ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 29 syyskuu 2018 15:47

Eetu Muinonen ratkaisupelien alla: ”Askel kerrallaan kohden tavoitetta”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Eetu Muinonen ratkaisupelien alla: ”Askel kerrallaan kohden tavoitetta” Kuva: Pasi Pikkupeura

Jännityksen aistii. Liki kaikki on edelleen avoinna, vaikka Veikkausliigaa on pelaamatta ainoastaan neljä kierrosta. RoPS jatkaa sarjassa upeasti toisena, mutta vaara hengittää jo niskaan. Sunnuntaina RoPS kohtaa Seinäjoen Jalkapallokerhon.

Tässä vaiheessa korostuu kokemus. RoPS on tälläkin kaudella nostanut Veikkausliigaan nuoria lahjakkuuksia, mutta moni nuori pelaaja on urallaan ensimmäistä kertaa vastaavan tilanteen edessä.

Seuran sisällä joukkueelle on annettu täysi työrauha, mutta raakaa ulkomaailmaa on mahdoton sulkea kokonaan pois. Yllätysjoukkue Rovaniemen Palloseuraa seurataan nyt tarkalla silmällä. Myös pelaajien omat odotukset kasvavat kauden ratkaisun lähestyessä.

Silloin nojataan pelaajiin kuten Eetu Muinonen, jotka pystyvät esimerkillään ohjaamaan koko joukkuetta.

- Uskon nimenomaan, että päivittäisen tekemisen kautta pystyn parhaiten antamaan nuorille pelaajille oikean mallin siitä, mitä on olla ammattilainen.

Näin kuvaili Eetu Muinonen rooliaan tasan vuosi sitten, kun hänen jatkosopimuksensa Rovaniemen Palloseuran kanssa julkaistiin. Muinonen on tälläkin kaudella ollut sataprosenttisesti sanojensa mittainen.

Muinosen kanssa jutellessa RoPS:n tämänhetkinen sarjasijoitus nousee pakostakin esille. Pelaajat luonnollisesti tiedostavat tilanteen, mutta sen ei ole annettu muodostua taakaksi. Paineet kuuluvat urheiluun ja ne on opittava käsittelemään.

- Ottelun alla mahdolliset panokset eivät ole enää mielessä, Muinonen sanoo.

- Puramme isommat asiat pienempiin osiin. Keskitymme yhteen asiaan kerrallaan, ja ainoastaan sellaisiin seikkoihin, mihin pystymme sillä hetkellä itse vaikuttamaan. Pysymme hetkessä, johon kuuluu, että pelaajina hoidamme myös oman valmistautumisen mahdollisimman hyvin.

RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela korostaa usein, kuinka kauden tärkein ottelu on aina seuraava ottelu. Juuri sen pidemmäksi ei kannata katsettaan suunnata, koska silloin puhutaan asioista, joihin ei voida vielä vaikuttaa.

Koskelan ja apuvalmentaja Pasi Tuutin avulla ajatusmaailma on saatu iskostettua myös pelaajiin. Vaikka eletään hetkessä, taustalla kuitenkin kulkee se suuri tavoite, joka motivoi ja jonka eteen joukkue sekä pelaajat työskentelevät.

- Ennen kautta asetimme joukkueen sisällä oman tavoitteemme, ja tällä hetkellä olemme aika paljon sen edellä, Muinonen paljastaa.

- Vaikka kausi on edennyt jopa ennakoitua paremmin, silti nämä neljä viimeistä peliä tulevat aika pitkälle määrittelemään, mistä koko kausi 2018 muistetaan. Pääsemmekö Europeleihin. Minkä värinen on mitali. Panosta on vielä ja paljon.

RoPS:n seuraava koitin on Napapiirille saapuva Seinäjoen Jalkapallokerho, joka tällä hetkellä käy omaa ankaraa taisteluaan välttääkseen jopa mahdollisen putoamisen Ykköseen. Ottelu Keskuskentällä alkaa sunnuntaina 30.9. kello 18.30. Portit tapahtumaan avautuvat jo kello 17.30.

RoPS:n jäljellä olevat ottelut

Su 30.9.2018    klo 18:30    RoPS - SJK
La 6.10.2018    klo 16:00    TPS - RoPS
Su 21.10.2018    klo 14:30    VPS - RoPS
La 27.10.2018    klo 15:00    RoPS – Ilves

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 1395 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309