ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 30 syyskuu 2018 23:22

RoPS:n loppukiri ei rittänyt. SJK onnistui ryöstämään pisteet Seinäjoelle.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS:n loppukiri ei rittänyt. SJK onnistui ryöstämään pisteet Seinäjoelle. Kuva: Oona Sarajärvi

Sarjapaikastaan taisteleva Seinäjoen Jalkapallokerho onnistui yllättämään Rovaniemen Palloseuran. Denys Oliinykin avauspuoliskon osuma jäi ottelun ainoaksi hyväksytyksi maaliksi. Loppunumeroin 0-1 (0-1) pisteet jaettiin SJK:lle.

SJK saapui Rovaniemelle pelaamaan. Etukäteen jopa pelättiin SJK:n jälleen vetäytyvän ja keskittyvän pääasiallisesti oman maalin varjelemiseen. SJK:n prässi oli kuitenkin alkuminuuteista korkealla ja paine kohtalaisen syvällä RoPS-päädyssä.

Rovaniemen Palloseura joutui otteluun hiukan hankalista lähtökohdista. Keskuspuolustajat Juuso Hämäläinen sekä Jems Geffrard kärsivät pelikieltoaan. Ottelupäivän aattona taas laitapuolustajaksi kaavailtu Agnaldo Moraes sairastui.

RoPS:n puolustuslinja vaihtui jälleen aivan ottelun alla.

- Ensimmäiset puoli tuntia meidän etäisyydet oli aivan kamalia joka suuntaa, niin hyökätessä kuin puolustaessa, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela myönsi.

- Meillä oli kentällä puolustuslinja, joka ei ole koskaan ollut siinä kokoonpanossa edes harjoituksissa, joten oli luonnollistakin, että peli näytti sekavalta.

Koskela muuttikin järjestystä kesken pelin. Taye Taiwo siirtyi keskuspuolustajan paikalta takaisin laitaan ja Antti Okkonen toppariksi. Muutos selkeytti RoPS:n pelaamista.

Sitä ennen Denys Oliinyk oli kuitenkin jo vienyt vieraat johtoon. Oliinyk pääsi vapaaksi vasemmasta laidasta ja laukoi jääkiekkotermein läheltä kattoon. 

Puolen tunnin kohdalla ote alkoi pikkuhiljaa kääntymään isännille. Ainoastaan nuoren Maximo Tolosen laukaus oli aiheuttaa vaaraa, mutta Antonio Regueron kauden näyttävin torjunta piti RoPS:n mukana ottelussa.

Toinen puoliaika oli kokonaisuudessaan RoPS:n hallintaa. 

- Aloimme löytämään paremmin tiloja SJK:n prässimuodosta, Koskela kertaili.

- Loimme myös riittävästi paikkoja, jotta peli olisi voitu saada tasoihin.

Sadatta Veikkausliigaotteluaan pelannut Simo Roiha oli jälleen nousta RoPS:n sankariksi ja SJK:n turmaksi. Roiha pääsi testaamaan SJK-vahti Mihkel Aksalun refleksejä Taye Taiwon nappikeskityksestä, mutta virolaisveskarin jalat olivat nopeammat. Heti perään Roihan pusku päätyi päätyrajaa nuoleskellen leveäksi.

Aivan loppuminuuteilla RoPS onnistui maalinteossa. Lassi Lappalainen taiteili vasemmassa laidassa neljän SJK-pelaajan välissä ja sai toimitettua pallon Aleksandr Kokolle. Kokko jatkoi takavasaralla ohi Aksalun, mutta erotuomari Jari Järvinen näki rikkeen. SJK:n Jarkko Hurme oli kaatunut Kokon edessä.

Tappio kirveli, mutta RoPS-leirissä katseet käännettiin nopeasti jo seuraavaan viikkoon.

- Täytyy muistaa, että olemme edelleen tässä sarjassa toiseksi parhaassa tilanteessa. Meillä on kolme peliä jäljellä ja kaulaa kolmanteen sijaan on neljä pistettä, Koskela painotti.

- Mutta toivotaan kuitenkin, että pelaajia palailee takaisin ja saadaan jatkuvuutta. Meillä oli kesälläkin paljon poissaoloja, mutta puolustuslinja pysyi kasassa. Se kuitenkin helpottaa oman maalin varjelua ja tuo turvan toimintaan.

RoPS:n seuraava ottelu on ensi viikon lauantaina Turun Palloseuran vieraana. Sitä peliä seuraa syksyn toinen maaottelutauko. Kauden viimeinen kotipeli ja samalla koko kauden finaali pelataan lauantaina 27.10. Rovaniemen Keskuskentällä. Napapiirille saapuu mitalitaisteluun itsensä nostanut Tampereen Ilves.

RoPS - SJK 0-1 (0-1)

19' 0-1 Denys Oliinyk

RoPS Kokoonpano

3    Taye TAIWO
4    Antti OKKONEN
6    Juho HYVÄRINEN
8    Erfan ZENELI
9    Vahid HAMBO (53' Kokko)
10    Lucas LINGMAN
13    Lassi JÄRVENPÄÄ
14    Eetu MUINONEN (37' Roiha)
18    Veka PYYNY (53' Gorozia)
24    Lassi LAPPALAINEN
25    Antonio REGUERO

2    Eerik KANTOLA
7    Giorgi GOROZIA
12    Juhani KANGAS
20    Simo ROIHA
22    Rasmus DEGERMAN
26    Fugo SEGAWA
87    Aleksandr KOKKO

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 1941 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309