ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 27 lokakuu 2018 18:40

Veikkausliigan huikea kausi 2018 päättyi hopeajuhliin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Veikkausliigan huikea kausi 2018 päättyi hopeajuhliin Kuva: Pasi Pikkupeura

Nyt se on virallista. Kirkasta metallia roikkuu kaulassa. Rovaniemen Palloseura on Veikkausliigan kauden 2018 hopeamitalisti. Päätösottelussa Tampereen Ilves kaadettiin Keskuskentälle Lassi Lappalaisen laukauksella 1-0 (0-0).

RoPS oli kiistatta Veikkausliigan tämän kauden sensaatio. Joukkue haastoi pelaamalla huomattavasti suuremmilla resursseilla operoivat seurat ja taisteli tiensä ensi kesän Europeleihin.

Saavutus Veikkausliigan hopea sivuaa seurahistorian tähän saakka parasta sijoitusta. Suorituksen arvoa korostaa entisestään ennakkoarviot, joissa RoPS:aa ei juurikaan arvioitu sijoittuvan sarjan puoliväliä korkeammalle.

Päätösottelussa Ilvestä vastaan RoPS pelasi kuten on liki koko kauden pelannut. Alakerrasta ei juurikaan aukkoja löydy. Antonio Reguero merkkasi itselleen kauden seitsemännentoista nollapelinsä.

Lassi Lappalaisen voittomaali avausjakson loppupuolella oli osoitus RoPS:n hyökkäyspelaamisen vaarallisuudesta. RoPS ei rakentele paikkoja tuhlattavaksi saakka, mutta silloin kun paikka avautuu, siitä myös viimeistellään jäätävällä prosentilla.

Mitalijuhlissa Toni Koskela, kuten harva muukaan, ei enää lähtenyt perkaamaan juuri päättynyttä Ilves-peliä. Ajatukset olivat koko kaudessa ja siinä, mitä joukkue kauden aikana saavutti.

- Tuloksellisesti aivan huikea kausi, jopa herkistyneen oloinen Koskela nielaisi.

- Jos katsoo pelkästään sarjan pistetaulukkoa, se kertoo siitä, kuinka kovatasoinen kausi tämä on ollut. Mitalien ulkopuolelle jäätiin 58 pisteellä. Meidän 62 pisteellä on ihan lähivuosina voitettu jopa mestaruuksia.

Ottelussa oli juhlaa, mutta myös haikeutta. RoPS:n pitkäaikainen kapteeni Antti Okkonen päätti pelaajauransa 75. minuutilla. Kuin RoPS:n nykylinjaa korostaen vaihdosta kentälle juoksi nuori oma kasvatti Rasmus Degerman.

- Ylpeä ja tyytyväinen totta kait, Koskela vielä tiivisti tunnelmansa.

- Viimeisessä pelissä on aina oma erityinen tunnelmansa ja ehkä pientä haikeuttakin. Tällaisen menestyksen jälkeen se ehkä korostuu entisestään. Pelaajat, valmennustiimi, seura, aivan kaikki tässä mukana olleet. Tämä oli todella kova suoritus.

Rovaniemen Palloseura kiittää jokaista meidän matkassa ollutta ja mukana elänyttä. Kausi 2018 jää ikuisesti seuran historiankirjoihin. Juhlien jälkeen katse on kuitenkin jo tiukasti ensi keväässä. Tulevan kauden ensimmäinen testijakso käynnistyy jo viikon kuluttua.

RoPS - Ilves 1-0 (0-0)

44' 1-0 Lassi Lappalainen

RoPS Kokoonpano

3 Taye TAIWO
4 Antti OKKONEN (75' Degerman)
7 Giorgi GOROZIA (57' Hyvärinen)
8 Erfan ZENELI9 Vahid HAMBO
10 Lucas LINGMAN
11 Agnaldo MORAES JR (86' Pyyny)
13 Lassi JÄRVENPÄÄ
24 Lassi LAPPALAINEN2
5 Antonio REGUERO
47 Juuso HÄMÄLÄINEN

5 Jems GEFFRARD
6 Juho HYVÄRINEN
12 Juhani KANGAS
14 Eetu MUINONEN
18 Veka PYYNY
20 Simo ROIHA
22 Rasmus DEGERMAN

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 2369 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309