ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 22 syyskuu 2018 15:29

Veikkauksen Respect-palkinto Olavi Tammimiehelle

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Veikkauksen Respect-palkinto Olavi Tammimiehelle Kuva: Pasi Pikkupeura

Olavi Tammimies on tehnyt pitkän ja ansiokkaan uran rovaniemeläisen ja lappilaisen jalkapallon eteen. Tänä syksynä Tammimiehellä tuli täyteen 40 vuotta jalkapallovalmentajana. Olavi Tammimies oli itseoikeutetusti Veikkauksen lahjoittaman Respect-palkinnon saaja.

Olavi Tammimies on seurannut aitiopaikalta RoPS:n taivalta Suomi Sarjan ajoilta aina Mestaruussarjaan sekä myöhemmin Veikkausliigaan saakka.

Tammimiehen oma ura jalkapalloilijana päättyi loukkaantumiseen, mutta hyvin pian hän siirtyi rakkaassa lajissaan valmennuspuolelle. Ensimmäisen kerran RoPS:n edustusjoukkuetta Tammimies valmensi Veikkausliigan kaudella 1992.

- Alunperin minun piti olla Grahan Williamsin kakkosvalmentana, mutta jostain syystä Graham ei kuitenkaan saapunut Rovaniemelle, Tammimies kertoo.

- Jouduin tai sain ottaa nuorena valmentajana edustusjoukkueen hyppysiini. Meillä oli silloin melkoinen joukkue. Siinä oli muiden muassa Steven Polackia sekä maajoukkuemies Anders Erikssonia.

Päävalmentajapestin jälkeen Tammimies siirtyi RoPS:n junioripäälliköksi vastaten seuran tehoryhmien valmennuksesta sekä valmentajarekrytoinneista.

Varsinaiset miesten valmennustyöt jatkuivat myöhemmin Kemissä. Tammimies valmensi vuosituhannen vaihteen tienoilla KPT-85:ttä ja Kemin Palloseuraa. Elettiin aikoja, jolloin PS Kemi Kingsiä oltiin perustamassa.

Tammimiehellä olisi ollut suusanallinen sopimus PS Kemi Kingsin valmentamisesta, mutta RoPS:n silloinen toimitusjohtaja Jouko Kiistala halusi hänet Napapiirille.

- Sanoin Joukolle, että olen koska tahansa valmis palaamaan Rovaniemelle, kunhan saat ensin Kemin perumaan sopimuksen, Kiistala muistelee.

- En ole jälkikäteen kysellyt, kuinka Jouko asian hoiti, mutta kaudella 2000 valmensin jälleen Rovaniemen Palloseuraa Veikkausliigassa.

RoPS sijoittui sarjassa yhdeksänneksi, ja Tammimiehen sopimus olisi jatkunut seuraavalle kaudelle. Hän oli kuitenkin virkavapaalla rehtorin toimesta, eikä saanut jatkettua vapaata enää seuraavalle vuodelle. Otona päävalmentajan tointa taas olisi ollut mahdoton hoitaa.

Valmennustyöt eivät kuitenkaan jääneet täysin. Tammimies toimi useampaan otteeseen edustuksen apuvalmentajana.

- Silloin RoPS:ssa oli käynnissä valmentajaruletti. Tutoroin mm. Mika Lumijärveä sekä Matti Vikmania ja olin Jukka Ikäläisenkin kakkosena, Tammimies kertailee vaiheitaan.

Tällä hetkellä Olavi Tammimies valmentaa Rovaniemen Palloseuran naisten edustusjoukkuetta. Tammimiehen johdolla RoPS:n naiset nousivat toissa kaudella ykköseen ja taistelevat tällä hetkellä pääsystä vähintään liigakarsintoihin.

Valmentaminen on veressä.

- Kun lopetin FC Santa Clausissa kaudella 2012, olin varma, että nämä hommat saa riittää, Tammimies naurahtaa.

- Mutta niin vain minut saatiin vetämään naisten edustusjoukkuetta, ja sitä on mennyt nyt jo viisi kautta.

Veikkauksen lahjoittaman Respect-palkinnon ja 500€ stipendin Olavi Tammimies luovuttaa RoPS:n Respect-rahastolle. Respect-rahastosta tuetaan vähävaraisten perheiden jalkapalloharrastusta.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 2205 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309