuneet pelaamaan sellaista organisoitua jalkapalloa, jota haluaisimme pelata. Emme löytäneet niitä alueita, missä ja kenen pitäisi kulloinkin olla.

 Pallonhallinnan kautta avausjakso kulki KPV-merkkisesti. RoPS kuitenkin onnistui tapansa mukaisesti oman rangaistusalueensa suojelussa, ja maalivahti Damjan Siskovski sai vahtia veräjäänsä pitkälti toimettomana.

 RoPS:n paikat avautuivat avausjaksolla paluupallolle rynnänneelle Juho Hyväriselle, sekä Niklas Jokelaiselle, joka pääsi laukomaan Sergio Llamaksen annosta.

 Ottelun avausmaalissa oli mukana hiukan tuuriakin. Aivan avausjakson viimeisellä sekunnilla KPV:n Honar Abdin veto kimpoili flipperinä RoPS-pelaajien kautta kautta Enoch Banzalle. Banzan viimeistely ei jättänyt jossiteltavaa.

 Toisen jakson alkuun RoPS haki muutosta vaihtamalla Rasmus Degermanin kärjessä pelanneen Niklas Jokelaisen tilalle.

 - Tänään meidän pelaaminen kahdella hyökkääjällä ei jostain syystä toiminut ollenkaan, Koskela perusteli.

 - Haimme lisää voimaa keskikentälle, jotta voisimme pitää pallosta parempaa huolta ja olisimme sitä kautta vaarallisempia. Mutta eipä sekään tuonut sitä ekstraa, jota olisimme toivoneet.

 KPV kasvatti johtoaan Harri Heiermannin tarkalla laukauksella. RoPS pääsi viimeisten vaihtojen myötä paremmin mukaan, mutta loppukiri ei riittänyt nostamaan joukkuetta enää pistetaisteluun.

 Alkutalven aikana suoritustaso vaihtelee varsinkin nuorella joukkueella. RoPS:lla oli avauksessa myös kaksi täysin uutta pelaajaa, joiden lisäksi Juho Hyvärinen pelasi ensimmäistä kertaa sitten Cupin avausottelun. Muuttujia on paljon ottelusta toiseen.

 - Tämä oli hyvä herätys meille kaikille mukanaolijoille, että työtä on tekemättä vielä hirveä määrä, jos haluamme pärjätä kesällä, Koskela muistuttaa.

 - Mutta huomenna palautellaan, käydään uimassa ja katsotaan, onko kenelläkään uusia vaivoja. Lauantaina harjoitellaan kevyesti ja mietitään, kunka olisimme sunnuntaina taas entistä valmiimpia.

 Suomen Cupin alkulohkon viimeinen ottelu Rovaniemen Palloseura vastaan Kuopion Palloseura sunnuntaina 3.3. Kajaanin Pallohallissa. Ottelu alkaa kello 14.00. Pelin näyttää suorana Ruutu+.

 RoPS – KPV 0-2 (0-1)

45+1' 0-1 Enoch Banza
64' 0-2 Harri Heiermann

RoPS kokoonpano

1 Siskovski Damjan
2 Henrik Ölander
5 Kalle Katz
6 Atte Sihvonen
8 Sergio Llamas
10 Lucas Lingman
20 Juho Hyvärinen (85' Kantola)
21 Matias Tamminen (71' Ala)
23 Niklas Jokelainen (46' Degerman)
34 Tarik Kada
88 Mohamadou Sissoko (69' Moraes)

17 Sampo Ala
22 Rasmus Degerman
26 Eerik Kantola
30 TinoKorhonen
33 Agnaldo Moraes

Luettu 2359 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309