ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 08 helmikuu 2019 19:06

RoPS kohtaa voittamattoman Vaasan – Atte Sihvonen valmiina VPS:n vapareihin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)
TPS-kasvatti Atte Sihvonen on tuore RoPS-toppari TPS-kasvatti Atte Sihvonen on tuore RoPS-toppari Pasi Pikkupeura

Rovaniemen Palloseura kohtaa lauantaina Suomen Cupin toisen kierroksen ottelussa Vaasan Palloseuran. VPS:n ja RoPS:n välinen ottelu Fennia Arenalla vihelletään käyntiin klo 17.45. Pelin näyttää suorana Ruutu+

Jos katsotaan pelkkiä tuloksia, Vaasan Palloseura on aloittanut Suomen Cup-kevään vakuuttavasti. Petri Vuorisen miehistö on voittanut molemmat tähänastiset ottelunsa – Kuopion Palloseuran 1-0 sekä Seinäjoen Jalkapallokerhon 2-1.

Voittojen täytyy tuntua Vaasassa erittäin hyvältä varsinkin, jos muistetaan VPS:n syöksykierre viime kauden Veikkausliigassa. Kauden viimeiseen kolmeentoista otteluun VPS saalisti ainoastaan yhden voiton vierasottelusta PS Kemiä vastaan.

Kohtalaisen voimakkaalla kädellä kokoonpanoaan vaihtanut Rovaniemen Palloseura aloitti oman Cup-taipaleensa kaksi viikkoa sitten tasapelillä Tampereen Ilvestä vastaan.

Vaikka RoPS:lla ei ollut käytössään läheskään sama kokoonpano, jolla se tulee aloittamaan Veikkausliigan huhtikuun alussa, oli pelissä jo runsaasti positiivisia merkkejä. Päävalmentaja Toni Koskela on saanut iskostettua pelifilosofiansa myös RoPS:n uusiin pelaajiin.

Yksi Ilves-ottelun onnistujista oli RoPS:n tuore keskuspuolustaja Atte Sihvonen. TPS:n ja EIF:n kautta Napapiirille saapunut toppari pelasi vasta uransa kolmannen ottelun Veikkausliigajoukkuetta vastaan.

- Vaikka tässä vaiheessa kautta tempo ei ole kenelläkään tapissaan, virheitä ei todellakaan saa tehdä, vielä viime kaudella Ykköstä pelannut Sihvonen kuvailee pääsarjajoukkueiden kohtaamisia.

- Meillä on täysin uusi puolustuksen linja. Tarvitaan edelleen totuttelua ja kommunikaatiota, että opimme tuntemaan toisemme paremmin. Kuka tekee mitä ja missäkin tilanteessa. Mutta jo aloitus Ilvestä vastaan oli OK.

Huominen vastustaja Vaasan Palloseura on RoPS:lle osittain tuntematon haaste. RoPS on harjoitellut yhdessä vasta kuukauden verran, joten fokus on ollut vastustajan sijaan voimakkaasti omassa tekemisessä.

Kuitenkin avausottelujen perusteella aiemmin vahvaan pallokontrolliin luottanut Petri Vuorinen on kenties aavistuksen suoraviivaistanut pelaamistaan. Toisaalta kyse voi olla myös sisäpelien luonteestakin sekä siitä, että vielä eletään aivan kauden alkuvaiheita.

RoPS:n pelaajiakaan ei ole turhaa kuormitettu videoklipeillä VPS:n otteista. Lähinnä joukkue on käynyt Pasi Tuutin johdolla lävitse Vaasan erikoistilanteita.

- Oikeastaan emme ole katsoneet vielä yhtään klippiä pelitilanteista. Meillä on pitkä bussimatka, niin siinä kyllä ennättää, Atte Sihvonen naurahtaa.

- Mutta erikoistilanteita olemme tosiaan kelanneet tarkemmin. Olemme huomanneet, että he pelaavat aika vahvasti paikkaa, joten sen murtamiseksi olemme keksineet erinäisiä keinoja.

RoPS:n huomisesta kokonpanosta on sivussa Juho Hyvärinen kuumeisena sekä Timo Stavitski. Stavitskilla on aiemmin saatu vamma, mutta hän palaa helmikuun aikana nousujohteisesti takaisin joukkueen harjoituksiin. Alaraajavammasta kärsivän Aleksandr Kokon odotetaan palaavan harjoituksiin 4-5 viikon kuluttua.

Luettu 2692 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309