ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 06 lokakuu 2018 21:32

Turusta erittäin arvokkaat kolme pistettä. Lauantain trillerissä RoPS kukisti TPS:n.

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Turusta erittäin arvokkaat kolme pistettä. Lauantain trillerissä RoPS kukisti TPS:n. Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura joutui lauantaina erittäin tiukkoille sarjapaikastaan taistelevan Turun Palloseuran vieraana. Pisteet matkasivat kuitenkin Napapiirille tiukkojen vaiheiden jälkeen loppunumeroin 1-2. Aleksandr Kokko oli mukana molemmissa RoPS-osumissa.

Avausjakso oli Rovaniemen Palloseuralta vahva. RoPS siirtyi johtoon jo kuuden minuutin jälkeen. Taye Taiwo vapautti vasemmalta laidalta Lucas Lingmanin, jonka keskitys haki maalin edestä Aleksandr Kokkoa.

Osuma merkittiin lopulta TPS-puolustajan omaksi maaliksi, mutta ilman Kokon läsnäoloa TPS olisi säästynyt takaiskulta.

Vain varttitunti myöhemmin jälleen avauskokoonpanoon palannut Kokko oli lähellä kasvattaa RoPS-johtoa kahteen maaliin. Antonio Regueron pitkä avaus laittoi Kokon juoksuun, mutta tällä kertaa TPS-vahti Jonathan Viscosi oli etevämpi.

Seuraavasta paikasta Kokko ei enää erehtynyt. Taye Taiwo löysi toimistollaan maalin edessä päivystäneen Kokon, eikä RoPS:n maalikuningas enää tästä paikasta erehtynyt.

Ottelua toimitsijakiellon vuoksi katsomosta seurannut RoPS:n päävalmentaja Toni Koskelakin oli kokolailla tyytyväinen avausjakson annista.

- Jakso ei ollut täysin kontrollissa, mutta kokonaisuutena ihan OK, Koskela arvioi.

- Se mikä tulee usein ongelmaksi kahdella kärjellä pelattaessa on, miten saamme riittävästi pelaajia vastustajan muodon sisään ja luotua siten ylivoimatilanteita.

Valitettavasti pian toisen osumansa jälkeen pohjettaan pidellyt Aleksandr Kokko jouduttiin vaihtamaan pois kentältä. Kokon tilanne selviää tarkemmin alkuviikosta.

Toiselle jaksolle TPS heräsi taisteluun. Erityisesti hanakasti noussut laitapuolustaja Juri Kinnunen oli toistuvasti RoPS:n riesana.

Päätösjaksoa oli pelattuna vain viitisen minuuttia, kun Kinnusen keskitys jäi pyörimään RoPS-puolustajien jalkoihin. Paikalle rynnännyt Sterling Yateke nosti isännät takaisin mukaan otteluun.

Myös Kinnunen itse oli lähellä tehdäkseen kauden avausmaalinsa. Läpiajo kuitenkin päätyi Antonio Regueron jalkatorjuntaan, ja lisäajan painava kaukolaukaus leijaili vain hiukan RoPS-maalin yläriman ylitse.

Jos ottelun avausjakso ansaitsi Koskelalta arvosanan OK, päätösjaksolta jäi enemmän pureskeltavaa.

- Meidän perustoiminta hukkui, oli Koskela näki.

- Aloimme taas vetämään liikaa pitkiä palloja, menettämään palloja, ja etäisyydet oli pitkiä. Annoimme liian usein palloa pois sen takia, että jostain syystä emme enää pelanneet futista.

TPS kuitenkin tällä hetkellä taistelee sarjapaikastaan. Ennen RoPS-ottelua se oli myös kuntopuntarin kärkijoukkueita. Edellisen kerran kotonaan TPS oli hävinnyt heinäkuussa.

Koskela myönsikin, että tällä hetkellä pelataan suuremmista asioista kuin tyylipisteistä. Voiton myötä ero takana vaanimaan Espoon Honkaan pysyi muuttumattomana.

- Edelleen meidän on kyettävä pitämään pelaaminen paremmin kasassa täydet yhdeksänkymmentä minuuttia, mutta tässä vaiheessa meille tärkeintä olivat kolme sarjapistettä, Koskela korostaa.

Veikkausliiga vetäytyy viikonlopun kierroksen jälkeen vajaan parin viikon maaottelutauolle. RoPS:n seuraava ottelu 21.10. on Vaasan Palloseuran vieraana. Kausi 2018 päätetään lauantaina 27.10. kotiottelulla kenties kaiken ratkaisevassa pelissä Tampereen Ilvestä vastaan.

TPS - RoPS 1-2 (0-2)

6' 0-1 Oma Maali
31' 0-2 Aleksadr Kokko
52' 1-2 Sterling Yateke

RoPS Kokoonpano

3 Taye Taiwo 
4 Antti Okkonen 
6 Juho Hyvärinen 
8 Erfan Zeneli 
10 Lucas Lingman (78' Gorozia)
13 Lassi Järvenpää 
20 Simo Roiha 
24 Lassi Lappalainen (73' Moraes Jr)
25 Antonio Reguero 
47 Juuso Hämäläinen 
87 Aleksandr Kokko (34' Kokko)

7 Giorgi Gorozia 
9 Vahid Hambo 
11 Agnaldo Moraes Jr 
12 Juhani Kangas 
18 Veka Pyyny 

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2430 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309