ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 05 helmikuu 2019 10:43

Keskikenttämies Sergio Llamas siirtyy Rovaniemen Palloseuraan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(8 ääntä)
Espanjalainen keskikenttämie Sergio Llamas edustaa nyt Rovaniemen Palloseuraa Espanjalainen keskikenttämie Sergio Llamas edustaa nyt Rovaniemen Palloseuraa Pasi Pikkupeura

Espanjan Álavassa syntynyt keskikenttämies Sergio Llamas, 25, siirtyy Rovaniemen Palloseuraan. RoPS:n ja Deportivo Alavésin kasvatti Llamaksen sopimus kattaa kauden 2019 loppuun. Llamas saapui Rovaniemelle jo maanantai-iltana.

Sergio Llamas on vahvan espanjalaisen jalkapallokoulun kasvatti. Hän debytoi Deportivo Alavésin reservijoukkueessa syksyllä 2012, ja Segunda Divisiónissa pelaavaan edustusjoukkueeseen hänet nostettiin pari kautta myöhemmin. Heti seuraavana vuonna hän jo julhli Alavésisn mukana nousua LaLigaan.

Viime kausi Llamasilla päättyi lainasopimukseen Secunda Division B:ssä pelaavaan Real Unióniin. Vielä kesällä hän oli jatkamassa uraansa Japanissa, mutta siirto kariutui viisumiongelmiin. Napapiirille Llamasin tie kävi osittain Antonio Regueron kontaktien kautta.

- Sergio on monikäyttöinen keskikenttäpelaaja, joka on parhaimmillaan kasin roolissa, mutta pystyy ottamaan myös hyökkäävämpää tai sisällä pelaavan laiturin roolia, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela kuvailee.

- Espanjalaisittain hän ymmärtää hyvin pelin eri vaiheita ja tunnistaa oikeat tilanteet. Teknisesti hänellä on korkea peruspelaamisen taso.

Llamasille saapuminen Napapiirille oli hänen ensimmäinen kosketuksensa Pohjois-Eurooppaan. Rovaniemen Palloseura oli kuitenkin jo nimenä tuttu.

- RoPS on kasvava seura, joka tunnetaan pikkuhiljaa paremmin ja paremmin myös Euroopassa, Llamas paljastaa.

- Minulle tämä on hyvä tilaisuus auttaa seuraa, ja samalla päästä mukaan Europeleihin. Tietenkin toivon, että saan tätä kautta myös omaa nimeäni esille ja siten potkua ammattilaisuralle.

Sergio Llamas on pelannut 33 ottelua Espanjan toiseksi korkeimmalla tasolla Segunda Divisiónissa, 29 ottelua Segunda División B:ssä sekä kuusi ottelua Espanjan Cupissa Copa del Reyssa. Hän on välittömästi Rovaniemen Palloseuran käytettävissä.

RoPS:n seuraava ottelu on Suomen Cupissa ensi lauantaina. RoPS kohtaa vierasottelussa Vaasan Palloseuran. Ottelu alkaa kello 17.45. Pelin näyttää suorana Ruutu+. 

Sergio Llamas Pardo

Syntynyt: 6.3.1995
Kotipaikka: Vitoria-Gasteiz, Álava
Pelipaikka: Keskikenttä
Pituus: 178 cm
Aiemmat seurat: Deportivo Alavés B, Deportivo Alavés, Real Unión

Luettu 3576 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309