ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 15 syyskuu 2018 00:06

RoPS piti Lapin jalkapallovaltikan Napapiirillä - PS Kemi kaatui puhtaalla pelillä

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS piti Lapin jalkapallovaltikan Napapiirillä - PS Kemi kaatui puhtaalla pelillä Kuva: Pasi Pikkupeura

Rovaniemen Palloseura ei antanut tällä kaudella armoa paikallisvastus PS Kemille. Kauden kolmas kohtaaminen päättyi kolmannen kerran rovaniemeläisten voittoon. RoPS-maaleista vastasivat Erfan Zeneli sekä Lassi Lappalainen.

Voiton myötä asetelmat Veikkausliigan kärkipäässä pysyivät muuttumattomina. RoPS:lle se on hyvä. Eroa takana tuleviin on edelleen kahdeksan pistettä, kun otteluita on jäljellä enää kuusi.

Aleksandr Kokko ja Juho Hyvärinen tekivät loukkaantumisten jälkeen paluun kokoonpanoon. Erfan Zeneli taikoi RoPS-uransa avausmaalin. Antonio Reguero pelasi kauden kuudennentoista nollapelinsä. Lassi Lappalainen onnistui maalinteossa ensimmäisen kerran sitten toukokuun.

Kauden päätöskierroksia kohden PS Kemi -ottelu saattoi olla arvokkaampi kuin pelkät kolme sarjapistettä.

- Vahva joukkuesuoritus, kiitteli RoPS-valmentaja Toni Koskelakin pelin jälkeen.

- On hankala nostaa ketään yksittäistä pelaajaa esiin. Kaikki, jotka olivat tänään kentällä, suoriutuivat tehtävästään erinomaisesti. Olosuhteet huomioiden tämä oli meiltä erittäin hyvä peli.

Ainoastaan PS Kemin Juho Mäkelä oli säikäyttää rovaniemeläisiä. Mäkelä pääsi hyödyntämään RoPS:n epäonnistuneen purkupallon, mutta maalilla Antonio Reguero oli jälleen ohittamaton.

Liki seuraavasta hyökkäyksestä RoPS jo rankaisi. Akseli Erfan Zeneli ja Aleksandr Kokko toimi. Kokko jatkoi pallon kantapäällään takaisin Zenelille, joka laukoi kierteisenä millintarkasti yläkulmaan ohi Mikko Vilmusen.

Osuma oli avausjakson ainoa, vaikka paikkoja olisi kenties ollut useampaankin.

Toisen jakson alussa Mikko Vilmunen vielä piti Kemin mukana ottelussa. RoPS pelasi juonikkaalla vapaapotkulla Lucas Lingmanin täysin vapaaksi rangaistusalueen sisälle. Lingmanin yritys oli hyvä, mutta piiskana paikalle sivaltanut Vilmusen käsi oli nopeampi.

Lingmanin oivaltavasta pystysyötöstä kuitenkin lähti ottelun lopullinen ratkaisu. Tuikkaus keskiympyrästä löysi linjan takaa aisapari Lassi Lappalaisen, jonka kevyt kosketus vei RoPS:n kahden maalin johtoon. Se jäi myös ottelun lopputulokseksi.

Pientä huolta RoPS-leirissä aiheutti avausjaksolla vaihdetun toppari Juuso Hämäläisen tilanne. Hämäläinen sai kovan tällin polven yläpuolelle siivotessaan palloa omalta rangaistusalueelta. Tilalle vaihdettu Jems Geffrard oli palannut Haitin maajoukkuekomennukselta vasta edellispäivänä.

- Siinä meillä oli taas huonoa tuuriakin, Koskela harmitteli.

- Jemskin on matkustanut käytännössä koko keskiviikko- ja torstaipäivän. Katsotaan, miten hän ennättää toipumaan maanantaiksi jetlagista ja pelin rasituksesta.

Erotuomari Ville Nevalaisen vihellettyä ottelun Sauvosaaressa päätökseen, oli RoPS-leirissä katseet liki välittömästi jo maanantain ottelussa. Suurimmat juhlat jäivät tällä kertaa runsaslukuiselle vieraskannattajajoukolle.

- Pelaajat ovat jo palauttelemassa ja huomenna jatketaan, Koskela kertoi joukkueen suunnitelmista.

- Parsitaan äijiä kasaan ja sunnuntaina ollaan viisaampia sen suhteen, ketkä kaikki meillä ovat maanantaina käytettävissä.

Rovaniemen Palloseuran ja Kuopion Palloseuran välinen ottelu Rovaniemen Keskuskentällä maanantaina 17.9. kello 18.30. Ennakkoliput kierroksen kärkiotteluun ovat myynnissä RoPS:n Bingolla, Rovaniemen Prismassa sekä netissä www.ticketmaster.fi/rops

PS Kemi Kings - RoPS  0-2 (0-1)

8' 0-1 Erfan Zeneli
71' 0-2 Lassi Lappalainen

RoPS Kokoonpano

3 Taiwo Taye 
4 Okkonen Antti 
7 Gorozia Giorgi 
8 Zeneli Erfan (74' Roiha)
10 Lingman Lucas 
11 Moraes Jr Agnaldo 
13 Järvenpää Lassi 
24 Lappalainen Lassi (86' Hyvärinen)
25 Reguero Chapinal Antonio 
47 Hämäläinen Juuso (37' Geffrard)
87 Kokko Aleksandr

5 Geffrard Jems 
6 Hyvärinen Juho 
12 Kangas Juhani 
18 Pyyny Veka 
20 Roiha Simo 
22 Degerman Rasmus 
26 Segawa Fugo

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 2590 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309