ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 27 helmikuu 2019 09:05

RoPS vahvistuu kevättä kohden - Agnaldo Moraes palaa Napapiirille

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(8 ääntä)
Viime kauden tärkeä hopeapalanen Agnaldo Moraes palaa Napapiirille Viime kauden tärkeä hopeapalanen Agnaldo Moraes palaa Napapiirille Pasi Pikkupeura

Rovaniemen Palloseurassa viime kaudella vahvasti esiintynyt Agnaldo Pinto de Moraes Júnior, 24, palaa Napapiirille. Agnaldon ja RoPS:n sopimus kattaa kauden 2019.

Vielä viime kaudella Agnaldo Moraes oli Rovaniemen Palloseurassa lainalla Norjan pääsarjan Molde FK:sta. Sopimus Moldeen kuitenkin päättyi vuoden vaihteessa, joten tällä kertaa Moraes on virallisestikin RoPS:n mies.

Moraes on mielissään uudesta RoPS-sopimuksesta, vaikka välitön vastaanotto olikin aavistuksen viileä.

- Kiva palata kotiin, mutta onhan täällä kylmä. Anteeksi vain, Agnaldo nauraa saavuttuaan Rovaniemen lentokentälle.

- Mutta ottakaa huomioon, että lensin tänne suoraan Brasiliasta. Siellä Brasilian kodissa meillä oli lämmintä +40 astetta ja rantakausi parhaimmillaan.

Kun Moraes saapui edellisen kerran Rovaniemelle, elettiin tammikuun loppua ja pakkasta oli 20 astetta enemmän. Hän kuitenkin sopeutui nopeasti sekä arktisiin olosuhteisiin että erityisesti Toni Koskelan pelitapaan.

Tänä talvena Moraes on joutunut seuraamaan RoPS:n alkukauden Suomen Cup -otteluita lähinnä tulosseurannan kautta. Viestiyhteys päiväntasaajalta Napapiirille on kuitenkin ollut tiivis.

- Olen kysellyt paljonkin, ketkä ovat pelanneet, millä paikoilla ovat pelanneet, miten on pelattu ja niin edelleen, Moraes paljastaa.

RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela on yhtälailla tyytyväinen Moraesin saamasta sopimuksesta. Monikäyttöinen keskikenttämies oli tärkeä palanen RoPS:n viime kauden hopeajoukkueessa.

Moraes pystyy pelaamaan molemmissa laidoissa sekä hyökkääjänä että puolustajana. Häntä voidaan käyttää myös keskikentällä hyökkäävässä roolissa.

- ”Aggy” on erittäin taitava ja tuo meidän pieneen rinkiin paljon vaihtoehtoja, RoPS-valmentaja Toni Koskela kuvailee.

- Pelitaitojen lisäksi on hienoa saada Aggy takaisin myös hänen persoonansa vuoksi. Hän on erinomainen joukkuepelaaja ja todella pidetty henkilö pukukopissa.

Moraes on ollut käytännössä ilman joukkuetta marraskuusta lähtien. Omatoiminen harjoittelu ei koskaan korvaa joukkueen kanssa harjoittelua, joten lähiaikojen suunnitelmatkin ovat selvät.

- Nyt meillä alkaa kova työ, jotta mies saadaan mahdollisimman nopeasti kohti pelikuntoa, RoPS-luotsi Koskela sanoo.

- Mutta palatessaan tuttuun paikkaansa uskon, että Aggystä voidaan saada tehoja irti vielä viime vuotistakin enemmän.

Rovaniemen Palloseuran kausi jatkuu Suomen Cupin alkulohkon kahdella viimeisellä ottelulla. RoPS kohtaa torstaina 28.2. Kokkolan Palloveikot ja sunnuntaina 3.3. Kuopion Palloseuran. Molemmat ottelut pelataan Kajaanin jalkapallohallissa.

Agnaldo Pinto de Moraes Júnior

Kutsumanimi: Agnaldo, Aggy
Pelipaidan nimi: Moraes
Syntynyt: 11.3.1994 São Gonçalo, Brasilia
Kasvattajaseura: Clube de Regatas do Flamengo
Aiemmat seurat: Desportivo Brasil, Molde FK, Vila Nova FC
Pituus: 175 cm
Pelipaikka: Keskikenttä

Luettu 3866 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309