ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 20 lokakuu 2018 18:22

Vaasassa voi ratketa paljon - RoPS kohtaa vieraissa VPS:n

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Vaasassa voi ratketa paljon - RoPS kohtaa vieraissa VPS:n Kuva: Oona Sarajärvi

Veikkausliigaa on jäljellä enää kaksi kierrosta, ja mestari HJK:n takana kaikki on edelleen avoinna. Sarjakakkonen RoPS kohtaa huomenna sunnuntaina Vaasan Palloseuran. Ottelu alkaa jo kello 14.30. Rovaniemellä peliä voi seurata Oliver's Cornerissa, Cafe & Bar Zoomitin ja Feel Vegasin Kuluma Loungessa sekä RoPS Bingolla.

Asetelmat ovat selkeät - voitolla Eurooppaan. Rovaniemen Palloseuralla on keulaa takana tuleviin neljä pistettä, joten huomenna täysi pistepotti takaisi hopeasijan jo ennen kauden päätöskierrosta.

Toisaalta mikään tulos ei olisi RoPS:lle myöskään katastrofi. Hopea voidaan varmistaa myös viikon kuluttua kotiyleisön edessä, vaikka sitä RoPS:n valmennusjohto tuskin tavoittelee.

- Meillä on kaksi ottelupalloa ja homma omissa käsissä. Sunnuntaina on ensimmäinen mahdollisuus ratkaista, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela toteaa tyynesti.

Huomenna Elisa Stadionilla kohtaavat kaksi toisiaan muistuttavaa kokoonpanoa. Sekä Petri Vuorisen VPS että Toni Koskelan luotsaama RoPS ovat organisoituneita ja pallokontrolliin taipuvaisia joukkueita.

- VPS on selkeän identiteetin joukkue, Koskela kuvailee.

- Kaksi edellistä kohtaamista ovat olleet tiukkoja. Olimme molemmissa parempia ensimmäisen jakson, ja toisella jaksolla Vepsu otti otteen. Voittaminen vaatii jälleen hyvän ja kurinalaisen joukkuesuorituksen.

FC Hongan jälkeen VPS on Veikkausliigassa eniten syöttelevä joukkue. Samaan aikaan se on myös vähiten hyökkäävä ja vähiten laukova joukkue. Tehot Vaasassa ovat jakautuneet pääasiassa keskikentälle. Heidän ykköstykkinsä on pian jo seuraikoniksi nostettava Sebastian Strandvall kymmenellä osumallaan.

Vaasalaisilla ei ole loppukauden otteluissa enää suurta pelillistä panosta. Heillä on toki edelleen varmistamatta sarjan kuudes sija ja siten ensi kaudelle yksi ylimääräinen kotiottelu.

Nälkää ja näyttämisen halua Vuorisen joukkueella kuitenkin tulee olemaan. He pelaavat nyt kauden viimeisen kotiottelunsa. Heidän edellinen kotivoittonsa on niinkin kaukaa kuin heinäkuun alkupuolelta. Viimeiseen yhteentoista otteluun VPS on voittanut ainoastaan kerran.

Edellisellä kierroksella VPS tosin laittoi mestari HJK:n tiukoille vaikka hävisivätkin vierasottelun 1-0. RoPS sen sijaan matkaa huomiseen takataskussaan 2-1 voitto Turun Palloseurasta.

Kuluneen maaottelutauon RoPS vietti muiden tapaan harjoitellen. Viimeiset maaottelukomennuksilla olleet pelaajat palailivat joukkueeseen loppuviikosta. Lauantainen viimeistelyharjoitus jäi tosin tällä kertaa välistä. 

- Me huilasimme muutaman päivän TPS-ottelun jälkeen, ja maaottelukomennuksella olleiden palattua harjoituksiin aloitimme perjantaina valmistautumisen sunnuntain peliin, Koskela kertoo.

- Valitettavasti meillä tuntuu viikonloppuna olevan Vepsun lisäksi vastassa myös Keskuskentän lämmityksestä päättävät. Pakkaset pääsivät jälleen yllättämään kaupungin liikuntakoordinaattorin kuin eteläsuomalaisen autoilijan, ja kenttä oli jätetty lämmittämättä. Jäisen kentän takia lauantaina ei siis harjoiteltu.

RoPS:n huomisesta kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Aleksandr Kokko ja Eetu Muinonen. Muuten päävalmentaja Toni Koskelalla on käytössään ehjä miehistö.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2084 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309