ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 04 lokakuu 2018 11:14

Sininen Perhe - RoPS:n kausarihaaste 2019 käynnistyi

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Sininen Perhe - RoPS:n kausarihaaste 2019 käynnistyi Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseuran viime talvena lanseeraama kausarihaaste rikkoi ennätyksiä kotimaisessa jalkapallossa. Kevääseen mennessä RoPS myi huikeat yli 3700 kausikorttia. Onnistunut kampanja näkyi suoraan myös yleisömäärissä.

Kausarikampanjan toteuttaminen edellytti seuralta rohkeaa heittäytymistä. Oli käännettävä katse lipputulojen maksimoimisesta katsojamäärien maksimoimiseen.

- Nyt jälkikäteen katsottuna muutos oli täysin looginen. Olisi vaikea kuvitella, että palaisimme lähitulevaisuudessa vanhaan vielä toissakaudella olleeseen myyntimalliin, RoPS:n myyntijohtaja Petri Jaatinen naurahtaa.

- Tiesimme, että RoPS:lla on valtavasti piilokysyntää, mutta aikaisemmin emme vain löytäneet tapoja sen tavoittamiseen. Nyt todistettiin, kuinka tulemalla itse aavistus vastaan, kannattajat kyllä vastaavat moninkertaisesti.

Rovaniemen Palloseuralla on kuluvalle kaudelle jäljellä vielä yksi Veikkausliigan kotiottelu, mutta jo nyt seura voi juhlistaa koko liigahistoriansa parasta yleisökeskiarvoa.

Luonnollisesti urheilullinen menestyskin on ollut katsojamäärien kehityksessä ratkaisevassa osassa. Voittaminen on kaikkein tehokkainta urheilumarkkinointia.

- Se olisi kuitenkin nopeasti loppuun käyty polku, jos rakentaisimme brändiämme voittojen ja menestyksen varaan. Lopulta jopa voittoihin kyllästyy, Jaatinen huomauttaa.

- Me työskentelemme sen eteen, että ihmiset tulisivat katsomaan nimenomaisesti Rovaniemen Palloseuraa. Olemaan yhdessä, jännittämään ja eläytymään yhdessä, kannustamaan omia sekä nauttimaan otteluiden tunnelmasta.

Yksi kausikortti - Yksi Sininen perhe

Ensi kaudella Rovaniemen Palloseuran kausikortti sisältää seuran kaikkien joukkueiden ottelut. Se tarkoittaa Veikkausliigaa, Kakkoseen noussutta farmijoukkuetta sekä edelleen jopa liiganousua tavoittelevaa Naisten Edustusta.

- Tämä liittyy täysin meidän Sininen perhe -ajatteluun, Jaatinen kertoo.

- Haluamme kehittää tällä yleistä seura- ja jalkapallokulttuuria. Yksi RoPS:n vahvuuksista on siinä, että meidän kaikki joukkueet ovat saman yhdistyksen alla. Meillä ei ole esimerkiksi osakeyhtiötä pyörittämässä liigatoimintaa.

RoPS:n edellinen kausikorttikampanja rikkoi myyntiluvuillaan vähintäänkin seuran omia ennätyksiä. Yleisö löysi tiensä katsomoihin, ja palaute oli positiivista.

- Olemme oppineet tältä kaudelta paljon, myyntijohtaja Jaatinen myöntää.

- Lopulta ottelutapahtuman tunnelman luovat aina katsojat, ja tunnelman innoittamina katsojat palaavat myös seuraavan otteluun. Katsojien eteen meidän on jatkossakin työskenneltävä taukoamatta.

Rovaniemen Palloseuran kausikorttikampanja 2019 käynnistyi 3.10.2018 keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Kausikortit ovat myynnissä RoPS verkkokaupassa osoitteessa www.ropskauppa.fi

Aluekausikortin hinta on edelleen 59 €. Pääkatsomon omalla paikalla varatun kausikortin hinta laskee 99 euroon (aiemmin 225 €) ja yläkatsomon keskilohkon I ns. premium-kausikortin hinta 199 euroon (aiemmin 300 €).

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2268 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309