maanantai, 17 syyskuu 2018 23:53

Wetteri otteluraportti: RoPS taisteli tasoihin. Lassi Lappalainen Rovaniemen sankari. Kuva: Oona Sarajärvi

Taistelu Veikkausliigan mitalisijoista säilyi maanantaisen kierroksen jälkeen liki muuttumattomana. Sarjassa toisena oleva RoPS sekä kolmantena vaaniva KuPS tasasivat pisteet 1-1 (0-0). Maaleista vastasivat Rasmus Karjalainen sekä Lassi Lappalainen.

Veikkausliigan kärkikamppailu tarjoili Keskuskentän liki kolmetuhatpäiselle yleisölle viihdyttävän jalkapalloillan. KuPS osoitti, miksi se on tällä hetkellä kuntopuntarin kärkijoukkue. Toisaalta RoPS näytti, millä ansioin se on tarrautunut tiukasti kiinni vähintäänkin Veikkausliigan hopeasijaan.

RoPS aloitti hyvällä jalalla. Jo vajaan kymmenen minuutin sisään Lassi Lappalainen onnistui rakentelemaan isännille parikin potentiaalista maalipaikkaa.

Jakson edetessä hallinta kääntyi selkeästi keltamustille kuopiolaisille.

RoPS:n puolustus on kuitenkin joukkueen tavaramerkki. Hyvistä ja uhkaavista hyökkäyksistä KuPS ei yltänyt todellisille tekopaikoille. Ainoastaan kertaalleen joutui Antonio Reguero RoPS-maalilla koppaamaan Lucas Rangelin rangaistusalueen rajalta lähteneen vedon.

Vaikka jakson loppua kohden myös RoPS pääsi ärhentelemään vieraiden rangaistusalueella, ei päävalmentaja Toni Koskela ollut tyytyväinen näkemäänsä.

- Oli siinä tiettyjä taktisiakin juttuja, jotka liittyivät meidän pelin avaamiseen, Koskela myönsi.

- KuPS myös pelasi vähän eri tavalla kuin odotettiin, mutta se ei ollut meidän isoin ongelma. Ensimmäisellä jaksolla yleinen ilme ja se, miten laitamme itsemme likoon, ei ollut riittävää. Siitä me vähän puoliajalla keskusteltiin.

Toisella jaksolla RoPS oli silmin nähden vahvemmin mukana. Lassi Lappalainen oli räjäyttää rovaniemeläisyleisön jo ensimmäisellä minuutilla, mutta osuma liputettiin niukasti paitsioksi.

RoPS joutui tärkeään KuPS-otteluun minimaallisella levolla. Ainoastaan pari päivää aiemmin joukkue pelasi paikallisderbyssä PS Kemiä vastaan Sauvosaaren pehmeällä ja erittäin raskaalla alustalla. Koskela myönsi, että rasitus tuntui.

- Oli selvää, että olisimme tänään väsyneempiä, mutta väsyneenäkin pelaajat onnistuivat nostamaan tasoa kesken pelin, Koskela kehui.

Veikkausliigan maalipörssin voittoa tavoitteleva Rasmus Karjalainen säikäytti Keskuskentän yleisöä parin minuutin ajaksi. Karjalainen laukoi pienestä tilasta RoPS-pelaajien välistä kierteisenä yläkulmaan. Osuma oli OLS-kasvatti Karjalaisen kauden kuudestoista.

KuPS:n johto-osuma kuitattiin nopeasti. Aleksandr Kokko nousi prässäämään KuPS-vahti Otso Virtasta, jonka avaus katkesi suoraan Lassi Lappalaisen rintaan. Lappalainen ei avopaikasta erehtynyt.

Lappalainen oli olkapäävamman vuoksi sivussa kokoonpanosta vielä elokuulle saakka. Sen jälkeen tehorintamalla oli hetken hiljaisempaa, mutta nyt on sihti jälleen löytynyt. Tämänpäiväinen oli kolmas perättäinen ottelu - maajoukkuekomennukset mukaan laskettuna - jossa Lappalainen saattoi tuulettaa maalin merkiksi.

- Ilman muuta tasapeli tyydyttää, Toni Koskela summasi pelin jälkeen.

- Tasuri oli se mikä tänään ansaittiin ja saatiin. Kuitenkin noustiin jälleen takaa tasoihin, mikä oli hyvä suoritus. Tämä saattoi olla erittäin tärkeä pinna kauden loppua kohden.

Rovaniemen Palloseuran kausi jatkuu tämän viikon perjantaina 21.9. klo 18.30 Helsingin Jalkapalloklubin vieraana. Liput 10 € RoPS-kannattajakatsomoon Telia 5G Areenan pohjoispäätyyn ovat myynnissä osoitteessa www.tiketti.fi/tarjous/hjk-rops

RoPS - KuPS 1-1 (0-0)

72' 0-1 Rasmus Karjalainen
75' 1-1 Lassi Lappalainen