ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 30 elokuu 2018 20:16

Lapin urheiluakatemia otteluennakko: Perjantai-illan huumaa - Keskuskentällä kärkikamppailu RoPS ja FC Honka Espoo

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Lapin urheiluakatemia otteluennakko: Perjantai-illan huumaa - Keskuskentällä kärkikamppailu RoPS ja FC Honka Espoo Kuva: Oona Sarajärvi

Veikkausliigaa on jäljellä enää kahdeksan kierrosta. Panokset kasvavat viikko viikolta ratkaisun vääjäämättä lähestyessä. Perjantaina Keskuskentällä kohtaavat sarjan kärkikamppailussa isäntä Rovaniemen Palloseura sekä vierasjoukkue FC Honka Espoo. Ottelu alkaa kello 18.30. Portit avautuvat jo kello 17.30. Otteluisäntänä on Lapin urheiluakatemia.

Viisi vaivaista pistettä. RoPS:lla on pieni puskuri takana hengittävään FC Honkaan, mutta se ei merkittävää turvaa vielä anna. Veikkausliiga on tänäkin syksynä äärimmäisen mielenkiintoinen, ja asetelmat voivat keikahtaa parissa kierroksessa täysin päälaelleen.

Honka on ollut RoPS:lle tällä kaudella sekä hankala että inhottava. Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti, ja niistä RoPS:n saldona on ainoastaan yksi tasapelipiste Espoosta.

Erityisesti Veikkausliigan maalipörssissä toisena oleva Macoumba Kandji on ollut RoPS:n riesa.

Rovaniemellä Kandji iski Hongan tasoituksen varttitunti ennen loppuvihellystä. Tuon ottelun Honka lopulta voitti Youness Rahimin lisäajan osumalla. Espoossa 2-2 tasalukemiin päättyneessä koitoksessa Kandji vastasi isäntien molemmista osumista.

- Ilman muuta olemme katselleet, mistä Kandji maalinsa tekee, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela kertoo.

- Kuitenkin Kandjin merkkaamista tärkeämpää on, että puolustamme joukkueena siten, ettei häntä ylipäätään edes saada pelattua maalipaikoille.

Nousijajoukkue FC Hongalla on Veikkausliigaan erittäin kokenut joukkue. Lisää kokemusta Vesa Vasaran miehistö hankki siirtoikkunan aikana laitapelaaja Demba Savagen sekä puolustaja Henri Aallon liityttyä joukkueeseen.

Kaikki merkit antavat olettaa, että yleisölle RoPS:n ja Hongan huominen kohtaaminen tulee jälleen olemaan kutkuttava. FC Honka Espoo on pelaava joukkue. Se ei vieraissakaan mielellään vetäydy, vaan pyrkii kontrolloimaan.

- Varmasti pelistä tulee avoimempi kuin meidän parista aiemmasta, Koskelakin yhtyy arvioon.

- Huomiselta voi odottaa viihdyttävää Veikkausliigan ottelua. Molemmat joukkueet pelaavat tällä hetkellä hyvää jalkapalloa. Molemmat joukkueet ovat organisoituja ja niillä on laadukkaita pelaajia.

Vaikka sarjassa pelataan jo syyskierroksia, etenee Rovaniemen Palloseura edelleen nöyrästi ottelu kerrallaan. Sarjataulukon vilkuilulta ei kuitenkaan voi täysin välttyä.

- Jokainen tietää, että voittamalla Hongan olemme aika hyvissä asemissa ennen maaottelutaukoa, Koskela myöntää.

- Huominen on tähän saakka meidän tämän kauden tärkein peli. Tähän otteluun on nyt ladattu kaikki meidän energia ja osaaminen.

Rovaniemen Palloseuran miehistöstä Aleksandr Kokko ja Juho Hyvärinen ovat tällä viikolla jo harjoitelleet joukkueen mukana. Myös nilkkaansa taittanut Lassi Järvenpää on pystnyt nostamaan rasitustasoa.

Ennakkoliput otteluun RoPS - FC Honka Espoo ovat myynnissä Rovaniemen Prismassa (S-Etukortilla 11 €), RoPS:n Bingolta (istumapaikat haastekausarilaisille 3 €) sekä netissä www.ticketmaster.fi/rops

 

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 1970 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309