ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 28 helmikuu 2019 16:00

Ratkeaako Cupin jatkopaikka? RoPS kohtaa tänään KPV:n

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemeläisiä villiinnyttänyt Simo Roiha edustaa nyt KPV:a. Rovaniemeläisiä villiinnyttänyt Simo Roiha edustaa nyt KPV:a. Oona Sarajärvi

Suomen Cupin alkulohkoissa on vielä viimeiset jatkopaikat jakamatta. Rovaniemen Palloseura kohtaa tänään kenties jo ratkaisevassa ottelussa Kokkolan Pallo-Veikot. Ottelu Kajaanin Pallohallissa alkaa kello 18.30. Pelin näyttää suorana Ruutu+

Sarjanousija KPV on aloittanut Suomen Cupin odotetun vahvasti. Kokkolassa metsästettiin paikkaa Veikkausliigassa useamman kauden ajan, ja nyt sen saatuaan, KPV ei enää halua taistella pelkästä säilymisestä.

Matti Laitisen rahoittama ja Jarmo Korhosen valmentama KPV on jo nitistänyt tasapelipisteet Seinäjoen Jalkapallokerholta sekä Kuopion Palloseuralta. Sekä SJK:ta että KuPS:aa kuitenkin veikataan materiaaliensa puolesta Veikkausliigan kärkisijoille.

KPV pelaa kohtalaisen suoraviivaisesti, ja siihen tyyliin sopii kokkolalaisten tuore kärkimies Simo Roiha. Rovaniemellä kannattajien rakastamaksi hahmoksi kasvanut Roiha siirtyi talvella Kokkolaan ja hakee nyt lisääntyneen vastuun myötä uutta potkua uralleen.

Toistaiseksi Roihan KPV-uran avausmaali vielä odotuttaa, mutta neljässä Cupin ottelussa hän on jo kerännyt täydet peliminuutit.

RoPS valmistautui tämänpäiväiseen otteluun kokolailla omaan tekemiseen keskittyen. Sitten edellisen Cup-ottelun joukkue on vahvistunut kolmella pelaajalla. Toppari Mohamadou Sissoko ja keskikentän Tarik Kada saapuivat Napapiirille viime viikolla. Agnaldo Moraes taas palasi joukkueen vahvuuteen eilen.

Kokoonpanossa on siis muutoksia. RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela paljastaakin, ettei ole näyttänyt pelaajilleen klippiäkään KPV:n peleistä.

- On todennäköisempää, että saamme oman asiamme paremmin perille ja pelaajien muistiin, jos siihen ei tässä vaiheessa lisätä ylimääräistä myös vastustajasta, Koskela perustelee.

- Meille on tärkeämpää saada omat perusasiat mahdollisimman valmiiksi. Olemme viime otteluissa joutuneet muokkaamaan tekemistämme, jonka johdosta osa pelaajista on pelannut väärillä paikoilla. Esimerkiksi Seinäjoella meillä ei ollut käytössä yhtään laituria.

- Kun pelaaja joutuu sellaiseen rooliin, jossa hän ei ole enää mukavuusalueellaan, sitä enemmän hänelle tulee lisää pientä omaksuttavaa, Koskela jatkaa vielä.

Kevään lähestyessä RoPS:n pelaajatilanne jo hiukan helpottaa. Edelliseen otteluun verrattuna Samuel Olabisi on sivussa, ja myös Tommi Jäntti on varuilta pois kokoonpanosta, mutta vielä viime viikolla joukkuetta vaivannut flunssa-aalto saatiin onneksi selätettyä. Timo Stavitskin ja Eetu Muinosen paluu taas lähestyy päivä päivältä.

Kaikki kolme uutta vahvistusta Sissoko, Kada ja Moraes ovat kuitenkin joukkueen mukana. Myös Juho Hyvärinen tekee tänään paluun kokoonpanoon.

- Kauden alkuun on enää reilu kuukausi. Nyt on tärkeintä saada näille kavereille minuutteja ja päästä pelaamaan heitä sisään joukkueeseen, Toni Koskela tarkentaa.

Rovaniemen Palloseura – Kokkolan Palloveikot tänään torstaina 28.2.2019 kello 18.30. Ottelutapahtuman järjestää Kajaanin Haka. Lippuja on saatavilla Kajaanin Pallohallin ovelta. Ruutu Plussan suora lähetys käynnistyy kello 18.15.

Luettu 2602 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309