ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 17 syyskuu 2018 11:25

Hän on täällä taas - Maalikuningas Aleksandr Kokkko valmis johtamaan RoPS mitaleille

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Hän on täällä taas - Maalikuningas Aleksandr Kokkko valmis johtamaan RoPS mitaleille Kuva: Pasi Pikkupeura

Veikkausliigaa on jäljellä enää viimeiset ratkaisevat kuusi kierrosta. Rovaniemen Palloseura jatkaa sarjassa toisena tiukasti kiinni mitaleissa. Etäisenä haaveena siintää jopa mestaruus. Viime viikonloppuna RoPS sai lisää hyviä uutisia. Maalikuningas Aleksandr Kokko on toipunut pelikuntoon.

Aleksandr Kokko on palannut takaisin - toistamiseen. Veikkausliigan ja nousukaudella myös Ykkösen maalipörssin voittanut Kokko on tällä vuosikymmenellä ylivoimaisesti seuratuin RoPS-pelaaja.

Kesäkuun lopulla Kokon paluusta Rovaniemelle uutisoitiin näyttävästi. RoPS käynnisti tukikampanjan, ja kannattajat olivat riemuissaan.

Hyvin pian urheilu näytti myös nurjemman puolensa. Vain vajaa pari viikkoa paluunsa jälkeen, vierasottelussa SJK:ta vastaan, Kokon jalka venyi kamppailutilanteessa yli. Seurauksena oli lihasrepeämä takareidessä ja pitkä tauko peleistä - yli yhdeksän viikkoa.

- En ole varmaan koskaan ollut noin pitkään pois RoPS-paidasta, Kokko pyörittelee päätään.

- Nyt olen kuitenkin takaisin, ja kauden kovimmat matsit ovat vielä edessä. Se olisi omalla kohdalla jo puoli voittoa, jos pääsisin niissä mukaan kokoonpanoon.

Kokko viittaa toiveellaan RoPS:n tämän hetken pelaajatilanteeseen. Kauden aikana joukkue kärsi lukuisista muistakin loukkaantumisista, mutta nyt syyskierrosten alkaessa terveystilanne on hyvä.

Joukkue myös vahvistui loppukesän aikana. Mukaan liittyivät hyökkääjä Vahid Hambo sekä keskikentän Erfan Zeneli ja Giorgi Gorozia. Kaikki kolme ovat avauskokoonpanon miehiä.

- Meillä on tällä hetkellä loistava tilanne, Kokko iloitsee.

- Jätkät ovat iskussa, kilpailu pelipaikoista on kova ja valmentaja Toni Koskelalla on valinnanvaraa. Tilanne näyttää todella hyvältä loppukautta ajatellen.

Syyskuun alussa Veikkausliigassa vietettiin noin kahden viikon maaottelutauko. Heti sen perään RoPS:n kausi jatkuu kolmella tuikitärkeällä ottelulla.

Ensimmäinen peli tauon jälkeen oli paikalliskamppailu PS Kemiä vastaan. Heti sen perään jaetaankin vielä isompia pisteitä. Maanantaina RoPS kohtaa sarjakolmosen Kuopion Palloseuran ja saman viikon perjantaina sarjakärki Helsingin Jalkapalloklubin.

Kotiyleisön edessä pelaaminen on aina juhlaa, mutta myös tuleva vierasottelu HJK:ta vastaan saa "Borrenkin" innostumaan.

- Meidän etäkannattajat tekevät nämä kohtaamiset meille kuin kotimatseiksi, Kokko kiittelee. RoPS kannattajat ovat perinteisesti vallanneet Helsingin jalkapallostadionin suurin joukon.

- HJK-vierasottelut on kotipelien lisäksi niitä kauden odotetuimpia. Vastassa on kaikkien tuntema iso paha HJK. Meillä on tämän kauden joukkueessa useita Klubi-taustaisia pelaajia, ja heilläkin on taatusti ylimääräistä näyttämisen halua sekä latausta.

Rovaniemen Palloseuran kotiottelu Kuopion palloseuraa vastaan maanantaina 17.9. klo 18.30. Perjantain 21.9. vierasottelua HJK:ta vastaan seurataan suorana mm. RoPS Bingolta.

Rovaniemen Palloseuran loppukauden ottelut

Ma 17.9.2018    klo 18:30    RoPS - KuPS
Pe 21.9.2018    klo 18:30    HJK - RoPS
Su 30.9.2018    klo 18:30    RoPS - SJK
La 6.10.2018    klo 16:00    TPS - RoPS
Su 21.10.2018    klo 14:30    VPS - RoPS
La 27.10.2018    klo 15:00    RoPS – Ilves

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 1897 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309