tiistai, 21 elokuu 2018 12:06

RoPS vankisti asemiaan - FC Lahdelta arvokkaat sarjapisteet

RoPS vankisti asemiaan - FC Lahdelta arvokkaat sarjapisteet Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura tukevoitti asemiaan Veikkausliigan kakkosena eilisellä 1-2 (0-1) vierasvoitolla FC Lahdesta. RoPS:n maaleista vastasivat Simo Roiha sekä vasta toista otteluaan RoPS:ssa pelannut Erfan Zeneli.

Voiton myötä eroa sarjakärki Helsingin Jalkapalloklubiin on enää viisi pistettä, mutta HJK:lla on edelleen yksi ottelu Rovaniemen Palloseuraa vähemmän pelattuna.

Kenties sitäkin tärkeämpää on RoPS:n kuroma kaula takana tuleviin. Lähimmät vastustajat KuPS ja FC Honka ovat jo seitsemän pisteen päässä. Tosin sarja on edelleen täysin avoin. Rästiottelunsa hoitamalla jopa seitsemäntenä oleva Tampereen Ilves nousee nopeasti mukaan mitalitaisteluun.

Maanantaina avausjakso oli vahvasti RoPS-merkkinen. Jos kymmenen peliminuutin jälkeen Simo Roiha oli pariin otteeseen karata Lahden puolustuslinjan taakse, ja Taye Taiwon vapaapotku leijaili vain niukasti takatolpalta ohi.

- Se oli meiltä erittäin hyvä jakso ja peli täydessä kontrollissa, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela kehui.

- Meidän olisi pitänyt tappaa peli jo ensimmäisen kolmen vartin aikana. Maalin lisäksi meillä oli ainakin kaksi muutakin huippupaikkaa.

RoPS siirtyi ansaitusti johtoon 25. minuutilla. Taiwon millintarkka kesitys löysi rangaistusalueen rajaa odottaneen Simo Roihan. Kemistä Lahteen muuttanut maalivahti Oskari Forsman oli voimaton Roihan puskun edessä.

Lahden paikat jäivät Santeri Hostikan laukaukseen, joka kuitenkin suuntautui viidestä metristä pari metriä yli. RoPS:lla puolestaan Roiha ja aktiivisesti esiintynyt Vahid Hambo olivat toistuvasti isäntien riesana.

Toisella jaksolla Lahti nousi otteluun paremmin mukaan. Alkuminuuttien jälkeen peli oli jopa lievässä isäntien hallinnassa.

- Yksi iso syy oli, että me ei enää saatu pelinavaamista kuntoon. Liian moni pallo päätyi lahdelle, kun emme täyttäneet alueita, jotka pitää täyttää, eikä tehty riittävän hyvää työtä pallonvastaanottamisen kanssa, Koskela kertaili.

- Ei Lahti kuitenkaan juuri paikkoja luonut, ja heidän tasoitusmaalihan oli täydellinen unelmalaukaus.

Puolustaja Artem Viatkinin osuma oli kieltämättä yksi kauden komeimmista. Veto kolmestakymmenestä metristä leijaili vastustamattomasti RoPS-maalin kulmaan.

Harmikseen vain kymmenen minuuttia myöhemmin Viatkin oli operoimassa myös omassa kenttäpäädyssä. Erfan Zeneli pelattiin vapaaksi Lahden rangaistusalueen kulmalle. Viatkin pyrki purkamaan Zenelin vedon, mutta pusku suuntautui taakse päin ja yli Oskari Forsmanin.

Päästyään uudelleen johtoon RoPS ei enää toistamiseen ananut kontrollia isännille.

- Maali tuli vähän varkain, mutta sen jälkeen pelasimme johtoasemassa kypsästi puolustaen sekä pallon kanssa että ilman, Koskela kertaili viimeistä vajaata puolta tuntia.

- Kaiken kaikkiaan, koko ottelun kuva huomioiden, tämä oli meiltä ansaittu voitto vaikeasta vastustajasta. Lahti ei ole tällä kaudella montaa peliä hävinnyt, ja on ollut erityisen vahva juuri kotonaan.

Rovaniemen Palloseuran kausi jatkuu jo lauantaina FC Interin vieraana. RoPS:n seuraava kotiottelu - ja samalla viimeinen ottelu ennen lyhyttä maaottelutaukoa - on perjantaina 31. elokuuta. Tuolloin Rovaniemelle saapuu FC Honka Espoosta.

FC Lahti - RoPS 1-2 (0-1)

25' 0-1 Simo Roiha
58' 1-1 Artem Viatkin
68' 1-2 Erfan Zeneli