ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 05 lokakuu 2018 19:27

Lauantaina Kupittaa. RoPS matkustaa Turun Palloseuran vieraaksi.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Lauantaina Kupittaa. RoPS matkustaa Turun Palloseuran vieraaksi. Kuva: Oona Sarajärvi

Enää kolme kierrosta on pelaamatta, ja Veikkausliigan ratkaisut ovat edelleen jakamatta. Lauantaina Rovaniemen Palloseura matkustaa Turkuun paikallisen Palloseuran vieraaksi. Ottelu Kupittaalla alkaa kello 16.00. Rovaniemellä pelin näyttävät suorana Oliver's Corner, Feel Vegas, Cafe & Bar Zoomit sekä RoPS Bingo.

Syksyn edetessä Turun Palloseura on herännyt aivan uuteen kevääseen.

Vielä kaksi kuukautta takaperin TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen laukoi kovaa tekstiä omasta jatkamisestaan joukkueen peräsimessä. Laurikaisen miehistö oli juuri hävinnyt KuPS:lle, ja sijoituskin valahti sarjajumboksi tasapisteisiin PS Kemin kanssa.

Seuraavat kahdeksan kierrosta TPS on pelannut päälle 1.6 pisteen keskiarvolla ja hinannut itsensä jo karsintaviivan yläpuolelle.

Yksi muutos turkulaisjoukkueessa on eittämättä ollut Sterling Yateke. Kevään Napapiirillä harjoitellut Yateke päätyi elokuussa TPS:n raitapaitaan ja on nyt seitsemässä ottelussa iskenyt peräti kuusi maalia - niistä neljä yhdessä pelissä PS Kemiä vastaan.

Rovaniemellä sympaattinen hyökkääjä muistetaan luonnollisesti erittäin hyvin.

- TPS on vaarallisimmillaan lähtiessään vastahyökkäyksiin, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela arvioi.

- Nyt heillä on Mika Ääritalon lisäksi myös Yateke, jotka molemmat ovat sekä atleettisia että fyysisiä pelaajia ja sitä kautta vastustajalle inhottavia. He ovat nopeita ja pystyvät kamppailemaan.

Edellisellä kierroksella TPS kurmuutti pahaan syyskurimukseen ajautunutta FC Lahtea peräti 2-5. Aivan täyttä kuvaa numerot eivät pelistä silti anna. Kolme TPS:n maaleista syntyivät erikoistilanteista ja turkulaisten viides oli FC Lahden karkea oma virhe.

Rovaniemen Palloseura puolestaan hävisi edellisen ottelunsa kotonaan Seinäjoen Jalkapallokerholle. Vaikka päätösjakson paineen jälkeen tasapelikään ei olisi ollut väärä tulos, jätti kokonaissuoritus RoPS:n valmennusjohdolle pureskeltavaa.

- Kun katsoo puhtaasti tilastojakin, me vedimme keskimääräiseen nähden hirveän määrän pitkiä syöttöjä. Meidän syöttöprosentti 79% taisi olla huonoin koko kaudella, Koskela ruotii.

- Se kertoo siitä, että pelasimme pitkien syöttöjen kautta liikaa ja liian aikaisin. Meidän täytyy pitää kiinni omasta identiteetistämme, eli luomme riittävän laadukkaita syöttösuuntia vastustajan muodon sisään ja keskelle sekä uskallamme myös syöttää sinne.

Pelkkään lyhytsyöttelyyn ei RoPS:n ja Koskelan peli kuitenkaan nojaa.

- Tarvitsemme lyhyttä syöttöä ja pitkää syöttöä, mutta pitkää tulee laittaa silloin, kun olemme saaneet oman muodon kasaan ja vastustaja on sellaisissa paikoissa, joista voimme tehdä heille homman vaikeaksi. Tällöin kakkospallotkin jäävät suuremmalla todennäköisyydellä meille, Koskela selventää.

- SJK-ottelun ensimmäinen puoliaika oli hyvä esimerkki päinvastaisesta. Kun et hyökkää järkevästi, linjojen väliset etäisyydet myös puolustussuuntaan on aivan liian pitkät. Silloin on vaikea saada mitään järkevää aikaiseksi.

SJK-otteluun RoPS tosin joutui vahvasti muuttuneella kokoonpanolla. Poissa olivat keskuspuolustajat sekä viime hetkellä uudestaan sairastunut Agnaldo Moraes.

Huomiseen TPS-otteluun RoPS pääsee ehjän harjoitusviikon päätteeksi. Ainoastaan perjantain lymimyräkkä muutti suunnitelmia jonkin verran. Puolustuslinjakin palailee tuttuun koostumukseen Juuso Hämäläisen kärsittyä pelikieltonsa. Myös Moraes on saanut lääkäreiltä peliluvan.

Pelikieltojen vuoksi lauantaina molemmilta joukkueilta puuttuu yksi keskuspuolustaja, RoPS:lta Jems Geffrard sekä TPS:lta Željko Savić.

{module Edustus Veikkauslinkki}

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2072 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309